Europas beste shoppingbyer er kåret

Nettstedet Globe Shopper kårer hvert år Europas beste shoppingbyer.

Europas 30 beste shoppingbyer rangert etter et scoresystem som strekker seg fra 0-100. De forskjellige byene har blitt vurdert ut ifra butikker, prisnivå, hoteller og transportmuligheter, kultur og klima.

Du kan reise direkte til de fleste europeiske byer med SAS, men om det er kun pris som er viktig, så prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg.

London har tronet på toppen flere ganger nå, og det er intet unntak i år. Den scorer høyt på kriteriet butikker, som gjør den til den byen i Europa med best utvalg av butikker. Det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne med tanke på at byen med sine 7 millioner innbyggere er Europas største.

De to spanske byene Madrid og Barcelona kommer på en delt andre plass, men det er to helt forskjellige kriterier de scorer høyest på. I likhet med London scorer Madrid høyt på utvalget av butikker. Barcelona derimot troner høyest på hotell og transportmuligheter i byen. Dette rangerer Barcelona som byen med det største utvalget av hoteller med høy standard. I tillegg  har Barcelona et av Europas beste kollektivsystemer.

Her får du den komplette listen over Europas beste shoppingbyer:

 

(Kilde: Globe Shopper)

Her finner du utrolige hoteller i hele Europa.

Vår egen hovedstad havnet dessverre ikke langt nok opp til å nå denne listen, og vi måtte i år nøye oss med 33. plass. Oslo scorer høyt på hotellkvalitet og transport, men det som trekker ned (ikke overraskende for oss) er de høye prisene og klimaet.  Derimot får vi pluss i boka for det rike kulturtilbudet og bysyklene.

Etter Oslo ligger Genève på en sisteplass. De får som Oslo gode tilbakemeldinger på transport og hotell, men siden alle andre kriterier ligger veldig langt nede holder ikke det mål. Det understrekes at utvalget av butikker er veldig dårlig her.

Les også våre tips til storbytur i høstferien her.