Dette må du aldri gjøre i Norge

Det er noen ting du aldri må finne på å gjøre i Norge, om vi skal tro amerikanerne

Det er alltid morsomt å lese hva andre lands journalister mener er riktig, og feil i vårt eget land.

Siste journaliststab som har prøvd seg på å advare mot oss nordmenn er det relativt store, og svært seriøse, Business Insider.

I deres oversikt over hvordan man skal oppføre seg i forskjellige land har de tatt for seg mange land, og deriblant oss i Norge. En av tingene er at du ikke skal regne med at du får noen special treatment basert på hvem du er. Det er vi enige i, det stemmer.

Dette er de aller beste hotellene i Norge – se hvilke få hoteller som er på listen!

norge2Det journalistene i det amerikanske nettstedet i tillegg har valgt ut er kanskje litt mer overraskende. I hvert fall for oss nordmenn.

Ikke stirr på nakne folk

Ok, greit nok. Det kan du egentlig tenke deg at er riktig i de fleste land. Bakgrunnen vil vel likevel overraske mange nordmenn: Norwegians change clothes in public. Jaha. Gjør vi det?

Nummer to er vel også litt overraskende:

Ikke spør folk om kirken

Det er nemlig regnet som uhøflig? Vi sier bare: Hæ? Vi bryr oss vel ikke….

Sjekk hotelltilbudene til Choice her

Sjekk hotelltilbudene til Scandic her

Topp 5 hoteller i Norge

Tallene i parantes viser foregående års plasseringer, 2014 som første tall. Hoteller som er på listen har mulighet til å bruke grafikken ved siden av her på sine sider uten øvrig avtale.

Se hele topp 25 her

img

1. Solstrand Hotel & Bad, Os (4,4)

Tre mil sør for Bergen lufthavn ligger Solstrand Hotel & Bad, vakkert til ved Bjørnefjorden. Hotellet ble bygget i 1896 i sveitserstil av den første statsministeren i Norge: Christian Michelsen. Stedet skulle være for rekreasjon for kjøpmenn fra Bergen. Siden 1929 har hotellet vært familiedrevet av familien Schau-Larsen. Hotellet har i dag en meget god restaurant, et spa og totalt 135 rom med særpreg. Solstrand Hotel & Bad tar steget opp til en førsteplass etter to fjerdeplasser. Hotellet er rangert som ett av de aller beste hotellene i Norge på Tripadvisor, og har karakteren 4,8 (av 5) hos Google.

Her kan du se nærmere på hotellet

ullensvang

2. Hotell Ullensvang, Lofthus (1,8)

Fjorårsvinneren går ned til en andreplass i år, men det skilte nesten ingenting opp til vinneren. Sjekk inn. Pust ut – sier hotellet selv, og det stemmer nok godt med både hvordan hotellet framstår og hvor det er plassert i Hardanger. Med alt fra gode spisemuligheter til store naturopplevelser. gode bademuligheter og veldig fine rom er dette en sikker norsk historisk vinner. Hotellet fyller 170 år i 2016, og har vært familieeid helt siden det ble åpnet.

Her kan du se nærmere på hotellet

MAIN_THETHIEF1

3. The Thief, Oslo (3, 17)

Det ble fortsatt tredjeplass på designhotellet i Oslo. Denne perlen av norske moderne hotell klarer å skvise seg inn mellom de klassiske hotellene med naturskjønne omgivelser med sine moderne fasiliteter. Hotellet åpnet den 9.januar 2013, og fikk altså en 17.plass kun få uker etter sin lansering. Så spørs det om dette moderne verket fra Petter Stordalen kan noen gang klatre helt til toppen som favoritthotellet til våre lesere.

Her kan du se nærmere på hotellet 

forside2

4. Dalen Hotel (ny)

Eventyrhotellet kalles dette hotellet. Et hotell i Telemark som kombinerer velvære med store visuelle opplevelser. Hotellet åpnet for første gang i 1894, og er ett av de eldste trehotellene i landet. De klassiske rommene gir en følelse av e nsvunnen tid sammen med muligheter for spa og cruise på Telemarkskanalen. Et hotell noe utenom det vanlige.

Her kan du se nærmere på hotellet

walakerhotell

5. Walaker Hotel, Solvorn (18,ny)

Dette hotellet er i ferd med å snike seg godt oppover listene. Et hotell som har blitt bygd opp gjennom ni familiegenerasjoner, og er det eldste hotellet i Norge (375 år). Gjesterommene er i tre ulike hus, med en svært stemningsfull hage. Beliggenheten er ved bygda Solvorn i Luster kommune, og ligger ved Nærøyfjorden. En virkelig klassisk perle.

Her kan du se nærmere på hotellet 

Her ser du hele:

ae0oo4B_700b_v1