Foto: iStock

Dette er Europas varmeste vårbyer

Her er de varmeste vårbyene i Europa som du som norsk feriereisende kan komme deg til fra lufthavner i Norge relativt enkelt.

Varmest: Athen, Hellas

Den gjennomsnittlige temperaturen i Athen i april er  15,5 varmegrader med en gjennomsnittlig topptemperatur på dagen på 20,3 grader.

Athen er en utrolig vakker by og har også noen virkelig vakre strender ikke langt fra byen. Selve byen har en så lang historie som fortsatt kan oppleves at bare det er grunn god nok til å besøke byen. Akropolis og den utrolige restauranten på museet der, men er du i byen må du også oppleve deres utendørs kinoer.

Athens Gate Hotel er en fin anbefaling her. Det samme er Piraeus Theoxenia Hotel. 

Nest varmest: Valletta, Malta

Den aller varmeste vårbyen i Europa er, basert på statistikken, Valletta. Bakgrunnen er de varme vindene fra Afrika, og selvfølgelig nok plasseringen såpass langt sør (Malta ligger for eksempel lenger sør enn Antalya i Tyrkia). Gjennomsnittstemperaturen i april er 15,5 grader, med 19,1 grader som det varmeste.

Norwegian har direkteflyvninger til Valletta, og du kan også komme deg til øya med andre flyselskaper. Sjekk flypriser her. 

Prismessig er Malta veldig billig norsk målestokk. I sammenligningen gjort av Eurostat har Malta et prisnivå på omtrent halvparten av det norske, og ligger også godt under varme ferieland vi nordmenn oftest vurderer: Italia, Spania, Hellas.

Malta er en opplevelse for den som liker historie med hele ni steder på UNESCOs verdensarvliste (og vi har også Malta med på listen over 100 ting du må ha sett før du dør).

Det virkelig fine med Malta for oss nordmenn er at engelsk er offisielt språk, men at matkulturen er en blanding av det beste fra Middelhavet (man kan si mye fint om engelsk frokost, men maten utover det er det vel ikke så mye bra å si om).

Selvfølgelig nok er det utrolig bademuligheter på Malta, og med mange gode, lokale restauranter i tillegg til at man kan kjøpe øl for 16 kroner halvliteren.

Kempinski Hotel San Lawrenz er luksus som ofte kan være veldig tilgjengelig for mange, men uansett er det virkelig luksus. Hotellet ligger utenfor sentrum i Valletta, men er en oase av luksus.

Andre gode valg på Malta:

Hotel Juliani

Le Meridien St. Julians Hotel & Spa

The Palace

Nummer tre: Malaga, Spania

Costa del Sol er varmt, også tidlig på våren. Med gjennomsnittstemperaturer opp mot 15,7 grader på det varmeste.

Du kan reise direkte til Malaga med mange flyselskaper, blant annet SAS. Sjekk flypriser her. 

Malaga er den sjette største byen i Spania med rundt 600 000 innbyggere, og er en av de aller eldste byene i Spania (man regner med at den er over 2 800 år gammel). Byen ble grunnlagt av fønikerne, og senere styrt av Kartago, Romerriket, muslimske styrker og ble en del av Spania fra 1487.

Barcelo Malaga er et strålende hotell. Det samme er Molina Lorio.

4. Roma – les vår reiseguide her

Snittet er 17 grader, med toppsnitt på 22 grader.

5. Barcelona – les vår reiseguide her

Snittet her er 13 grader, med toppsnitt på 17,6 grader.