Gardermoen er verdens 49. beste flyplass – sjekk hvilken som er best i verden

Verdens beste flyplasser har igjen blitt kåret. World Airport Awards gjennomfører hvert eneste år undersøkelser blant verdens flypassasjerer for å kåre den aller beste flyplassen.

Der kom vår egen Gardermoen i år på en 49.plass, etter å ha vært på en 51.plass i 2014. Året før fikk flyplassen en 56.plass.

Søk etter flyreiser her

450px-Singapore_Changi_Airport,_Terminal_1,_Dec_05De 10 beste flyplassene var (med fjorårets plassering bak)

1 Singapore Changi 1
2 Incheon Intl Airport 2
3 Munich Airport 3
4 Hong Kong Intl 4
5 Tokyo Intl Haneda 6
6 Zurich Airport 8
7 Central Japan Intl 12
8 London Heathrow 10
9 Amsterdam Schiphol 5
10 Beijing Capital 7

 

Flyplassen som kom på en førsteplass når det gjelder totalopplevelse var Changi i Singapore. Les vår guide til Singapore her.

Hjemmebasen til Singapore Airlines, Tiger Airways og fler andre flyselskaper har over 50 millioner passasjerer hvert eneste år, og fem terminaler. Siden åpningen i 1981 har flyplassen vunnet over 430 priser og i 2012 vant den hele 30 «beste flyplass»-kåringer.  Kanskje ikke så rart, under ser du for eksempel svømmebassenget i Terminal 1:

Her kan du søke etter billige flyreiser

Flyplassen har en utrolig shopping, svært mange gode spisesteder og som man skrev i en kåring: Dette er det nærmeste du kommer et flyplass-paradis.

Conde Nast kåret også beste flyplass i 2014. De hadde samme på topp. Favoritten for mat var Heathrow Terminal 5, mens det for shopping var Dubai International.

Les vår guide til London her.

Les vår guide til Dubai her

Den nærmeste flyplassen for oss nordmenn var København, som kom på en 6.plass totalt i kåringen til Conde Nast.