Her er det billigst for oss nordmenn

Den norske kronen er veldig svak. Oversatt betyr det at det har blitt veldig mye dyrere i veldig mange land. Euroen er rundt 10 prosent høyere enn i fjor, mens amerikanske dollar er over 40 prosent dyrere enn i fjor. Britiske pund er på over 20 prosent høyere enn fjoråret.

En danske krone er nå med 1,2 norske, mens svenskekrona er på 0,96. I fjor sommer var svenske kroner på 0,89 mens de danske kronene var på 1,09.

Finn de billigste flyreisene i vårt flysøk her

Likevel finnes det noen unntak. Land som ikke har blitt veldig mye dyrere eller som fortsatt er billig for oss nordmenn. Den bulgarske levaen er kun 4,5 prosent høyere enn i fjor. For rumenske Leu er forskjellen veldig liten – 3 prosent – fra fjoråret. Utviklingen på forinter i Ungarn mot norske kroner er heller ikke stor (6,5 prosent). De kroatiske kunaene er heller ikke mye høyere enn de var forrige sommer. Tsjekkia har økt med syv prosent, men er fortsatt billig.

Noen land har også blitt mye billigere for oss nordmenn. Russiske rubler har gått ned med nesten 30 prosent fra i fjor, mens også Dirham i de forente arabiske emirater har blitt billigere.

Under finner du reisemålene som fortsatt er billig for oss nordmenn!

Praha, Tsjekkia

Praha har flere byer som er billigere enn seg når det gjelder mat og drikke (slik som St. Petersburg, Kiev og Sarajevo), men disse byene er relativt dyre å komme til for nordmenn med fly. Til Praha kommer man ofte til under tusenlappen (Sjekk priser her), og hotellene er enda billigere. Grand Majestic Plaza er et godt hotell til under 600kr. Taxi er litt dyrere i Praha enn i byene over, og det samme er maten.

Les vår guide til Praha her.

moskva2

Moskva, Russland

Hovedstaden og den mest befolkningsrike byen i Russland har en lang historie, og er et supert reisemål.

Historisk er første gangen man hørte om byen Moskva i 1147 (men man regner med at byen er enda eldre). Ni år senere (i 1156) ble det bygget en vegg rundt byen – Kremlin. Mange har i løpet av årene forsøkt å innta byen, men både Napeloen og Hitler har opplevd at det ikke er det letteste å gjøre.

I dag er byen hovedstad i Russland, og har 11,5 millioner innbyggere. Den befinner seg ved elven Moskva ,og 49 bruer går over den i byen.

Her får du guiden til byen som har svært mye å by på.

Topp 10 Moskva

1. Kremlin

En kvadratkilometer med historie.  Kremlin betyr for øvrig festning. Utrolige bygninger, lang historie og Den Røde Plass. Bør være nummer 1 for alle som besøker byen.

Husk også en tur innom Varvaka-gaten hvor du kan finne det gamle huset hvor Romanov-familien bodde. En del av statshistoriemuseet finner du her (The Chambers in Zaryadie).

Her er den offisielle hjemmesiden

2. Oruzheynaya Palata

Dette er inne i Kremlin, og kalles på engelsk The Armoury (vel, det er museet mens navnet over er tårnet like ved). Dette viser i dag kunstskatter som keiserregaliene og mye mer. Vakkert og vel verdt et besøk.

3. GUM og TSUM

Disse to shoppingsentrene er på mange måter bildet av det nye Russland som vokste fram etter Sovjetunionens fall. To utrolige shoppingkomplekser som ligger ved Den røde plass og Karl Marx-plassen (ironisk nok). Dyre, og helt utrolige.

Merker som Alexander McQueen, Tom Ford, Lanvin, Chloe, Balenciaga, Givenchy, Valentino, Gucci, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Roberto Cavalli, Prada, Celine, Yves Saint Laurent, Victoria Beckham, Michael Kors, Roland Mouret, Loro Piana, Versace, Jimmy Choo, Emilio Pucci, Marni, Missoni, Carolina Herrera, Louis Vitton, Armani, Burberry, Brooks Brothers, Cartier, Dior og alle de andre finner du her.

Her er GUMs nettside

Her er TSUMs nettside

Skal du ha souvenierer bør du lete opp Izmaylovo-markedet. Der finner du alt fra matryoshka-dokker til alt annet du ønsker. Det er rett ved Izmalyovsky-parken.

4. Bolshoi-teateret

Selv om du ikke liker opera eller ballett bør du i hvert fall svinge innom her. To av verdens eldste ballett og operatrupper finner du her. Uansett bør du altså kikke innom.

Her finner du hjemmesiden

5. Statshistoriemuseet og Lenin-mausoleumet

Moskva har en lang historie, og statshistoriemuseet forteller den svært godt. Her får du faktisk hele historien, og det hele kan avsluttes med et besøk til Lenin.

Her er nettsiden til statshistoriemuseet

Her finner du nettsiden til Lenin-mausoleumet

6. 02 Lounge

Hvis du vil sjekke ut de aller rikeste i Moskva er dette stedet. På toppen av det nye Ritz-Carlton i byen finner du en lounge som ikke kan sies å være noe annet enn utrolig dyr. Nå er det ikke bare de russiske rikingene du finner her, det er også her kjendisene går.

Utsikten er helt sinnsyk, og Forbes kåret det til den beste takterrassen i Russland i 2010. Det er ikke veldig overraskende. Bedre oversikt over Kremlin og Den røde plass er det bare CIA som har hatt.

Bare regn med å betale noen tusenlapper for sushi og champagne…

En backup-plan kan være City Space Bar & Lounge på Swiss Otel.

7. Gorky-parken

Parken har gitt navn til et ganske middels sovjetisk/russisk hardrockband og en velkjent bok har mord som ble begått her. For russerne er dette stedet hvor man kobler av. Parken ble åpnet i 1928, og i 2011 ble hele parken rehabilitert til å bli et virkelig vakkert sted å slappe av. Mange steder å spise, gratis wi-fi(!) – og rett og slett ett av de mest populære stedene i hele byen.

Her er parkens offisielle hjemmeside

8. St. Basil-katedralen (Pokrovsky Sobor)

Den 12.juli 1561 åpnet denne katedralen med sitt svært særegne utseendet. Befinner seg rett ved Den røde plass, og arkitekturen er unik – både i russisk historie og i historien ellers. Deler av katedralen fungerer i dag som museum.

9. T-banen

I Moskva er ikke t-banen bare et framkomstmiddel, det er en attraksjon i seg selv. Noen av verdens vakreste t-banestasjoner befinner seg i byen. Det er 177 stasjoner, 12 linjer – og hver dag er det 7 millioner passasjerer på t-banen. Ja, 7 millioner.

Sjekk den offisielle siden her

10.  Winzavod

Dette er det hippe og kule området i Moskva med kunst, kule butikker og – her også – de rike og berømte. Syv tidligere industribygninger er gjort om til et moderne kunstsenter. Rundt har det, nesten selvfølgelig nok, dukket opp masse kafeer og utesteder.

Sjekk hjemmesiden her

Hoteller i Moskva

Lotte Hotel

Dette hotellet er et virkelig luksushotell, med priser deretter. Tripadvisor kåret det til det beste luksushotellet i Moskva, og der er det virkelig kamp om den plasseringen. Skal du blåse av noen kroner er dette eller Ritz Carlton stedet. Sentrumsnært med, selvfølgelig nok, alle fasiliteter.

Sjekk hotellet her

Best Western Vega Hotel

Dette er et konferansehotell, og kan til tider gi deg svært gode priser. Hotellovernattinger kan være dyrt i Moskva, og hvis du synes det går greit med litt reiseavstand (t-banen er jo verdt å ta uansett) så kan du spare mye penger på å bo her (ligger for øvrig rett ved Izmailovsky-markedet). God standard, og greie rom.

Sjekk hotellet her

Maxima Zarya Hotel

Et rimelig alternativ for deg som ønsker å bo billig i Moskva. Standarden er ikke alt for mye å skryte av, men servicen er god. Ett stykke til sentrum, men helt greit å komme seg rundt fra hotellet.

Sjekk hotellet her

Hotel National

Et historisk hotell med strålende plassering. Koster en god del, men du får det du betaler for.

Sjekk hotellet her

Courtyard Palveletskaya Hotel

Gir mye for pengene, og har en finfin plassering.

Sjekk hotellet her

Søk etter billige flybilletter til Moskva her

 

 

Budapest, Ungarn

Leter du litt kan du også få billige flyreiser til Budapest fra sør i Norge og i Sverige (sjekk Göteborg), selv om det fort blir utsolgt (sjekk priser her). Mat og øl (spesielt det lokale) er veldig billig i Budapest, spesielt hvis du styrer unna de største turistgatene. I Budapest kan du bo på noen av de fineste hotellene i Europa for så lite som 800 kroner per natt, slik som Hotel Continental Zara. Klær og sko er veldig billig Ungarn for oss nordboere.

På grunn av sin lange historie med mange herskere, kriger og forskjellige religioner og kulturer har Budapest en mengde opplevelser både historiske og kulturelle. Vi har plukket ut de 5 du absolutt bør få med deg.

Varhegy

På engelsk kalles det Castle Hill, på norsk kan det kalles slottshøyden. Uansett hva du kaller det så er det en virkelig opplevelse. Spesielt med en guide som vil forklare deg historien til området. I løpet av en tretimers tur vil du få med deg blant annet følgende:

Királyi palota – det kongelige palasset. Navnet lyver siden det aldri har vært bosted for noen kongefamilien, men det 304 lange palasset er uansett en virkelig opplevelse. Inne i slottet finner du Ungarns nasjonalbibliotek, Ungarns nasjonalgalleri og Budapests historiske museum.

Mária Magdolna torony – Maria Magdalena-tårnet var den eneste kirken som fortsatt var kristen under ottomanernes styre, de andre kirkene ble gjort om til moskeer.

Mátyás templom – Matthias-kirken er en kirke som både har sett kroninger og rojale bryllup. Tårnet er et velkjent landemerke.

Halászbástya – på engelsk heter det Fisherman’s Bastion er vel verdt å se med det blotte øye. Spesielt utsikten fra området.

Hvis du vil ta en tur uten guide så anbefaler vi å laste ned, og skrive ut guiden du finner her.

Sjekk her for gratis guidede turer.

Széchenyi lánchíd

Dette var den første faste brua over Donau, en bru som koblet sammen Buda og Pest. Byggingen startet i 1840, og den stod ferdig i 1849. Den begynner på den ene siden ved vakre Gresham-palota og går over til Adam Clark-plassen (som i dag er en rundkjøring) hvor du også finner den tre meter høye steinen som er nullpunktet som man regner lengde ut i fra i byen. Bruens historiske betydning for byen har vært svært stor, og byggherren for bruen var skotten Adam Clark (ergo navnet på plassen).

Országház

Stortinget i Ungarn, eller folkets hus, er både et arkitektonisk mesterverk og den største bygningen i Ungarn (og en av de høyeste). Kronjuvelene til Ungarn finner du også her. Bestill en guidet tur på forhånd her. Har du et pass fra EU får du halv pris på inngangsbilletten.

Terror Haza

Terrorhuset er nyere ungarsk historie, og omhandler fascismen og kommunismen i Ungarn. Les om museet her.

Den store synagogen

Den største synagogen i Europa finner du i Budapest, og har et jødisk museum samt et Holocaust-minnesmerke utenfor. Her er nettsiden.

Det bor opp mot 1,8 millioner mennesker i Budapest, og byen er en turisby i tillegg til å være hovedstad. Det er selvfølgelig mye mer enn fem ting du kan gjøre i byen, men vi har valgt ut disse som det du absolutt bør gjøre i tillegg til å se de fem attraksjonene over.

Bade

Vi mener ikke å vaske deg, selv om du også vil gjøre det. En av grunnen til at romerne grunnla en by her var for å lage bad. I dag er Budapest en spaby, med både moderne og tradisjonelle muligheter for å få vasket seg. Széchenyi-gyógyfürdő er det største såkalte medisinske badekomplekset i Europa, og befinner seg i byparken (Városliget). Hotel Gellért – 115878 – har kanskje det mest berømte spaet i byen, mens Rudas fürdő har bevart badehistorie fra Ottomanerne (som vi i dag ville kalt et tyrkisk bad).

Cruise på Donau

Det er mange måter å se Budapest fra sjøen på, men Party Cruise kan være noe å vurdere.

Magyar Állami Operaház

Operahuset i Budapest er verdenskjent, og får du billett bør du vurdere å se Opera her. I hvert fall bør du vurdere et besøk. Her er hjemmesiden.

Váci utca 

På Londonspråk: Oxford Street. På godt, og vondt. Mange turister, mange butikker og mye å se. En fin guide til gaten finner du her.

Központi Vásárcsarnok

Det største innendørsmarkedet i Budapest er en opplevelse. Både matmessig og for å se både det ene og det andre.

 

Utrolige steder å bo

Budapest har mange gode hoteller, til svært gode priser. Vi har plukket ut ti anbefalinger.

1. Continental Hotel Zara 

Designhotell som stadig vinner priser, er veldig godt plassert og som har en pris du slettes ikke skremmes av (fra 750 kroner per natt). Hotellet har parkering for deg som vil leie bil for å dra ut av byen, innendørs og utendørs basseng, en vakker takterasse (hvor også det utendørs bassenget befinner seg), en restaurant med god mat – Araz (som gir deg halv pris på all alkohol om du spiser a la carte) og ligger rett ved metrostasjonen Blaha Lujza ter.

Sjekk hotellet her

2. Four Seasons Gresham Palace 

Det aller beste hotellet i Budapest, og prisen er også deretter. Når det er sagt: Dette ER et palass. Hotellet ligger rett ved den berømte brua vi har omtalt over med utrolig utsikt over Donau og Buda-siden. Hotellet ble rangert som ett av de 25 beste hotellene i verden i 2012 av Tripadvisor, har et stort og fint spa og en veldig god restaurant. Skal du på tidenes tur til Budapest så er dette valget.

Sjekk hotellet her

3. Hotel Palazzo Zichy

Et strålende hotell du ofte kan få for en relativt rimelig pris (fra 800 kroner per natt). Luksus, med et touch av det gamle Budapest. Strålende, sentral plassering og en fin lobbybar. Sentrumsnært.

Sjekk hotellet her

Corinthia Hotel 

Veldig ofte rangert som det beste luksushotellet i byen, og kom også med på Conde Nasts gull-liste for 2012. Prisene er heller ikke ekstremt skremmende, og kan starte på litt over tusenlappen per natt. Et hotell med en lang historie som ble pusset opp i 2003 kan tilby mye til de fleste reisende. Innendørs basseng, flere gode spise-og drikkemuligheter, ett av beste spaene i byen og nydelige rom.

Sjekk hotellet her

Bohem Art Hotel 

Ett av hotellene i Budapest som oftest er mot toppen på Tripadvisor. Som navnet tilsier er kunstinspirasjonen virkelig tilstede på dette hippe, moderne hotellet. Rett ved shoppinggaten vi nevner over, champagnefrokost (!), kunstutstillinger, gratis Internett og en super kombinasjon av det nye plassert midt i det gamle.

Sjekk hotellet her

Hotel Parliment 

Hotellet er kjent for sin service, og sin gode plassering. Her kan du få rom ned mot 600 kroner per natt. En del av Best Western-kjeden med 65 rom, og ett mindre hotell altså. God plassering, en fin lobbybar, gratis nett (som faktisk de fleste hotellene i Budapest har) og god service.

Sjekk hotellet

Le Meridien Budapest 

Le Meridien-kjeden har luksushoteller over hele verden, men det er sjeldent du kan bo så billig på dem som i Budapest. En perle av et hotell med klassisk design. En svært god fransk restaurant finner du på hotellet i tillegg til en super utsikt og plassering.

Sjekk hotellet her

Hotel Nemzeti Budapest 

Et svært rimelig priset designhotell, nyoppusset i 2012. God plassering ved metrostasjonen Blaha Lujza ter. Et lite, moderne hotell som er et godt valg.

Sjekk hotellet her

Marriott Executive Apartments Millennium Court 

For deg som vil ha litt ekstra plass er dette et strålende, og svært godt plassert valg. Store leiligheter til en ganske så rimelig pris.

Se mer her

Søk etter de billigste flybillettene her

 

PS! Det kan virkelig lønne seg å bestille transport fra flyplassen på forhånd, og la hotellet hjelpe deg med taxi i Budapest. Havner du i feil taxi kan du fort måtte betale tre-fire ganger for mye.Sjekk flyplasstransport her (velg luksusbiler og motorsykler, og transfer-og sjåførservice).

 

 

Bucuresti, Romania

Du kan komme deg veldig billig til Bucuresti fra Torp (sjekk priser her) med priser ned i 600 kroner tur/retur. Byen er også en av de aller billigste for hotell. Du kan for eksempel bo på firestjerners hotellet Europe Royale Buchurest for rundt 550 kroner per natt. Øl er svært billig, det samme er mat. Shoppingprisene for oss nordmenn er også lave, i snitt er prisene på klær og sko 40 prosent lavere enn i Norge

Bucuresti ble tidligere kjent som «Lille Paris», så synes du Paris er flott vil du nok også forelske deg i Bucuresti, samtidig som byen har noe annet å by på av mat, severdigheter, historie, kultur og arkitektur. I tillegg til at det er svært mye billigere å være her som turist.

Med rundt mye sol og 24 grader er dette den perfekte helgeturen å ta nå før sommeren.

11 000 rom og 3000 par sko

Byen er nok preget av større forskjeller enn det du med det blotte øyet finner i Paris. Selv om økonomien er på vei oppover lever de nyrike side om side med de landets fattige borgere, som blant annet er et resultat av diktatoren Nicolae Ceausescu sitt vanstyre.

Ceausescu styrte Romania 1967 – 1989 og er i ettertid kjent for sin stormannsgalskap. Han brukte opp folkets penger på Ceausescu-palasset (med hele 11 000 rom), flere andre storslåtte bygninger og brede avenyer. For ikke å snakke om fruens garderobe – Hans kone Elena Ceausescu sies å ha eid mer enn 3000 par sko.

Preget av forskjeller

I dag setter Ceausescu sin storhetstid et like stort preg på byen som det trange smug og gamlebyen gjør, og som i sin tid var grunnen til at byen fikk tilnavnet «Lille Paris». Men forskjellene gir også byen sitt særpreg og gjør den til en spennende og kontrastfylt  hovedstad å oppleve og utforske som turist.

Direktefly er dyrt, men et tips er å kombinere Ryanair til Frankfurt og fly videre derifra direkte til Bucuresti. Ellers får du oversikt over alle flyvninger her!

Husk at hotell og alle annet derimot er billig!

Utvalgte hoteller (kun det beste til fantastiske priser):

Radisson Blue Bucharest (5 stjerner)

Et enestående hotell mange nordmenn vil like godt er dette Radisson-hotellet i moderne stil, som ligger i hjertet av Bucuresti, nær Romanias nasjonale kunstmuseum, rumensk atheneum, Cismigiu hage og universitetsplassen.

Hotellet byr på full spa-service, utendørs og innendørsbasseng,  2 restuaranter, kafe og bar. Andre fasiliteter er helsestudio, casino og bassengbar. Resepsjonen er behjelpelig med dine utfordringer som turist, enten det gjelder billetter, guidede turer eller forretningsfasiliteter.

Klikk her for å booke rom

 

Marshal Garden Hotel (5 stjerner)

Et nytt og lekkert hotell i fargerik og leken design kan man vel si om dette flotte hotellet med fem stjerner, som du finner i sentrum av Bucuresti. I nærheten finner du Dinamo stadion, Rumensk atheneum og Romanias nasjonale kunstmuseum. Ikke langt unna finner du også Den rumenske bondens museum og Cismigiu hage.

Hotellet har både restaurant og bar samt byr på badstue og terrasse. På badene finner du både badekåper, hårføner og tøfler, og internett-tilgang.Ellers er hotellet behjelpelig med booking av guidede turer, tillettter til museer og arrangementer etc.

Klikk her for å booke rom

 

Grand Hotel Continental (5 stjerner)

Grand hotell er grand hotell i klassisk, litt «old fashion» stil. Men det er ingenting å si på kvaliteten på hotellet. Her tilbys det spa med full service, døgnåpent treningsstudio, takterasse, kiosk, transport til flyplassen osv.

Hotellet har en kafe og en bar, men ingen restaurant. Vil du ha servert forkost må du velge en rompris som inkluderer dette. Resepsjonen er selvfølgelig behelpelig med hva det måtte være av veibeskrivelse, billetter, restaurantbooking etc.

Ellers ligger hotellet ligger godt plassert i sentrum av Bucuresti, med gangavstand til Cretulescu-kirken, Romanias nasjonale kunstmuseum, universitetsplassen, rumensk atheneum og Cismigiu hage.

Klikk her for å booke rom

Klikk her for å se flere ledige hoteller i Bucuresti.

Disse landene har billigst alkohol:

1. Makedonia

2. Albania

3. Serbia

Disse landene har billigst mat:

1. Makedonia

2. Bulgaria

3. Albania

Her får du billigst klær og sko:

1. Tyrkia

2. Albania

3. Bulgaria

Disse landene har billigst hotell og transport:

1.Albania

2. Serbia

3. Bulgaria

Bulgaria

Bulgaria

Bulgarias fine sandstrender, fargerike badebyer, det lave prisnivået og den korte flyturen- ca. 3 timer- har gjort Bulgaria svært populært. Landet kan skilte med noen av de fineste strendene i Europa. De er brede, langgrunne og finkornede, samtidig som været ligger i underkant av behagelige 30 grader om sommeren. Ja, to viktige faktorer i drømmen om en perfekt sydentur.

 

Turismen er i dag stort sett basert rundt de to kystbyene Varna og Burgas som har internasjonale flyplasser (det går direkte fly fra stadig flere norske byer til feriestedene ved Svartehavet). Men det finnes for oss fortsatt en del «uoppdagede» perler nedover hele Svartehavskysten.

Søk etter billige flyturer til Burgas og/eller Varna her

Skal strender vurderes opp mot hverandre, vil vi rangere Svartehavskysten som noe av det beste man kan få i Europa. Her finner du feriebyer for både festfolk og barnefamilier. Ja, badetemperaturen i Svartehavet er meget høy, og jo lenger sør du kommer jo lysere blir vannet.

Her er de seks beste.

 

1. Slanchev Bryag (Sunny Beach)

Ja, Slanchev Bryag, som det heter på bulgarsk, er det største og mest populære badestedet langs Svartehavskysten, både blant familier og festhungrige ungdommer. Og det er faktisk ikke mer enn 50 år gammelt. Langsetter Sunny Beach strekker det seg en 6 kilometer lang, opptil 120 meter bred, finkornet sandstrand. Den er uvanlig billedskjønn, velstelt og har en stor tiltrekningskraft på mange europeere. Her er det også nærmest garanti for «snill» sjø, og ikke «bråkete» som stedet hadde rykte på seg for noen år siden.

Noen påstår at dette er den vakreste stranden ved Svartehavskysten, noe vi nok kan være ganske enige i. Og ja, man risikerer å se damer uten bikinioverdel på stranden her. Det er en vanlig affære.

Her bør du bo

SunnyBeach_hoteller
1. Royal Palace Helena, 2. Barceló Royal Beach, 3. Iberostar Sunny Beach Resort.

 

 

Søk blant mange flotte hoteller i Sunny Beach her- sjekk priser og tilgjengelighet

 

2. Sozopol

Sozopol er helt klart en av Bulgarias mest sjarmerende badebyer, og den eldste på Svartehavskysten. Sozopol betyr «Den frelsende by», og fikk navnet da den ble kristnet i år 330. Den lille byen ligger 35 kilometer sørøst for Burgas, og er et paradis for livsnytere, kunstnere samt arkitektur- og kulturinteresserte.

Med sine spor fra antikken er Sozopol Øst- Europas svar på Saint Tropez og en populær ferieby blant bulgarerne. Den gamle bydelen på «odden» har sjarmerende bebyggelse i tradisjonell bulgarsk stil. Her er det et rikelig utvalg av butikker og restauranter, mange med koselig utsikt over bukta. Sozopol er omgitt av vakre strender. Bystranden , som ligger i gamlebyen, er halvmåneformet, langgrunn og meget barnevennlig.

Det er en rekke severdigheter og flotte strender i området som er verdt å besøke når du først er der. Å leie bil er nok både den enkleste og den billigste måten å gjøre det på. Her kan du sjekke priser og biltyper.

Her bør du bo

Sozopol_hoteller
1. Saint Thomas Holiday Village, 2. Santa Marina Holiday Village, 3. Relax Hotel.

 

 

 

Hermanite- stranden

I den nye bydelen ligger den sørlige stranden, Hermanite, som sies å være den beste her. Den er 1 kilometer lang, og byr på mange muligheter for vannsport og morsomme aktiviteter både for store og små.

 

Smokinia

Smokinia er helt himmelsk og fredelig. Rent vant, myk sand, avslappet atmosfære, flotte strandbarer og restauranter. Et sted hvor alle kan slappe av fra det travle bylivet. Perfekt for telt og campingvogner.

Her kan du finne mange flotte hoteller til svært gode priser 

 

Camping Zlatna Ribka (Gullfisken)

Zlatna Ribka ligger nord for Sozopol, og er bare helt suveren.

Søk etter billige flyturer til Burgas og/eller Varna her

 

Nessebar Bulgaria

3. Nessebar

Kun 5 kilometer fra Sunny Beach, møter du den kulturhistoriske idyllen Nessebar. «Pearl og the Black Sea» er en betegnelse som brukes hyppig på Nessebar. En sann perle av et feriested. Det er en yndig turistdestinasjon, hvor du kan nyte livet ved sjøen, samtidig som du vandrer gjennom historien.

Gamlebyen i Nessebar er en kulturhistorisk skatt med bebyggelse fra sen middelalder og 1700-tallet som har gitt den lille byen plass på UNESCOs verdensarvliste. Nessebar preges av smale, kronglete brosteinsgater og her et sjarmerende folkeliv. Her bugner det av restauranter og små barer, samt masse små butikker hvor du kan få kjøpt suvenirer og håndverk. Den fine sandstranden ligger i bykjernen -lang,bred og kjempepopulær.

Her bør du bo

Nessebar_hoteller
1. Sol Nessebar Palace, 2. The Mill Hotel, 3. Terra Guest House.

 

 

Søk etter hotell i Nessebar og omegn

Du kan sette sammen din egen ferie på lowcostholidays her– velge selv hotell, avreisedag og tidspunkt, og dermed få full feksibilitet i din reise.

4. Zlatny Pyasatsi (Golden Sands)

Golden Sands er det nest største turiststedet i Bulgaria etter Sunny Beach, og ligger nord for Varna. Det er kjent for sin lange gyldne sand, klare sjø og den lune beliggenheten blant skogkledde åser. Golden Sands er på alle måter egnet for både barnefamilier, så vel som par. Som du har allerede skjønt, er Bulgarias kystlinje full av kilometerlange strender. Stranden i Golden Sands er heller ikke noe unntak- 3,5 km lang og 120 meter bred med finkornet sand, dusjområder og badevakter.

Her finner du masse flotte hoteller i Golden Sands

Her bør du bo

GoldenSands_hoteller
1. Astera Hotel & Spa, 2. Melia Grand Hermitage, 3. Hotel mOdus.

 

5. Albena

Albena er innbydende og vakker. Det er et mellomstort feriested – velorganisert, grønt og koselig. Den ligger ca.15 kilometer nord for Golden Sands, og her får du en perfekt kombinasjon av golf og strandliv i verdensklasse. Når du ikke går en runde på golfbanen, kan du koble av i solsengen under en parasoll, gå lange turer i strandkanten eller padle rundt i en pedalbåt i det glitrende Svartehavet. Stranden i fredelige Albena strekker seg over 5-6 km og tilbyr langgrunne bredder i det behagelige havet. Her er det minnerike dager som gjelder.

Her bør du bo

Albena_hoteller

1. Flamingo Grand Hotel, 2. Graffit Gallery Hotel, 3. Hotel Borjana.

 

Her finner du flere hoteller i Albena

For å få med deg mer ut av reisemålet, kan det være lurt å bestille leiebil. Her finner du bilutleie til gode priser.

 

6. Sinemorets

Sinemotets er en liten landsby nær grensen mot Tyrkia. Dette er stedet for å slappe av. Her er det vakkert frodig landskap, og flotte halvmåneformede sandstrender. En av de fineste strendene sør i Bulgaria ligger her. Etter en til tider krevende spasertur, ser du krystallklart vann og en langgrunn sandstrand. Da vet du at du er fremme ved den grønne perlen, Silistar. Eller leie bil til en rimelig pris.

Her bør du bo

Sinemoretz_hoteller
1. Apart Hotel Apolonia Palace, 2. Holiday Park Anchor.
Søk etter flere hoteller i området 
Du kan også sette sammen din sydentur her

Kjekt å vite:

De fleste større strender i Bulgaria er utstyrt med badetårn og badevakt. Enkelte hoteller som grenser til stranda har som oftest sine egne vakter. Badevakten heiser flagg på sin post, og fargen på flagget gir viktig informasjon:

* Grønt flagg betyr at du trygt kan bade og bruke strandleker.
* Gult flagg gir begrensede muligheter i vannet.
* Rødt flagg betyr at bading er forbudt.