Nå kan du overnatte i ekte Harry Potter-stil

Opplev London i Harry Potters fotspor

Det er ikke uten grunn at hjemmesidene til Georgian House Hotel nylig brøt sammen – det ble nemlig kjent at hotellet har egne Harry Potter-inspirerte rom, med en gotisk følelse og små detaljer som eliksirflasker, gryter og andre elementer som gjør at du får følelsen av at du overnatter på selveste Galtvort. Er ikke det tidenes mest perfekte overnatting for Harry Potter-fans, så vet ikke vi! Det synes tydeligvis også andre gomper, hotellet har nemlig allerede fått inn bookinger langt ut i 2015.

For å bestille et såkalt Wizard chamber må du ringe hotellet, men du kan også se nærmere på hotellet og facilitetene her.

harry-potter-hotel-room2

Foto: Georgian House Hotel

Hotellet har en ypperlig beliggenhet, rett ved Victoria stasjon og med kort vei til det meste av severdigheter. Om du ikke får rom i et av hotellets Wizard chambers, så er også de andre rommene utmerkede valg til Londonturen.

Les mer om hotellet her.

Harry Potter-fansens London

London er et mekka for Harry Potter-fans, det er det ingen tvil om. Men hvor bør du gå, og hva bør du gjøre for å gå i Harrys fotspor?

Uansett om du er storfan eller bare synes det er litt gøy, bør du ta turen innom King’s Cross station hvor Harry & co tar Galtvortekspressen fra spor 9 3/4. Her finner du faktisk et skilt med nettopp Platform 9 3/4, og ikke minst en tralle som har kommet seg halvveis gjennom veggen. Skiltet ble satt opp i 1999, men ble så populært at det måtte flyttes på grunn av kaos og store folkemengder etter den første filmen kom ut. Husk også å stikke innom gavebutikken like ved plattform 9, med det dekkende navnet – du gjettet det – «Platform 9 3/4» .

Plattform 9 3/4

Harry Potter-fan ved plattform 9 3/4. Foto: Justin Kase zsixz / Alamy

King’s Cross er ikke den eneste stasjonen med assosiasjoner til J.K. Rowlings magiske verden. St Pancras International Railway Station er nemlig stasjonen vi ser utsiden av når Harry og Ronny parkerer bilen i Harry Potter og Mysteriekammeret, og med stasjonens vakre gotiske preg er det ikke vanskelig å forstå hvorfor nettopp den ble valg. Stasjonen ligger rett ved King’s Cross og har felles undergrunnsstasjon, men det er altså to forskjellige togstasjoner.

Vi du bo i nærheten av St Pancras og King’s Cross, noe som anbefales da stasjonene ligger sentralt i London, bør du sjekke inn på vakre St. Pancras Renaissance London Hotel.

3907784_147_z

Finn flere hoteller i nærheten av stasjonene her.

Er målet for Londonturen å virkelig gå i Harrys fotspor, må du prioritere å få med deg Warner Bros. Studio Tour London. Her får du se kjente sett fra filmene, som storsalen på Galtvort, Diagon Alley og Humlesnurrs kontor. Gøy for store og små! Du må litt ut fra sentrum for å få med deg turen, les mer om hvordan du kommer deg dit her.

Warner Bros Studio Tour London - The Making of Harry Potter, Watford, Hertfordshire, Britain - 28 Mar 2012

Wiltersenfamiliens hjem, fra Warner Bros Studio Tour. Foto: REX/Jonathan Hordle.

Blant de kjente severdighetene du har sett i Harry Potter-filmene, finner du faktisk flere broer. Blant disse er berømte Tower Bridge som Harry flyr over i Føniksordenen, et must å få med seg uansett om du er Harry Potter-fan eller ikke. Representert i filmene er også Millennium Bridge som på dramatisk vis blir ødelagt av dødseterne, og Lambeth Bridge hvor fnattbussen skviser seg mellom to dobbeldekkere.

Sjekk dette lekre hotellet like ved Tower Bridge. 

Når du først er på Harry Potter-tur, må du også legge turen til Piccadilly Circus. Her, i et av Londons travleste områder, løp Harry, Ronny og Hermine fra dødseterne i Dødstalismanene del 1. Området er perfekt for de som ikke er interessert i Harry Potter også, med sine ikoniske reklameskilt, travle gater og shoppingmuligheter.

Sjekk disse hotellene i nærheten av Piccadilly Circus:

Londonhoteller

Le Méridien Piccadilly – W London Leicester Square – Ham Yard Hotel

 

Her finner du stedene vi har nevnt i denne artikkelen:

Er ikke Londonturen i Harrys fotspor nok? Da bør du vurdere Orlando, hvor du kan besøke både Diagon Alley og Hogsmeade. Les mer her.

Les også:

Dette er Londons hotteste område

Det er ikke shopping som lokker folk til London

De 10 beste hotellene i London