FOTBALL-VM: En reise gjennom gruppe B

Gruppe B har både feriefavoritter og VM-favoritter i sin pulje, her har vi jo landet som er både regjerende verdensmestere i fotball og alle nordmenns favorittferieland. Men det finnes flere spennende kandidater i gruppe B.

Spania

Spania er jo allerede en favoritt blant oss nordmenn, og foreløpig verdens beste fotballag.  Vi besøker landet fordi vi elsker klimaet, tapas, flamenco og vinen. Men noen byer på fastlandet skiller seg ut. Her er tre fantastiske destinasjoner i Spania:

Barcelona

5271818050_3533bc476a_b

Foto: Moyan Brenn / Flickr – creative commons

Det er en selvfølge å nevne denne byen så snart det er snakk om Spania. By, strand, tapas, Gaudi, sangria, La Sagrada Familia – dette er byen som har alt du kan ønske deg.

Her skal du bo:

4012958_52_z

Ohla Hotel

Sevilla

494956969

Sevilla er kjent for å være en av Spanias vakreste byer. Sevillas gamleby er Europas tredje største og huser blant annet palasset Alcázar, Sevilla-katedralen og arkivet Archivo General de Indias. Alle tre står på Unescos verdensarvliste. I Maria Luisa parken finner du vakre Plaza de España som er bygget i spansk nyrenessanse-stil i 1929.

Her skal du bo:

5692_163_z

Hotel Alfonso XIII

Bilbao

9530613056_b115ef2c28_b

Foto: Andrew Fogg/Flickr – creative commons

Denne spanske byen som tidligere først og fremst var kjent som en industriby, har i dag blomstret opp som et kulturelt reisemål. Bilbao kan by på både historisk og moderne arkitektur. For sistnevnte står Guggenheim-museet fra 1997 som et symbol.

Her skal du bo:

870397_39_z

Silken Gran Hotel Domine

Nederland

Det Nederlandske laget er ikke blant VMs favoritter, men har fått en bra start. Men Nederland som reisemål er hvert fall en av våre europeiske favoritter. Her er tre fantastiske destinasjoner landet kan by på:

Amsterdam

5274903944_824f373688_b

Den nederlandske hovedstaden er kjent for å være svært liberal, og selv om mange gjerne vil besøke Red Light District og gå på coffee shop finnes det en rekke andre attraksjoner Amsterdam kan by på som er langt mer sjarmerende. En båttur på byens kanaler er verdt å få med seg, og en spasertur langs kanalene for å betrakte den typiske ariktekturen er et must. Vil man på museum bør man besøke Van Gogh og Anne Frank.

Her skal du bo: 

7821818_1_z

Canal House

Rotterdam

havn

Foto: Luke Price/Flickr – creative commons

Europas største havneby er både moderne og sjarmerende. Mange mener Rotterdam er langt fra vakker, men vi er uenige – bare se på vakre Delfshaven. Delfshaven er en bydel i Rotterdam som er full av historiske bygninger, og hvor du kan bruke timevis på å handle i spennende småbutikker og slappe av på sjarmerende fortauscaféer og -restauranter.

Her skal du bo:

Untitled-1

Hotel New York

Keukenhof

tulipan

«Europas hage» er verdens nest største blomsterhage. Hagen ligger i byen Lisse sørvest for Amsterdam. Årlig blir det plantet 7 millioner blomsterløk i parken. Keukenhof er åpen for besøk mellom mars og mai, men vil man se tulipanene på sitt vakreste reiser man i parken i midten av april.

Her finner du de billigste flybillettene.

Chile

Chile er et drømmereisemål for friluftsmennesker. Mektigere natur får du få steder i verden. Her kan du få fantastiske skiopplevelser, klatre og dra på fottur i Andesfjellene. Selvsagt skal du også drikke chilensk vin, oppleve arkitektur, historiske attraksjoner og byliv. Her er tre fantastiske destinasjoner i Chile:

Santiago

santiago

Chiles hovedstad har en av de vakreste beliggenhetene en storby kan ha. På en klar dag kan du se de snødekte toppene i Andesfjellene vest for byen. Dessverre er byen ofte preget av smog, men til tross for at dette kan gi besøkende et dårlig førsteinntrykk har byen masse å tilby. I nabolagene Bellavista og Providencia får du de kulinariske opplevelsene, i gamlebyen Barrio Brasil er atmosfæren bohemsk, og selve byen er fylt med en rekke gallerier og museer. En selvfølge er også en tur i Andesfjellene. 

Her skal du bo:

3657439_85_z

The Aubrey Santiago

Chiloé

chiloe

Adskilt fra fastlandet av kanalen Chacao ligger øygruppen Chiloé. Øyene er et unikt reisemål som har blitt kjent for sine folkeminner og myter,  sin spesielle arkitektur og mattradisjoner. Sistnevnte består blant annet av mye skalldyr, en enorm variasjon av potettyper og tilberedelse i jordovner. Øygruppen består av over 40 øyer, og jo mer isolert øya du besøker er jo sterkere er også tradisjoner hos befolkningen.

Her skal du bo: 

6133829_37_z

Palafito del Mar

Påskeøya

påskeøyene

Foto: Anne Dirkse / Wikipedia – creative commons

I det østlige Stillehavet finner du den mystiske Påskeøya, et av verdens mest isolerte steder. Øya er mest kjent for sine 900 stenstatuer, moaiene, som er opp til 13 meter høye og veier inntil 70 tonn. Det finnes en rekke teorier om hvorfor statuene ble laget, men den mest utbredte er at de ble reist til ære for innbyggernes forfedre.

Her skal du bo:

5516749_4_z

Altiplanico Isla de Pascua

Australia

Landet «Down Under» er ingen fotballnasjon, men har mye annet å tilby. Den gigantiske øya gir deg perfekte surfebølger, milelange strender, trendy storbyer, et unikt plante- og dyreliv og enorme ubebodde områder med ildrød jord. Her er tre fantastiske destinasjoner i Australia:

Sydney

bondi

 

I Australias største by kan du kombinere shopping og natteliv med surf, soling og bading. Like utenfor byen finner du idylliske strender som Bondi og Manly. Selvsagt må du få med deg det berømte operahuset, og dersom du tør – en tur over selve konstruksjonen av Harbour bridge.

Her skal du bo:

23356_95_z

Park Hyatt Sydney

Melbourne

480249905

Melbourne er byen for kultur og kulinariske opplevelser. Her finner du kjøkken fra alle hjørner av verden. Er du ute etter strandliv er det kort vei fra sentrum av byen til idylliske St. Kilda med sine vakre strender.

Her skal du bo: 

7820785_32_z

Tolarno Hotel

Byron Bay

11245690246_c5849c15b9_b

Foto: Szabolcs Hant/Flickr – creative commons

Byron Bay er et surfeparadis på Australias østkyst. Den lille byen er kjent for sin unike atmosfære med en svært laidback livsstil. Flere australske kjendiser har sine sommerhus her, som Elle McPherson og Olivia Newton John.

Her skal du bo: 

5119131_26_z

Aaman & Cinta Luxury Villas