Disse hotellene var først

Det er mange hoteller som kan sies å ha påvirket den opplevelsen vi i dag har av å overnatte på hotell, men noen var først. 

4703258_57_zMinibar har blitt så vanlig på hotellrom at du tror kanskje det nesten alltid har vært et lite kjøleskap (eller stort kjøleskap om du besøker Buddha Bar Hotel i Budapest) med drikkevarer, sjokolade og annet på hotellrommet?

Fakta er at den første minibaren i verden kom i 1974. Enkelte hotell hadde hatt små kjøleskap, men ikke med innhold før en ansatt fikk den svært gode ideen om å fylle på med dyr alkohol.

Hotellet var et nå nedlagt hotell, men kjeden har et annet hotell i samme by. Og pengene kjeden tjente på det ble nok brukt av en norskamerikansk jetsettkvinne. Ja, vi snakker om dette.

Afternoon tea er nesten noe man tror har vært for evig på hoteller i London. Ett var selvfølgelig først, og året var 1865. Hotellet var The Langham, og restauranten var Palm Court. Du kan fortsatt spise afternoon tea på The Langham og Palm Court.

7496_63_zDet å rulle seg rundt i senga og med ett klikk slå av alt lyset er deilig på hotell, men før Hotel del Coronado skrudde på lyset var det faktisk ingen som hadde elektrisk lys. I dag er det et luksushotell av dimensjoner som fortsatt er verdt å besøke, selv med lyset skrudd av.

Før The Flamingo åpnet sitt hotell var det ingen kasinohotell så du kan jo sjekke originalen her. 

TV på rommene? Året var 1956, og kjeden var Hilton.  Den første hotellkjeden på nett var Hyatt i 1994. Den første kjeden som lot kundene bestille ledige rom på nett, i såkalte realtime var Choice-kjeden som Nordic Choice Hotels er en del av.

For øvrig, Gideon la sin første bibel på et hotellrom i 1904. Sannsynligvis på Big Sky Motel i Superior, Montana.