Foto: Hotels.com

Her kan du feire jul på hotell i Norge

Opplev en annerledes jul på et fjellhotell i Norge.

Har du tenkt å ta julefeiringen på et hotell i Norge? Ja, hvorfor ikke. Det er jo null stress. Man slipper å ta oppvasken, handle inn, lage mat og rydde, til fordel for en mer avslappende jul. Vi tipser deg om de beste hotellene å feire jul i Norge.

Det finnes mange grunner til å ta julen på hotell. Stadig flere nordmenn velger bort den tradisjonelle julen og feirer heller hyttejul på fjellet. På hotell er det alltid nye matopplevelser, det er muligheter for å bli kjent med andre og mange aktiviteter å finne på. Storfamilien kan for eksempel få mye mer tid sammen enn de ellers får. Kanskje vil barna på badeland, mens foreldrene vil på spa?

Å feire jul på hotell i Norge er et fint alternativ om du ønsker deg bort og vil oppleve en annerledes jul. Enten du skal feire jul med storfamilien, kjæresten eller helt alene, er det disse hotellene vi anbefaler:

Les også: Her kan du feire en annerledes jul


Jul på Dr.Holms i Geilo

Skal du feire jul på hotell i Norge, er Dr. Holms Hotel et godt utgangspunkt. I ukesvis forbereder de hotellet til julehøytiden og dekorerer slik de har gjort hvert år. Julegranen lyser opp stemningsfullt opp ute i mørket, og inne er det pyntet til jul. Dette er et av Skandinavias fremste og mest komplette resorthotell og har vært en kilde til rekreasjon og velvære siden 1909. Det var da hotellet åpnet – samtidig som Bergensbanen. Et historisk hotell med sjel og atmosfære og fraktfull beliggenhet i sentrum av fjellandsbyen Geilo. Dr. Holms Hotel har det eneste Shiseido spa i Norden, og det er verdt et besøk uansett årstid.

Les mer om hotellet her.


Jul på Norefjell Ski & Spa

Dette resortet har i flere år blitt kåret til Norges ledende spa-resort. Norefjell Ski & Spa er stedet med alt du kan drømme om. Med beliggenhet midt i bakken i Bøeseter, utmerket spaanlegg, ski in/ski out, utendørs boblebad, 16 meter høy klatrevegg og mange andre aktivitetstilbud, er det perfekt både for barnefamilier og et romantisk opphold. Her kan du slappe av og nyte julen i barnevennlige omgivelser. Å feire jul på Norefjell er populært, så det gjelder å bestille rom så snart som mulig.

Les mer om hotellet her.

 

Les også: De beste høyfjellshotellene for hele familien

 


Jul på Røros Hotell: En av Norges vakreste julebyer

Røros er byen som hadde vinterscenene i Pippi Langstrømpe, så da kan du jo bare se det hele for deg. En utrolig sjarmerende gammel by som også har et sterkt krav på å være hjembyen til nissen i Norge. Det at du nesten er garantert snø (og kulde) trekker også opp. Den UNESCO-vernede byen Røros ligger rett ved skiløypene. Er du her i jul, kan du få tidenes julefeiring på Røros hotell. De har varierte restauranter, gode senger, utsikt mot Røros kirke og snødekte vidder. Dette er regionens største hotell som ligger 8 minutters gange fra Røros sentrum.

Les mer om hotellet her.

 

Les også: Nordens beste spahoteller

 


Gaustablikk Høyfjellshotell, Rjukan – Pudderparadis i Norges beste ferieby

Ved foten av Sør-Norges høyeste fjell, Gaustatoppen, finner du Gaustablikk på 960 m.o.h. Det som i 1970 startet som en liten fjellstue, består i dag av hotell, leiligheter, store flotte fjellhytter og et komplett skisenter.

Les også: Rjukan – en av Norges beste feriebyer

Opplev Gaustablikk Skisenter, som i dag har 12 heiser, derav 2 stolheiser og over 30 km med nedfarter i ulike lengder og vanskelighetsgrader. I tillegg kan du unne deg med stor varmestue, kafeteria og afterski, skiutleie med skiservice og skiskole.  Med utendørsbelysning holder skianlegget også åpent for kveldkjøring. Gaustablikk Høyfjellshotell er perfekt for å feire jul og nyttår for hele familien. Gaustakongen er Gaustablikks nye maskot, hvor barna kan bli en del av hans kongepatrulje. I juletider blir det delt ut pepperkaker, det blir julegudstjeneste i Rjukan Kirke, snøballkrig og mye mye mer.

Bestill hotellet her.


Vestlia Resort – I skiparadiset Geilo med badeland

Vestlia Resort, Hol, Hotellinngang

Vestlia Resort er et lunt og koselig hotell som ligger midt i smørøyet av Geilos vakre fjellnatur. Her er det eksklusivt spa-og fitnessenter – 1000 kvadratmeter for kropp og sjel. I tillegg er det gratis tilgang til badelandet, Eventyrbadet, for de minste. Flere barnevennlige fasiliteter er bowling, lekeland og golf. Av utendørsaktiviteter er det selvfølgelig alpint og langrenn. Her finnes det parker og arenaer tilpasset alle nivåer, og hele 40 nedfarter å boltre seg i, med alt fra svarte løyper til barnebakker.

Les mer om hotellet her.


Hva med å feire jul eller nyttår i utlandet?

Kanariøyene

Hvorfor: Fordi det noen ganger er deilig med 20+ varmegrader enn å fryse. Ekte jul, men uten snø og kulde. Hva mer kan man ønske seg?

Anbefalte bosteder: Hotel Riu Don Miguel for kun voksne (her er ikke barn lov) eller Hotel Riu Palce All Inclusive for deg som vil bare slappe av med alle.

København

Hvorfor: Dette KAN danskene. De har også noe vi mangler i Norge: Mange nyttårskonserter.

Les også: Julemarked i København: Opplev julemarkedet på Tivoli

Anbefalte bosteder: Nimb Hotel rett ved Tivoli eller Scandic Palace med sin minst like gode plassering.


Christmas Fair is held at St. Sophia Square every year. Artist and performers show theirs performance, cafes are open till last visitors. Local and tourists willing to visit the Christmas Market.

Stockholm

I Stockholm er det på Skansen som gjelder. Her samles folket for å høre klokkene ringe, høre kjendiser synge og se på fyrverkeriet klokken tolv. Det er bare kort flytur unna, og om du vil heller ta toget kan du ta hurtigtoget fra Oslo som tar 3,5 timer.

Bo på Nobis – et 5-stjerners hotell midt i Stockholm


Les også: Hva med jul eller nyttår i et annet land?


Her kan du sjekke muligheter og priser

Expedia – selger pakker med fly og hotell med rabatt, har godt utvalg av topphotell

Supersaver – pakker med fly og hotell, med gode rabatter og priser

Momondos flyreisesøk – finn laveste pris eller beste flyreise, søk i utrolig mange flysider samtidig

Hotels.com – verdens største sted for å booke hotell har et utrolig utvalg og fine priser

Booking.com – finn gode hotellpriser og mange unike overnattingssteder


Les også:

5 hete reisemål i desember

Her er de beste norske hotellene for jul og nyttår