Her blir nyttårsfeiringen helt spektakulær

..i en eksotisk by i verdenstoppen.

325 000 nordmenn kommer til å reise utenlands i løpet av adventen, julen og nyttårshelgen i år, viser tallene fra Virke Reise. Dette er en økning på 3 prosent fra i fjor.

I flere byer verden over er nyttårsfeiringen noe av det råeste man kan oppleve om man elsker store, feststemte folkemengder, heidundrende pyrotekniske effekter, konserter og generell hurlumhei på de første timene i det nye året.

Er du en av de som vil reise bort, men fortsatt er usikker på hvor du vil dra? Eksotiske Dubai er det hotteste tipset, ifølge bookingsiden Hotels.com.

Husk, du kan finne billige flyturer her.

Ring inn det nye året i Dubai

Dubai er et ypperlig reisemål for både soltørste og eventyrlystne med temperaturer over 20 grader, men kan også skryte av å ha en av verdens mest spektakulære nyttårsfeiringer. Ferske tall fra Hotels.com viser at antall søk på hotell i Dubai har gått opp med 19 % i oktober og november sammenlignet med samme periode i fjor.

– Utvalget av nyttårsarrangementer i Dubai er uten sidestykke, og byr på noe for enhver. Emirathovedstaden er kjent for noen av de mest fantastiske fyrverkeriene i verden. Dessuten er Dubai et gourmetmekka, forteller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Den voldsomme byutviklingen har forvandlet byen ved Persiabukta til et av de mest oppsiktsvekkende stedene i verden. Her satser man ikke bare på å bli bra, her skal man bli best.

Les også: 15 grunner til å reise til Dubai

Over 60 nyttårsfeiringer

Få steder kan måle seg med nyttårsfeiringen i Dubai. I 2012 ble det avholdt over 60 arrangementer på nyttårsaften, der verdenskjente artister som Snoop Dogg og Faithless var blant de største trekkplastrene. Byen som elsker å være i sentrum av oppmerksomheten, vil også i år sørge for en storslagen feiring. Tilbudet strekker seg fra glamorøse gallamiddager til hippe strandfester. Uavhengig av hva du foretrekker, er en uforglemmelig kveld garantert.

Mat i verdensklasse

Dubai omtales av mange som den kulinariske hovedstaden til Midt-Østen. Den svært internasjonale befolkningen har satt sitt preg også på restauranttilbudet. Mat fra nesten alle verdenshjørner er representert, og de fleste restauranter har sesongbaserte menyer.

Nyttårsaften er anledningen til å virkelig slå på stortromma. Mange spisesteder komponerer tre-, fem- og syvrettersmenyer spesielt for nyttårsaftenen. For matentusiaster byr Dubai på mange høydepunkter. Gordon Ramsay sin restaurant Verre, det argentinske steakhouset Asado og den japanske restauranten Okku er verdt et besøk.

Du finner flotte hoteller her

Fyrverkeri

Ingenting sier nyttårsaften som fyrverkeri. Det finnes flere alternativer for de som vil oppleve rakettene på nært hold. Verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, er 828 meter og har en utsiktsplattform i 124. etasje. Utsikten derfra er uslåelig.

Hotellene Burj Khalifa, Burj al-Arab og Atlantis The Palm pleier også å ha egne fyrverkerishow. For å sikre best mulig utsikt, er trikset å holde seg i nærheten av et av disse. Ønsker du å få med deg mest mulig av moroa, gjør du det lurt å holde deg i Downtown Dubai. Det er der det meste av feiringen foregår.

Hoteller som løfter oppholdet ytterligere

JW Marriott Marquis Hotel Dubai

De som ønsker å våkne til en fantastisk utsikt, kan sjekke inn på luksushotellet JW Marriott Marquis Hotel Dubai. Det sentrumsnære hotellet består av to tårn på 355 meter, og rommene har vinduer fra gulv til tak. Se nærmere på hotellet her.

Jumeirah Emirates Towers

Om du ikke vil la feiringen forstyrre nattesøvnen, er Jumeirah Emirates Towers litt utenfor bykjernen et godt alternativ. Prøv å sikre deg et rom i høyden så du kan se fyrverkeriet fra hotellsengen. Hotellet ligger heller ikke så langt unna det gigantiske kjøpesenteret Dubai Mall – et paradis for shoppingelskere. Sjekk priser og tilgjengelighet her.

Rixos The Palm Dubai

Rixos The Palm Dubai på The Palm Jumeira er hotellet for de festglade.

Atlantis the Palm

Nasimi Beach Party på Altlantis The Palm, ikke langt fra Rixos, er en av de eldste nyttårsmarkeringene i Dubai. Hvert år opptrer en rekke verdenskjente artister og sørger for en uforglemmelig nyttårsnatt for tusener av mennesker.

Søk etter rimelige flybilletter her