Her bestiller du Hellas-ferien i siste liten

Er du en av de som er usikker på om du skal reise til Hellas eller ikke, så har du ingen grunn til bekymring, men noen ting er det viktig å huske på.

Apollo har nemlig ikke merket til avbestillinger og de får rapporter flere ganger daglig fra deres ansatte, samarbeidspartnere og myndighetene som melder om at alt foregår som normalt på Apollos reisemål.

– Turismen er svært viktig for grekerne og spesielt i denne perioden og turistene vil bli tatt i mot med åpne armer og behandlet godt, sier pressekontakt for Apollo, Christine Hafnor.

Men en ting å huske på er at kortbetaling er ikke like utbredt i Hellas som i Norge og bankene er fortsatt stengt.

Apollo oppfordrer alle som skal feriere i Hellas i sommer til å ta med ekstra kontanter og gjerne ulike korttyper dersom det er mulig.

– Vær påpasselig med pengene dine når du bærer dem på deg og fordel kontantene på hele reisefølge. Lås pengene i safen på hotellet. Du kan fremdeles betale med kort og det finnes penger i minibankene. Uttakgrensen gjelder kun for lokalbefolkningen. Husk reiseforsikring, sier Hafnor.

 

Kryr av restplasser

Om du bestiller kort tid før avgang, kan du spare en god del penger. Hellas er spesielt populært reisemål for siste minutt-reiser, og er perfekt hvis du lei det kalde klimaet i Norge og trenger en pause.

Det kryr av restplasser til Hellas hos Apollo. Listen oppdateres fortløpende, så kom innom siden med jevne mellomrom dersom du jakter på en billig restplass.

Det finnes også restplasser til storbyferier, om du er impulsiv, vil ha noe billig og bare «hoppe på tur». Sjekk her.

Expedia har også flere restplasser og siste minutt-reiser. Bestill her.

 

Her er vår store guide til Hellas’ aller beste øyer:

Romantiske destinasjoner:

Deg og kjæresten på en liten strand langt fra mas og kjas i en uke eller to – det er akkurat lenge nok til å bli litt bedre kjent og litt mer forelsket. Og utvalget av romantiske desitinasjoner i Hellas skuffer ikke.

Mykonos

Mykonos ligger i Egerhavet og tilhører Kykladene, sammen med Paros, Naxos og Ios. Øya har rundt 9 500 innbyggere og er svært populær blant rike. Flere kjendiser vender tilbake hit hver sommer, og noen liker stedet så godt at de til og med har kjøpt feriehus her.

Mykonos er også kjent som et møtested for intellektuelle, jetsettere og kunstnere fra hele verden, samt at det er en av de mer liberale reisemålene i verden for homofile og lesbiske.

Prisnivået er høyere her enn på de andre øyene, men her kan du da også handle i designbutikker, spise mat i verdensklassen og kanskje komme i prat med en kjendis. Fra kl 1600 starter beachpartyene som fortsetter på barer og diskoteker langt ut i de små natterstimer.

Passer for: Vennepar som vil feste og vennegjenger. Kjærestepar som også vil ha litt liv.
Flytid: Til Santorini (4 t) eller Athen og videre med båt.
Hotell:

Her er et godt valg:

Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort, Mykonos

Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort

…eller klikk her for å se flere ledige hoteller

 

Santorini

Sanorini eller postkortøya som den også kalles, må vel være Hellas mest omtalte øy og det er ikke uten grunn. Øya, som i dag har sin form og geologi etter et vulkanutbrudd for 3600 år siden, er den største øya i Kykladene. Den er kjent for sin skjønnhet og sitt spektakulære landskap, med bratte fjellvegger som stuper ned i havet og hvite byer som klamrer seg fast til fjellsidene.

Det var hit husmoren fra Liverpool, «Shirley Valentine» reiste på eventyr i filmen med samme navn, og gjorde øya mer populær enn noensinne.  Og det er også hit tusenvis av turister valfarter hvert år, på jakt etter den autentiske, greske atmosfæren i romantiske og billedskjønne omgivelser.

Øya er som nevnt bratt og både trapper og esler inngår i et ferieopphold på Santorini, så du er advart. Strendene ligger ikke utenfor hotelldøren, men samtidig er det mulig å finne en liten strand helt for seg selv her. Sats på et hotell med svømmebasseng om du er avhengig av nærhet til vannet.

Byen Fira byr på restauranter og shopping, og ellers det du måtte trenge for et vellykket ferieopphold med din utkårede.

Passer for: Kjærestepar og vennepar
Flytid: 4,0 timer.
Her kan du bo: Apollo tilbyr pakkereiser til Santorini

Eller her:

Pegasus Spa Hotel, Santorini

Angles & Stars Suites & SPA

…eller du kan søke blant flere hoteller her.

 

Milos

Milos er den østligste øya i Kykladene og ligger helt på grensen mellom Egeerhavet og Kretahavet. Det er en liten og fredelig øy, men samtidig finnes det noe her både for livsnyteren og for den eventyrlystne. For eksempel kan man dra på oppdagelsesferd på egen hånd til de ubebodde øyene Antimilos og Akradies

Milos er relativt tett befolket med rundt 5000 fastboende mennesker på de 151 kvadratkilometerne. Med dramatiske klippeformasjoner og kritthvite strender er Milos en favoritt blant alle øyene i det greske arkipelaget, også blant grekerne selv.

Her sies maten å være ekstra god, så er det sol og bad, god, gresk mat, fred og ro og romantikk du er ute etter kan du ikke velge bedre enn Milos. Blir du rastløs er øya perfekt for oppdagelsesferd på moped eller under vannoverflaten med snorklemasken på hodet.

Passer for: Kjærestepar, barnefamilier og venner
Flytid: 4,0 timer + 2,5 – 5 timer båt
Her kan du bo: Apollo tilbyr pakkereiser til Milos

Her er et godt hotellvalg:

Villa Gallis, Milos

Villa Gallis, Milos, Hellas

…eller søk blant flere hoteller her

 

Skopelos (og Skiathos)

Skopelos er en av de to øyene hvor den kjente og romantiske filmen «Mamma Mia» ble spilt inn, Skiathos er den andre. Ønsker man å sjekke ut begge steder kan man glede seg over at båtturen mellom de to tar kun en drøy time. Øya Alonissos (Mytenes øy) ligger på andre siden, mot øst, og er annet fint mål for deg som vil utforske det greske arkipelaget enda mer.

«Mamma Mia»-filmen bidro naturlig nok til økt turisme på Skiatos og Skopelos, hvor Skiathos er den mest livlige av de to med et større tilbud for den som vil leve om natten. Skal du på kjærestetur anbefaler vi den roligere Skopelos som med sine opplyste gårder, frukthager, svingete veier og store marker hvor dyr beiter er Hellas svar på Italias Toscana.

På denne frodige øya bor det ikke mer enn 6000 mennesker, men i areal er den større enn både Santorini og Mykonos – noe som innebærer at man kan dra på en romantisk scootertur og finne seg sin egen lille strand helt for seg selv.

Et annet pluss er at begge øyene lett tilgjengelige med kun en 2 timers båttur fra fastlandet (Agios Konstantinos), og kun 1,5 timer med bil fra fergestedet til Athen.

Passer for: Kjærestepar, barnefamilier, storfamilien
Flytid: 3,45 + 1 time båt
Her kan du bo: Apollo tilbyr pakkereiser til Skopelos

Eller her:

Skopelos Village Hotel, Skopelos, Suite (Sea Breeze), Gjesterom

Skopelos Village Hotel, Skopelos Town, Hellas

…eller søk blant andre hoteller her

 

Thassos

Helt nord i Egeerhavet, som forøvrig er berømt for sitt rene vann, ligger Thassos, en øy på 397 km2 og ca 14 000 innbyggere. Øya er grønn og frodig med vakker natur, små sandbukter med gyldesgul sand og ellers både olivenlunder, pinjeskoger og høye sypresstrær.

For å komme hit flyr du til Kavala nord i Hellas og tar ferje i ikke avskrekkende 40 minuter. Men når du først er så langt nord i Hellas, kan det være verdt å ta noen dager og besøke Thessaloniki samtidig. Makedonia og Bulgari ligger rett nord for Hellas her oppe, så er du ute etter et større eventyr ligger forholdene med andre ord til rette for det.

Eller du kan bli på Thassos, nyte livet, maten og honningen de er viden kjent for. Les en fantastisk bok og ta et bad i det krystallklare vannet og ha en ferie som virkelig kjennes på kroppen. Thassos er en romantisk og kjempekoselig øy du garantert ikke vil komme til å ønske å reise fra.

Passer for: Kjærestepar og vennepar. Barnefamilier.
Flytid: 3,45 + 40 minutter båt
Her kan du bo:

Ilio Mare Hotels & Resorts, Thasos

 IIio Mare Hotels & Resorts, Thassos, Hellas

Men spander også på dere et par dager på dette hotellet i Kavala:

Imaret, Kavala

Imaret, Kavala, Hellas

…eller så finner du flere alternativer her.

Andre anbefalte romantiske og mindre destinasjoner i Hellas er Poros, Amorgos og Karpathos.

Billige og tilgjengelige flybilletter får du oversikt over her

 

For familien:

Skal du på tur med familien er det gjerne sjø, strand, basseng og avstand til by som er viktig. De mindre stedene er å foretrekke, men har du større barn skal det jo helst skje litt. Og flyplassen skal ikke være for langt unna. Vi har valgt ut noen favoritter.

Kreta

Kreta har mange destinasjoner som passer for familien, men mest kjent og utbygd for familiene er områdene i nordvest. Her er det fine sandstrender, masse sol og koselige små restauranter på alle småstedene (Agios Nikolaos, Platanias, Agii Apostoli etc).  Vil du oppleve noe litt større er Rethymnon et godt alternativ, og er du ute etter noe genuint gresk og utenom allfarvei så sats på området i sydøst.

På Kreta finner du det meste, litt avhengig av hva du velger. Er du ute etter vannsport så kanskje Hersonissos er stedet, selv om dette også er ungdommens favoritt.

Kreta er egentlig en rolig øy hvor livet går sin vante gang i et behagelig tempo. Ta deg tid til å kjøre litt rundt å bli kjent, besøk det arkeologiskestedet Knossos, se noen grotter og kanskje Samarine-ravinen, eller dra tilbake i tiden i Elounda og Spinalonga. Ta deg gjerne tid til å spise på en taverna i en fjell-landsby – det er her maten er best og du får en opplevelse av det autentiske Kreta.

Passer for: Alle, men velg rett sted. Hersonissos for fest, Chania eller Retymnon for shopping, småsteder eller syd/sydøst for fred og ro.
Flytid: 4,05 timer
Hotell: Apollo her pakkereiser til flere steder på Kreta

Eller du kan bo her:

Grecotel Meli Palace - All Inclusive, Agios Nikolaos, Familierom, utsikt mot hage, Gjesterom

Grecotel Meli Palace, Agios Nikolaos, Hellas

…eller du kan velge selv blant flere hoteller her.

 

Rhodos – Rhodos by, Lindos og Kalithea

Rhodos har vært et ettertraktet reisemål for skandinaver i lang tid, og det er ikke uten grunn. Øya har flest soldager i Europa, og kan i tillegg til sol og strand by på vakre parker, mange severdigheter og aktiviteter av alle slag. Sammen med de andre kjente øyer Kos, Kalimnos og Karpathos tilhører øya Dokadene som ligger sørøst i Hellas og Middelhavet, rett ved grensen til Tyrkia.

Rhodos by er en fin by med mye å tilby deg som liker at det er et utvalg av attraksjoner, severdigheter, restauranter, sporter, liv og røre. Gamlebyen med sine basarer må også besøkes, og liker du shopping finner du mange merkebutikker i Rhodos by.

Om kvelden bør man være obs på at Rhodos by har høy partyfaktor, og at høy musikk og bråk kan være sjenerende om man har hotell i sentrum. Men samtidig har byen mye å by på, og er et fint reisemål for deg som liker at det skjer litt. Vil du bo utenfor Rhodos så vær obs på at østkysten har sandstrender og lite vind, mens vestkysten har det motsatte.

Passer for: Alle som liker å feriere sammen med andre skandinaver.
Flytid: 4 timer + buss til aktuell destinasjon.
Hotell: Apollo tilbyr pakkereiser til Rhodos (Tips: Mythos Beach Resort m/barneklubb og sportstilbud)

Eller du kan bo her:

Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas, Rhodes

Atrium Palace Thalasso Spa Resort & Villas

…eller du kan velge selv blant flere hoteller her.

Korfu

En annen fin øy å reise på familietur til er Korfu som ligger på vestsiden av Hellas med båtforbindelse til Italia og Albania for deg

som liker å oppleve mer. Korfu by er stekt influert av Venetiansk byggestil, men så var jo også øya under venetiansk herredømme i mer enn 400 år.

Det er ca 112 000 innbyggere på Korfu som lenge har vært kjent som et ettertraktet turistmål. Før i tiden var det populært blant de kongelige å feriere her, i nyere tid ble Korfu en populær destinasjon for interrailere på sine turer gjennom Europa og Italia til Hellas.

I dag reiser alle som vil oppleve sol og bad og litt mer, til Korfu. Her finner du også spennende historie og arkeologiske skatter, aktiviteter som golf, ridning, dykking og vannsport.

Vestkysten har de fineste strendene, Agios Georgios og Agios Gordis er populære steder for barnefamiliene, Karousades og Roda byr på strandpromenader og idyll mens Korfu by kan by på historie, shopping og et rikt restauranttilbud.

Passer for: Barnefamilier og storfamilier.
Flytid: 3,35 timer + buss til aktuelt bosted.
Hotell: Apollo tilbyr pakkereiser til Korfu.

Eller du kan bo her:

Grecotel Daphnila Bay Thalasso - All Inclusive, Corfu

Grecotel Daphnila Bay Thalasso

…eller du kan velge selv blant flere hoteller her.

 

Naxos

Naxos tilhører Kykladene og ligger i nærheten av både Santorini, Paros, Ios og Mykonos. Skal du på ferie med familien og vil ha noe litt utenom de verste turisttråkkene, anbefales Naxos på det varmeste.

Naxos er et badeparadis og passer for både storfamilien og småbarnsforeldrene. De gyldengule sandstrendene er milelange og det er langgrunt og trygt for de minste. Og du finner også bortgjemte badebukter for deg som vil være alene.

Søker du aktiviteter finner du både vannski og brettseilig her,samt fisking. Du kan besøke middelalderslottet Kastro, sjekke ut halvferdige marmorsatatuer i marmorutbruddet eller ta en tur over til øya Delos om du vil vite mer om arkeologi og historie.

Passer for: Barnefamilier eller storfamilien
Flytid: 4 timer til Santorini + 4 timer båt (obs, obs.)
Her kan du bo: Apollo tilbyr pakkereiser til Naxos

Eller her:

Galaxy Hotel, Naxos, Standard rom, utsikt mot hage, Gjesterom

Galaxy Hotel, Naxos

…eller velg selv blant flere alternativer her.

 

Samos

Samos ligger sørøst i Egeerhavet, nord for Patmos og Dodekanesene og 1,6 km fra det Tyrkiske fastlandet. Øya er den 9. største i areal og har 33 000 innbyggere. Det finnes en egen flyplass på Samos som gjør den lett tilgjengelig for sol- og badelystene utlendinger uten at det har ført til noen grad av masseturisme.

På Samos er det stort sett fredlig og rolig, men i motsetning til andre små, fredlige greske øyer er Samos forholdsvis stor ( 477,4 km2) og er i tillegg både grønn og frodig. Det finnes flere byer på øya, og er du interessert i historie finner du flere spennende mål på Samos, som faktisk var et eget fyrstedømme fra år 1835 – 1912.

Særdeles kjent er helligdommen Heraion og Eupalinos tunnel, og i tillegg var jo den store matematikeren og filosofen Pythagoras født på Samos.

Øya har altså litt å by på, og vil man oppleve mer er som sagt veien over til Tyrkia kort. For eksempel kan man besøke Kapadokkia hvor man kan oppleve underjordiske byer, rikt utsmykkede grottekirker og utrolige steinformasjoner.

Passer for: Barnefamilier eller storfamilien
Flytid: 4,05 timer. Ingen båt.
Her kan du bo:

Hotel Saint Catherine, Samos

Hotel Saint Catherine, Samos, Hellas

…eller du kan søke blant flere hoteller her.

 

Kalymnos

Sørøst i Egeerhavet, vest for den tyrkiske øya Bodrum og 12 km nord for den mer kjente ferieøya Kos finner du Kalymnos, den trende største øya i Dodekanesene  befolkningsmessig etter Kos og Rhodos. Øya er på 124 km2 og det bor ca 16 000 mennesker her.

Men mellom fjellene som fjellklatrerne så ivrig utforsker i sommerhalvåret finner man to store, grønne daler hvor man dyrker grønnsaker, oliven, sitroner og mandariner. På vestkysten ligger badebyene Myrties og Massouri som byr på herlig strender med rullestein og sand. Livet i hovedgaten går i et bedagelig tempo, og fra de hyggelige spisestedene har du fin utsikt til naboøya Telendos. Nattelivet i byene utspiller seg på små barer og puber, og på et fåtall diskoteker.

Siden 1500-tallet har Kalymnos vært kjent for fisking og salg av natursvamp. Nå som den syntetiske svampen i stor grad har tatt over, består flåten kun av et 50-talls båter. Honning produseres det også her og er en populær souvernir turistene gjerne kjøper med seg hjem. Det er altså ikke uten grunn at Kalymnos er en av de rikeste øyene i hele Hellas.

Passer for: Barnefamilier eller storfamilien.
Flytid: 4,15 timer + båt (25 minutter).
Her kan du bo: Apollo tilbyr pakkereiser til Kalymnos


Andre fine familiesteder er
Kos, Kypros og de mindre stedene på fastlandet, som Halkidiki (nær Thessaloniki) og Parga (nær Pireus) .

 

Party, party

Drinker i luksusomgivelser, fest i mer bohemsk stil eller grisefest med andre skandinavere. Valget er ditt.

Kypros, Ayia Napa:

Kypros er Middelhavets 3. største øy og ligger øst for Hellas og syd for Tyrkia. Øya er delt i to mellom Hellas og Tyrkia, og den

greske delen utgjør den sydligste.

Ayia Napa ligger østsiden av øya, ca 45 minutter fra nærmeste flyplass , og er partysted nr. 1 for ungdommer og unge voksne festglade på tur.

Deilige sandstrender med hvit, finkornet sand finner du her og et stort tilbud av vannsporter som vannski, paragliding, snorkling og dykking. Utvalgte hoteller har tennisbane, og golfbane i kjøreavstand for de som ønsker det. Rett utenfor Agia Napa ligger det også et stort badeland, Waterworld, som byr på spenning for både store og små.

Midt i sentrum av Agia Napa samles ungdommen for å feste på det som kalles Klostertorget, fordi det tidligere lå et kloster her. Rundt torget finnes et stort utvalg av restauranter og barer, samt døgnåpne nattklubber.

Passer for: Unge voksne som vil feste. Vennepar og vennegjenger.
Flytid: 4,35 timer + buss i 45 min.
Hotell: Apollo byr på pakkereiser til Agia Napa

Eller du kan bo her:

Petrosana Hotel Apartments, Ayia Napa

Petrosana Hotel Apartments, Ayia Napa

…eller klikk her for å se flere ledige hoteller

Rhodos, Rhodos by:

Rhodos har vært et ettertraktet reisemål for skandinaver i lang tid, og det er ikke uten grunn. Øya har flest soldager i Europa, og kan i tillegg til sol og strand by på vakre parker, mange severdigheter og aktiviteter av alle slag. Sammen med andre kjente øyer som Kos, Kalimnos og Karpathos tilhører øya Dokadene.

Er det fest og moro du er ute etter er Rhodos by og de nærliggende områdene stedet for deg. Samlingspunktet ligger omtrent midt i mellom Mandrakihavnen og Ellistranden (sand), så et hotell i dette området er et must. I selve Rhodos by finner du drøssevis av kafeer, restauranter og barer, samt merkebutikker og en flott gamleby m/basarar.

I gamle dager lå et av verdens 7 underverker her, Kolossen på Rhodos – som var en statue av guden Helios på størrelse med Frihetsgudinnen i USA. I dag er denne borte, men du finner en del andre severdigheter som akropolis, gamlebyen, diverse museer, kloster og slott.

Passer for: Ungdom og unge voksne som vil feste. Vennepar og vennegjenger.
Flytid: 4 timer + 25 min buss.
Hotell: Apollo tilbyr tilbyr pakkereiser til Rhodos by

Eller så kan du bo her:

Pearl Hotel, Rhodes, tremannsrom, Gjesterom

Pearl Hotel, Rhodes

…eller klikk her for å se flere ledige hoteller 

 

Ios, Ios by:

Ios tilhører er en liten øy som tilhører Kykladene og ligger nær Santorini (flyplass), litt syd for Naxos og Paros. Øya har kun 1800 fastboende innbyggre og er ellers en partyøy for ungdom og unge voksne som gjerne omtales som Hellas` svar på Spanias Ibiza. Backpackers og øyloffere finner veien hit, eller man kan fly hit via Santorini med f.eks Apollo.

Ios er en liten øy og et «rolig sted» på dagtid når ungdommene hviler ut etter nattens festligheter på stranden eller i hotellsengen. Men man finner også en del aktiviteter og vannsport for de som ønsker det ved den mest populære sandstranden er Mylopotas.

Severdigheter man bør få med seg er Homers grav, Apollos tempelruiner og det Arkeologiske museum.

Passer for: Festglade ungdom og unge voksne som vil leve partylivet.
Flytid: 4 timer til Santorini, båt videre i ca 4 timer.
Hotell: Apollo tilbyr pakkereiser til Ios.

Eller du kan bo her:

Liostasi Hotel & Suites, Ios

Liostasi Ios Hotel & Spa

…eller klikk her for å se flere ledige hoteller

 

Zakynthos, Lagana

Øya Zakynthos er Hellas ellevte største øy og ligger i det jioniske hav, på vestsiden av Hellas. Øye har 32 000 innbyggere, og Dionysios fra Zakynthos er øyas skytshelgen. Zakynthos ligger kun 20 kilometer fra fastlandet og 5 timers kjøretur fra Athen.

Fest og moro for undommen og unge voksne finner man i Lagana. Attraksjoner er skipsvraket «Smugglers Wreck», havskilpadder og de blå grotter. Ellers er stedet kjent for fotografering, dykking og snorkling. Små, vakre badebukter som kun er tilgjengelige med båt for de som ønsker seg en stranddag helt alene.

Passer for: Ungdom og unge voksne som vil feste.
Flytid: Direktefly ca 3,50 timer
Hotell: Apollo tilbyr pakkereiser til Zakynthos

…eller klikk her for å se flere ledige hoteller

 

Andre partysteder i Hellas er Hersonissos på Kreta eller Kos by på øya Kos.

 

 Billige og tilgjengelige flybilletter får du oversikt over her.

 

 LES OGSÅ:

Gresk luksus på sitt beste

Tips til siste minutt-reiser