Dette norske flyselskapet er kåret til Europas beste

Mandag kveld gikk APEX Awards av stabelen,Norwegian_737-8Q8_LN-NOL en prestisjetung kåring av flyselskap der passasjerer verden rundt kårer vinnere innen en rekke tjenester ombord; underholdning, trådløst internett ombord, mat, sete, varesalg og design.

I følge VG, kjempet Norwegian mot flyselskapene Austrian Airline, Iberia, Turkish Airlines og Virgin Atlantic i kampen om Europas beste flyselskap – hvor det norske flyselskapet gikk til topps. I tillegg til å stikke av med seieren for beste flyselskap i Europa, vant også Norwegian prisen for beste kommunikasjon ombord og beste passasjer-opplevelse.

– Vi er svært takknemlige og stolte over disse anerkjennelsene, særlig fordi det er kundene selv som har stemt på Norwegian, forteller administrerende direktør Bjørn Kjos til VG.

Han takker både passasjerer og stab for å ha skapt en «flott reiseopplevelse».

Skal du ut å reise?

Her finner du de beste og billigste flybillettene

Slik får du billigst flyreiser

Det er noen enkle triks for å få billigst mulig flyreise.

1. Bestill 6-8 uker i forveien

Undersøkelser gjennomført både i Norge og i det store utlandet viser at flybilletter i gjennomsnitt er billigst rundt 42 dager for flyvning. Bakgrunnen er visstnok flyselskapenes ønske om å fylle opp flyene nok såpass tidlig. Det som likevel er viktig å huske på er at dette er i gjennomsnitt, så det er selvfølgelig en variasjon.

Sjekk flypriser hos SAS her

2. Følg med på salg

Svenske forbrukermyndigheter sjekket for noen år siden tilbudene til flyselskap gjennom ett helt år, og i løpet av året var alle destinasjoner hos flyselskapene på salg. Dette er dog veldig periodisk, og det er for eksempel vanskelig å finne salg på fly til Spania på sommeren. Det skjer likevel, så det å faktisk følge med på salgene til flyselskapene vil lønne seg. Så selv om tipset virker åpenbart så er det verdt å huske.

Sjekk flypriser hos Lufthansa her

3. Reis på onsdager

Onsdager er generelt den billigste flydagen. Dette skyldes visstnok at de fleste møter, altså businessreiser, skjer på mandag og tirsdager. Fra og med torsdager har man så fritidsreiser. Nest billigst er for øvrig tirsdag.

Her kan du sammenligne flyprisene fra over 700 reisesider

4. Reis tilbake på lørdag

Lørdag er den tredje billigste dagen i uka, og er ofte den billigste dagen på utenlandsreiser tilbake til Norge. Bakgrunnen er at de aller fleste ønsker å ha hele helgen hvis man først er borte. En langweekend fra onsdag til lørdag kan derfor bli en god del billigere enn torsdag-søndag. Fredag og søndag er for øvrig de to dyreste dagene i uka.

Sjekk flyprisene hos Expedia her

5. Reis tidlig på morgenen

De aller tidligste flyvningene er de billigste. En av grunnene til dette er at de tidlige flyvningene ofte kan være flyvninger som er det som kan kalles logistikk-flyvninger, altså at selskapene skal få flyene dit de skal være for mer populære flyvninger.

Sjekk flyprisene hos Ebookers her

fly34

6. Sjekk flypriser tidlig

Flyselskaper legger ut nye og billige billetter enten rett etter klokken 24.00 (altså i løpet av natta) eller på morgenen. Noen vil også legge ut i løpet av dagen, men de aller fleste gjør dette når systemene deres har minst trafikk. Du bør likevel sjekke flyprisene før klokken 08.00, fra den tiden kommer nemlig forretningsreisebestillingene.

Sjekk flyprisene til Airberlin her

7. Bestill på tirsdager

Amerikanske undersøkelser har vist at tirsdag er den dagen i uka hvor det er billigst å bestille fly. Den dyreste er visstnok mandag. Tirsdag ettermiddag kan være smart om man skal tro ekspertene.

Her kan du sammenligne flyprisene fra over 700 reisesider

8. Registrer deg som bruker

Flere og flere flyselskaper har laget bonussystemer som ikke bare går på om du kjører en spesiell lengde for å få bonuspoeng. Mange gir også ekstra tilbud og fordeler (baggasje etc) til medlemmer som er registrert. Så selv om det tar litt tid vil du kunne spare penger på dette.

Sjekk flyprisene hos Supersavers her

9. Vær utro

Det kan faktisk være en god del penger å spare på å kjøre forskjellige flyselskap på en og samme strekning. Dette har selvfølgelig med tilgjengeligheten av billetter å gjøre. Så sjekk flere selskaper før du bestiller.

10. Bestill med kredittkort

Dette vil ikke påvirke prisen mange steder, selv om enkelte flyselskap faktisk har billigere bestilling med bruk av enkelte kredittkort. Derimot kan du spare penger på forsikring med å bruke et kredittkort.