Her er de norske hotellene turister elsker

Verdens største reisesamfunn, Tripadvisor, publiserte nylig sine Travelers’ Choice-lister for 2015. Listene presenterer det beste du kan oppleve enten det er restauranter, hoteller, attraksjoner og reisemål over hele verden – alt stemt fram av Tripadvisors millioner av brukere.

Norske reisemål fikk også sin egen liste, og Audun Pettersen som er direktør for reiseliv og kultur i Innovasjon Norge applauderte ifølge VG listen fordi den i tillegg til de større stedene i Norge også inneholdt mindre steder som Stranda, Flåm og Kirkenes.

Se hvilke ti norske steder som nådde til topps her.

De beste norske hotellene

Norske hoteller har også fått sin egen liste, og også her er det flere hoteller på små norske steder som briljerer i toppen. Her er de ti norske hotellene som turistene elsker:

10. Clarion Collection Hotel Folketeateret

folketeateret

 

Dette designhotellet roper moderne eleganse, og alle rommene har et flott interiør. Clarion Collection Hotel Folketeateret på Youngstorvet er et supert valg for den som vil oppleve pulserende byliv i Oslo. Middagen inntar du i den trendy og populære restauranten «Grilleriet» som ligger vegg-i-vegg med hotellet. Vil du ut på byen finner du noen av Oslos beste utesteder rett utenfor døren.

9. Hotell Ullensvang

ullensvang

 

Ingen tvil om at de idylliske omgivelsene i Hardanger er en faktor når gjestene på Ullensvang Hotell utnevner det som et av Norges beste hoteller. I tillegg til gode fasiliteter og vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden, kan hotellet skrive historie med gjester som Edvard Grieg (som skrev Peer Gynt-suiten her), og keiser Wilhelm II som skrev mye vakkert om både Hardanger og hotellet.

8. Clarion Collection Hotel With

with

 

Rett ved vannet i sentrale Tromsø, med utsikt over Tromsdalstinden ligger hotellet som også har gangavstand til byens mange attraksjoner. Mange av rommene har nydelig utsikt over Tromsøysundet eller Ishavskatedralen. Er du i Tromsø for å bli kjent med byen er dette midt i blinken for deg.

7. Støtvig Hotel

støtvig

 

Dette hotellet kan skilte med både kinosal, bowlinghall og en amerikansk inspirert diner «Woody Bar»- hvor menyen består av småretter, burgere og mikshakes. I tillegg har hotellet spa-anlegg med innendørs- og utendørsbasseng, dampbad og badstue.Vil du ha en dag på eller ved sjøen kan du leie båt eller oppleve sol og bad på den private stranden ved fjorden.

6. Dalen Hotel

7812348_4_z

 

Dette hotellet befinner seg på den idylliske og fredelige bredden til Telemarkskanalen, samt innsjøen Bandak. Her kan du nyte flotte omgivelser og finne roen i det flotte spa-anlegget. Som prikken over i-en har hotellet sengetøy av egyptisk bomull, slik at gjestene får ekstra behagelige netter under sitt besøk.

5. Clarion Collection Hotel Bryggen

cc_bryggen_facade_02

 

I hjertet av Ålesund finne du dette sjarmerende hotellet med gangavstand til Jugendstilsenteret, Ålesund akvarium og Ålesund museum. Etter en dag i den vakre byen kan gjestene koble av med badstue, dampbad og solarium.

4. Venabu Fjellhotell og Hytter

37474186

 

Omgitt av fjell er dette hotellet den perfekte destinasjonen for både avkobling og skiaktiviteter. Her finnes løypene rett utenfor døren. I tillegg er det muligheten for uteie av sykler, kanoer og langrennsski. Bestilling av guidede fotturer, skileksjoner og andre aktiviteter er også på aktivitetsmenyen. Etter en sporty dag kan gjestene nyte stillheten og en god bok i hotellets bibliotek. Hotellet har enkel standard, men den tradisjonelle norske maten er alt annet enn enkel – den høster mye skryt fra hotellgjestene på Tripadvisor.

3. The Thief

thief

 

Designerhotellet på Tjuvholmen oser eleganse.Vil du bor der kjendisene bor når de inntar hovedstaden – da er dette hotellet for deg. Her er det luksus og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Sengene med Tempur-Pedic-madrass har sengetøy i egyptisk bomull, og 42-tommers plasma-TV finnes i hvert rom . Du kan velge å skjemme deg bort på hotellets berømte spa, eller ta et bad i kildevannsbadekaret.

2. Kleivstua Hotell

 

#bonderomantikk #kleivstua #bryllup

Et bilde publisert av Erik Tschudi Madsen (@eriktschudi)


Som nummer 2 på listen til Tripadvisor finner du det lille, sjarmerende hotellet som tilsammen består av 18 hus med 42 rom. Kun 45 minutter unna Oslo er dette blitt et populært sted for arrangementer som konferanser, bryllup, jubileum og andre store begivenheter. Ser du etter et sted med tradisjoner, historie og tilgang til skog og mark er dette stedet for deg.

1. Solstrand Hotel & Bad

solstrand

 

På Os utenfor Bergen finner du Norges beste hotell. Hotellet har en fortryllende utsikt over Bjørnefjorden og appellerer til golfentusiaster ettersom Bjørnefjorden Golfklubb befinner seg et stenkast unna. Gjestene skryter av god mat i hotellrestauranten som serverer vestlandske spesialiteter, basert på sesongens lokale råvarer.

Se hele topp 25-listen på Tripadvisor.com.

Når kun det beste er godt nok

Er du ute etter ekte luksus i Norge? Da finner du det rette overnattingsstedet på hotelltjenesten Laurelnights.no. Tjenesten viser deg kun det aller beste av overnattingssteder over hele verden. Hotellene rangeres med ett, to eller tre laurbær. Hotellene med ett laurbær er bedre enn sine konkurrenter på samme sted. Har hotellet fått to laurbær er det vel verdt å ta en omvei for. Er hotellet rangert med tre laurbær er det så bra at du bør reise dit utelukkende for å oppleve nettopp dette hotellet.

Finn verdens beste hoteller på Laurelnights.no.