6 tegn på at et spa er i toppklassen

Hotellchatter har nylig publisert en liste over 6 tegn på et veldig bra spa, og den må vi så klart dele med dere. Hvem vil vel ikke være i stand til å gjenkjenne et fantastisk spa? Her har vi valgt å fokusere på populære reisemål, og gir deg eksempler på førsteklasses spahoteller fra byer som New York, Paris og London.

1: Separate saunaer og dampbad for menn og kvinner

Det er helt sikkert noen der ute som vi se separate badstuer som negativt, men mange synes det er greit å slippe å støte på det motsatte kjønn iført badetøy og et svett oppsyn. Hvis du er en av de som er enig i det siste, kan vi anbefale Espa Spa som hører til hotellet Corinthia i London – her finner du egne garderober for menn og kvinner, med steambad, sauna og opplevelsesdusjer inne i garderoben.

Vi anbefaler også disse hotellene i De forente arabiske emirater for deg som vil ha separate badstuer:

1

Anantara Eastern Mangroves Hotel & Spa (Abu Dhabi) – Al Qasr Madinat Jumeirah (Dubai)

Her kan du søke etter billige flybilletter.

2: Private skifterom

Nå er kanskje ikke vi nordmenn så sjenerte av oss, men det skal ikke stikkes under en stol at fellesgarderober ikke er det aller kuleste stedet å oppholde seg. Noen spa har den luksusen at man kan skifte i et eget privat rom, noe som er behagelig uansett om man er sjenert eller ikke. Se bare for deg et eget rom hvor du kan skifte, dusje, kanskje ta et bad og kle på deg i fred etter en avslappende spabehandling. Det høres ikke så verst ut?

mandarin suite

I vakre og romantiske Paris er det nettopp dette du får på spahotellet Mandarin Oriental. Her tilbyr spaanlegget 7 private spasuiter, hvor gjestene kan nyte behandlinger, bruke det private bassenget og slappe av i total luksus.

3: Komfortabelt avslapningsrom

Avslapning er alfa og omega når du er på spa. Steamrom, dempet lys og eteriske oljer er stikkord som beskriver fasiliteter vi forventer på et førsteklasses spa, og noe du bør sjekke om finnes der du skal booke behandling.

To gode Londonhoteller med eget spa, perfekt tilrettelagt for en avslappende stund:

spa3

St. Pancras Renaissance London Hotel – Four Seasons Hotel London

Les også: Disse to områdene er perlene i London

4: En velfylt spabar

Vi mener ikke at du skal drikke deg full på spa, og sprit er nok heller ikke det som passer best inn her. Sparommene bør derimot inneholde andre forfriskninger, som urtedrikker, te, eventuelt champagne og gjerne lett snacks. Du skal tross alt ha det komfortabelt, og er man sulten eller tørst setter det fort en demper på stemningen.

The Peninsula i New York kan nettopp dette med mat og forfriskninger. Her kan du meske deg med kokosnøttvann, epler, nøtter, og slår du til med en 2-timersbehandling får du tilgang til et eget bassengområde med en omfangsrik meny bestående av smoothies og andre lekre retter.

23855_301_z

Four Season New Yorks spa har også et stort utvalg forfriskende drikke som honning- og aloverajuice og vann tilsatt lime, samt nøtter og tørket frukt. Ønsker du mer å spise etter en behandling, anbefaler vi at du besøker hotellets egen restaurant The Garden, hvor du midt i New York får følelsen av å befinne deg i en magisk skog.

5: Eucalyptusolje i i steambadet og andre små finurligheter

Det er de små tingene som gjør et spa. De små luksuselementene du ikke får ellers, som gjør at du virkelig får den gode spafølelsen. En av disse tingene er nettopp eucalyptusolje i dampbadstua, og ikke minst myke badekåper og tøfler. Du skal ha en luksuriøs opplevelse helt fra du ankommer spaanlegget til du går hjem, og gjerne sitte igjen med en følelse av velvære lenge etterpå.

Spaet tilknyttet The Ritz-Carlton i Los Angeles, gir deg garantert dette. Se nærmere på det luksuriøset spahotellet her.

ScreenHunter_337 Sep. 04 13.46

Sammenlikn priser på flybilletter her.

6: Serviceinnstilte og hyggelige ansatte

Det er lite som kan gjøre en dag dårligere enn nå bli møtt med sure ansikter og en dårlig holdning. Når du investerer penger i en luksusutskeielse som nettopp en spabehandling, er det derfor viktig at også de ansatte på spaet møter deg med et smil og en hyggelig tone. Et godt triks for å finne spahoteller som har god service, er å sjekke anmeldelsene på sider som hotels.com før du bestiller.

Les også:

Nordens beste spahoteller

Ungarns beste spaopplevelser

Dette spahotellet er et av Norges beste

Hit reiser du for billig spaluksus