Folket har talt: Dette er verdens vennligste byer!

Kan du gjette hvilken by som topper listen?

Tenk tilbake på tidligere reiser; hva er den vennligste byen du noen gang har besøkt? Roughguides har denne måneden spurt sine lesere samme spørsmål. 5000 har avgitt et svar. Dette er topp 15.

15. Atlanta, USA (Georgia)

477163621

Plass nummer 15 går til Atlanta i USA.

I dag er Atlanta en storby kanskje mest kjent som Coca-Colaens hjemsted, men også en by kjent for sitt yrende liv, hyggelig kvarterer med flotte bygninger, gode shoppingmuligheter og en rekke aktiviteter både for familie-, venner-, par- og forretningsreisende. Reiser du til Atlanta bør du sjekke ut restauranten Bacchanalia, eller Cakes & Ale som er litt rimeligere.

Her bør du bo:

hgjxdrty

The Georgian Terrace Hotel er hotellet du velger her. Hilton Garden Inn Atlanta Downtown er også et godt valg.

14. Wellington, New Zealand

464378599

På plass nummer 14 finner vi Wellington i New Zealand. Vakre New Zealand byr på et dramatisk landskap og en eventyrlig natur som kan få hvem som helst til å miste pusten. Vil du ha det beste innblikket i landets historie og kultur, er det hovedstaden, Wellington, du bør reise til.

Wellington ligger på Nordøyas sydspiss og har et praktfullt havneområdet med gamle viktorianske trebygninger i bratte åser. Byen er ikke bare landets vakreste når det kommer til arkitektur, men også «The capital of cool» med kafeer, gallerier og barer så langt øyet kan se.

Her bør du bo:

6666666666

Museum Art Hotel er et hotell som overrasker. Hotellet ligger nær sentrum men også nær stranden, og byr på både innendørsbasseng, boblebad og badstue. Klikk her for å bestille.

13. Vientiane, Laos

514691227

PÅ 13. plass finner vi Vientiane. Denne byen er hovedstaden i Laos, som ligger på Mekongflodens nordlige bredde, på grensen mot Thailand. Den lille landsbyen er perfekt for deg som ønsker rolige og avslappende dager, i utrolige omgivelser.

I byen kan du oppleve vakre server severdigheter og monumenter, som blant annet Patuxai (Asias svar på triumfbuen og et resultat av den franske innflytelsen fra kolonitiden). Fra toppen av Patuxai får du vakker utsikt over byen og Mekongelven. Rett utenfor Vientiane finner du landets viktigste tempelsamling, Pha Tat Luang. Templene er dekket av ekte gull, og former til sammen symbolet av buddhisten Loas.

Her bør du bo:

4326367_53_z

Bestill hotellet her

12. Capetown, Sør Afrika

22222222

Capetown går inn på en 12. plass på listen. Slående strender, bugnende vingårder, natur som tar pusten fra deg…det er mange grunner til å besøke Cape Town. Husk at du ikke kan dra til byen uten å ta taubanen opp til storslåtte Table Mountain, hvor utsikten er helt fantastisk.

Her bør du bo:

11111111

Få komfort for alle penga på Cape Grace Hotel, komfort for en billigere penge på sjarmerende African Home eller bo luksuriøst ved havet på The Table Bay Hotel. Sjekk også ut denne spektakulære leiligheten, som garantert er mye billigere enn du tror.

11. Budapest, Ungarn

492499897

Budapest, Ungarns hovedstad, er dannet av bydelene Buda og Pest som ligger på hver sin side av elven Donau. Mer enn 80 prosent av byens bebyggelse ble jevnet med jorden i forbindelse med slaget om Budapest under 2. verdenskrig, likevel kan byen skilte med noen av Europas vakreste og mest spektakulære bygninger – sjekk denne listen.

Dette er hotellet for deg som vil bo veldig bra, og veldig billig:

4209179_161_z

Bestill hotellet her

Lyst til å lese mer om Budapest?

Sjekk denne spennende artikkelen

10. Melbourne, Australia

157103953 (1)

Australias nest største by er kjent for sin multikulturelle atmosfære. Her finnes restauranter med kjøkken fra alle verdenshjørner, det er også destiansjon nummer én i Australia for sportsentusiaster. Her arrangeres blant annet et av verdens største hesteveddeløp, Melbourne Cup (november), i januar er det grand slam-turneringen Australian Open som går av stabelen og i mars er det dags for årets første Formel 1-løp.

Melbourne er også perfekt for de som elsker shopping og uteliv, og vil du på stranden er det St. Kilda som er stedet.

Dette er hotellene du bør bo på:

33333333333

Svøm med utsikt på The Langham, bo nær stranden på Hotel Urban St Kilda, i luksusleilighet på Melbourne Short Stay Apartments MP Deluxe.

9. Manchester, England

179247550
På 9.plass finner vi Manchester. Mange forbinder byen med fotball og pubkultur, men ved siden av dette rommer også byen massevis av spennende kultur, museer, shopping, bra uteliv og gode matopplevelser (bestill et bord på den berømte restauranten «Curry Mile»).

Her bør du bo:

manch

Renaissance Manchester City Centre Hotel er et veldig bra (ett av de beste i Manchester) og svært sentralt hotell med store rom og alle fasiliteter du kunne ønske deg. Mercure Manchester Piccadilly Hotel er et godt alternativ, av samme klasse, men oftere på salg.

Du finner flere flotte hoteller her

8. Dubai, De Arabiske emirater

153882384 (1)

Dubai, som tildeles plass nummer 8 på listen, er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin, bokstavelig talt, storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiraten er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. Dubai er kanskje den mest populære feriedestinasjonen i Midtøsten for oss nordmenn.

Her er 15 gode grunner til reise til Dubai

Bo på dette fantastiske hotellet:

527498_206_z

Jumeirah Beach Hotel er i en klasse for seg selv. Med utsikt til det berømte seilet Burj Al Arab, kan du nyte late dager på hotellets flotte strand. Bestill hotellet her.

7. København, Danmark

492144399

Våre kjære naboer seiler inn på en 7. plass. Litt misunnelig? Kanskje litt. Hovedstaden i verdens eldste rike er en svært populær by for oss nordmenn, og det er ingen tvil om at den har mye å by på. Alt fra gamle dansker til litt yngre smørbrød, priser som langt i fra skremmer norske lommebøker og så mange gode restauranter at aldri vil miste matlysten. For å ikke glemme tivoli, Royal Copenhagen, Calsberg, Malene Birger, Den lille havfruen. Hva venter du på? Det er deilig å være norsk i Danmark.

Her bør du bo:

Nimb_København

Bo midt i smørøyet på Nimb Hotel, med utsikt til byens fantastiske tivoli. Bestill hotellet her.

6. Vancouver, Canada

460897915

Byen vest i Canada har en utrolig beliggenhet ved sjøen, med dramatiske fjell som bakgrunn. Det som er litt annerledes med denne byen er at den er delt opp i en type nabolag. Disse har opp gjennom historien blitt formet av forskjellige etniske grupper; kinesere, tyskere, engelskmenn, skotter og irer. Kanskje denne sammenkoblingen av folkeslag er grunn til at Vancouver havner på en fjerdeplass?

Her bør du bo:

26863_107_z

Klikk her for å bestille hotellet

5. Tokyo, Japan

165162211 (1)

Tokyo har gått fra å være en liten fiskerby, til å bli Japans midtpunkt og et av verdens førende forretnings-, handels- og industrisenter. Den hypermoderne storbyen som rommer 12 millioner mennesker, er i tillegg en pioner innenfor teknologi, på samme tid som den fortsatt er svært bundet av landets gamle tradisjoner. Ingen storby sies derfor å være så motsetningsfylt som Tokyo. Har du planer om å reise hit eller ønsker du en lengre tur i nærmeste fremtid, men usikker på hvor du skal dra? Da bør du lese denne artikkelen.

Her bør du bo:

PicMonkey-Collage-1024x1024

Bestill overnatting på Cerulean Tower Tokyu Hotel her

4. Liverpool, England

494623907

På fjerdeplass finner vi Liverpool. Legendariske Beatles har naturligvis satt deres preg på turisttilbudene i byen, noe du ikke bør gå glipp av om du reiser hit. Du kan for eksempel kaste deg på en Magical Mystery Tour eller slentre en tur på verdenskjente Penny Lane. Om ikke dette skulle være av interesse, så er kanskje en fotballkamp på Anfield eller en shoppingrunde på superpopulære Primark et godt alternativ?

Denne reiseguiden bør du lese om du skal reise til Liverpool

Her bør du bo:

150643_245_z

Bestill overnatting på det fantastiske hotellet her

3. Montreal, Canada

477766161

Den vakre byen Montreal kjennetegnes av å være en fargerik by, med et hav av kulturelle opplevelser, utsøkte restauranter, festivitas, gøy natteliv og avslappende mennesker. Reiser du hit bør du gå en tur i Old Montreal (den gamle bydelen med hus fra 1700-takket), besøke «den blå kirken» Notre-Dame Bacilica eller nyte rolige dager ved Old Port, den gamle havnen.

Her bør du bo:

9483_53_z

Massevis av folk ønsker å leie rom nummer 1742  Fairmont the Queen Elizabeth. Lurer du hvorfor? Rommet kalles nemlig «John Lennon og Yoko Ono Suite», etter at paret hadde en av sine legendariske bed-ins der. Dette er rommet hvor fredsbevegelsens hymne «Give Peace a Chance» ble skrevet og spilt inn.

Les mer og bestill hotellet her

2. Dublin, Irland

dv656006

I Dublin finner du hyggelige puber, deilig øl, livlig tradisjonell musikk, samt spennende kultur og historie. Irenes utadvente og vennlige væremåte, kombinert med byens sjarmerende og avslappende atmosfære, gjør Dublin til et populært reisemål. Kanskje ikke overraskende at Dublin havner på en imponerende andreplass?

Skal du reise til Dublin, bør du sjekke ut denne reiseguiden.

I Dublin bør du bo på The Gresham Hotel

6919_102_z

Bestill hotellet her

1. Glasgow, Skottland

122574764

Glasgow er nok ikke kjent for å være verdens vakreste by, men flyter veldig trygt på sin vennlighet og sjarm. Vi er langt i fra overrasket over at byen topper listen over verdens vennligste by, da byen nemlig har et smittende humør som det er umulig ikke å bli påvirket av. En reise til Glasgow passer perfekt for deg som er interessert i shopping, kunst og kultur, god mat og drikke, golf eller fotball, arkitektur og uteliv.

Her finner du 20 grunner til å reise til Scottland

Her kan du bestille hotellet