Dette flyselskapet vil nordmenn helst fly med

I en undersøkelse gjennomført på Nettavisen og Facebook ble 1 500 mennesker spurt hva deres favoritt var blant alle flyselskapene som fløy fra vår hovedflyplass – OSL Gardermoen.

Det var to flyselskaper som skilte seg ut, og ikke overraskende var det de to flyselskapene som nordmenn flest oftest kjører med: SAS og Norwegian. Samtidig var det flere store, internasjonale innslag på listen hvor Thai Airways tok 3.plassen. Det relativt ferske flyselskapet på Gardermoen – Qatar Airways – kom også høyt på listen.

Søk i flere hundre reisesider i ett og samme søk her – finn billigste flybillett

qatar

Ferske (fra Gardermoen) Qatar Airways kom høyt på undersøkelsen.

Listen over topp 10 ble som følger:

1. SAS 30 %

2. Norwegian 23 %

3. Thai Airways 9 %

4. KLM 8,5 %

5. Qatar Airways 7 %

6. Lufthansa 6,4 %

7. Widerøe 6,1 %

8. British Airways 3,5 %

9. Turkish Airlines 2,9 %

10. Air France  2,4 %

Ikke overraskende er pris det aller viktigste for kundene til Norwegian.

I en direkte sammenligning mellom Norwegian og SAS, hvor man kun kunne velge ett av de to spørsmålene så svarte 62 prosent at de foretrakk SAS, mens 38 prosent foretrakk Norwegian.

Det aller viktigste for flest nordmenn de gangene man skal ut å fly er pris. Hele 46 prosent svarer at det er prisen som er viktigst, 27 prosent sier komfort og service er viktigst og 13 prosent mener flytidene teller mest. 11 prosent svarer at flyselskapets sikkerhet er det som teller mest.

Ikke overraskende er reisende med Norwegian mer opptatt av pris enn de som foretrekker SAS, hvor det er komfort og service som teller mest.

Søk i flere hundre reisesider i ett og samme søk her – finn billigste flybillett

Undersøkelsen ble gjennomført 12.mai 2014 ved hjelp av Snapquest.