Foto: iStock

En annerledes Syden-ferie

Stadig flere nordmenn oppdager hvorfor La Manga er spanjolenes hemmelige ferieparadis. Oppdag La Manga i sommer du også!

Annonsørinnhold i samarbeid med LaMangaBooking.com

 

Det beste med ferie er å ta ting i sitt eget tempo og ta seg god tid til å oppleve severdighetene, finpusse på brunfargen og smake på lokale råvarer. Det kan du definitivt gjøre på den spanske halvøya La Manga. Ferieparadiset blir ofte kalt for Middelhavets perle på Costa Cálida – den varme kysten. Men det er ikke bare på grunn av klimaet at mange velger å reise hit.

Her er 5 grunner til hvorfor du bør ta reisen til La Manga i sommer.

Bestill sommerferien din hos LaMangaBooking.com.

1. Nordmenns drømmeferie

LaMangaBooking.com er den største formidleren av privateide ferieboliger på La Manga, og opplever mange bestillinger fra både det europeiske og norske markedet. Omtrent 40 prosent flere norske gjester bestilte feriebolig på La Manga i fjor sammenlignet med 2015. Men dette er ingen typisk norsk feriedestinasjon. Fremdeles er det spanjolene som er de typiske feriegjestene – La Manga er nemlig deres hemmelige ferieparadis!

Det er vel kanskje ikke så rart når det er over 320 soldager i året, milevis av flotte sandstrender og herlige badetemperaturer med omtrent 30 grader i juli og august.

Og her må du selv oppsøke opplevelsene. Du får ingen plagsomme selgere som nærmest presser deg inn på barer eller til å bli med på aktiviteter. På La Manga har du friheten til å gjøre akkurat det du vil i en fredelig atmosfære.

Kanskje noe av det beste med ferieøya er at det er ingen typisk charterdestinasjon, som for eksempel Kanariøyene eller Benidorm. Du finner ikke mange hoteller, men mange ferieboliger som gir deg muligheten til å oppleve La Manga i ditt eget tempo.

Bestill sommerferien din hos LaMangaBooking.com

2. Spanjolenes hemmelige ferieparadis

I flere generasjoner har dette vært spanjolenes hemmelige reisemål. En tumleplass for de rike og berømte hvor du kunne møte artister som Julio Iglesias eller de beste fotballspillere i Real Madrid.

Om du allerede har besøkt La Manga, så skjønner du raskt hvorfor spanjolene forsøkte å holde feriestedet hemmelig. Den spanske halvøya er rett og slett et lite paradis, som har en perfekt kombinasjon av sol, sjø og milevis av flotte strender. Når det blir for varmt i de store innlandsbyene som Sevilla og Madrid, er det hit spanjolene reiser til.

En annen grunn til at spanjolene er forelsket i La Manga, er de vakre strendene som er kjent for å være Middelhavets beste. Og du slipper å bekymre deg for å få plass. Du får nemlig kritthvite strender som strekker seg milevis ut på begge sider av halvøya. Hva med å utforske en ny strand om dagen? Nord på La Manga finner du langgrunne Mar Menor-strender som passer perfekt for barnefamilier.

Går du lengre sør på middelhavssiden, har du mer enn ti kilometer nydelig sandstrand. Mellom klippene i Cabo de Palos og i naturreservatet Calblanque finner du de skjulte strandperlene.

Bestill sommerferien din hos LaMangaBooking.com

3. Perfekt for hele familien

Har du lyst på en aktiv ferie, trenger du ikke lete lenge. På La Manga kan hele familien prøve alt av aktiviteter forbundet med sjøen.

De yngste kan glede seg over flere lekeparker som er plassert i Mar Menor i sommersesongen. Her kan de prøve enkle klatrevegger, trampoliner og rutsjebaner. Saltvannslagunen Mar Menor er langgrunn, uten bølger og strøm, slik at dette er et perfekt sted for de yngste til å forbedre sine svømmekunnskaper.

For de litt eldre barna har La Manga en av regionens største gokartbaner, hvor de kan konkurrere mot hverandre. Anlegget benyttes til flere store gokart-konkurranser og kartbiler med flere motorstørrelser. For mer informasjon, se her.

De eldre barna kan oppdage halvøya på egen hånd sammen med sine venner. Fra La Manga er det kort vei til byene i området, Cartagena og Murcia som kan friste med meget bra shopping til rimeligere priser. Det største shoppingutvalget finner du på søndagsmarkedet i Cabo de Palos, hvor de ulike markedsbodene tilbyr frukt, grønnsaker, klær og sko.

Bestill sommerferien din hos LaMangaBooking.com

4. Gratis spa

Mar Menor er Europas største saltvannslagune og blir litt muntert kalt for ”verdens største svømmebasseng”. Det er ikke helt uten grunn. Mar Menor er skjermet fra Middelhavet, slik at her er det nesten ingen bølger eller strømmer. Samtidig er det her både beboerne og turistene lærer å ta sine første svømmetak.

Du får gratis spa på Mar Menor, som ofte kalles for naturens eget spa på grunn av den unike leiren som finnes her. Leiren finner du på sjøbunnen flere steder. Du smører den på kroppen når den er fuktig, og lar den tørke i solen før du vasker den av. Leiren skal inneholde sunne og viktige mineraler med positive og negative ioner. Dette er ifølge eksperter godt for helsen og særlig for hudlidelser og reumatiske sykdommer.

Bestill sommerferien din hos LaMangaBooking.com

5. Fantastiske ferieboliger

Flere og flere oppdager fordelen med å leie en feriebolig fremfor et tradisjonelt hotellrom. Ikke bare får du fordelene med mye mer plass, fullt utstyrt kjøkken og stue, men du opplever også reisemålet som de lokale. Prøv alle de flotte lokale råvarene du ser på markedet på ditt egen kjøkken! Om du bestiller egen feriebolig og flybilletter for seg selv, er det ofte mye rimeligere enn pakkereiser. Er du i tillegg litt fleksibel på reisedatoer og fly med mellomlanding, kan du også spare mye på flyreisen til La Manga.

Bestill sommerferien din hos LaMangaBooking.com

Slik får du et perfekt opphold på La Manga

LaMangaBooking.com er den største formidleren av privateide ferieboliger på La Manga, med mer enn 120 ferieboliger. Velg alltid seriøse og lovlige utleiere når du leier privat feriebolig. Da er du sikker på å få det du har bestilt, hjelp om noe uventet skulle oppstå, og at leieforholdet er i henhold til lover og regler. Spanske myndigheter truer med store bøter ved svart utleie, både til leietaker og utleier, men de har skjerpet innsatsen for å løse dette problemet.

Nettstedet som formidler ferieboligene har fordelaktige priser, og du kan få gratis oppdelt betaling dersom du reserverer sommerferien nå.

Nysgjerrig på reisen til La Manga? Slik kommer du deg dit.