Her er våre beste reisetips

Fra Sydenferier til norsk sommer: Reisetips-redaksjonen deler sine aller beste tips til sommerferien.

Sommeren er snart er her, og det er ikke alltid like lett å bestemme hvor ferien skal gå. Vi satt i lunsjen og diskuterte på hvor det beste reisemålet skal være, men ble uenige. Derfor bestemte vi oss for å sette sammen en liste på våre beste reiseanbefalinger i sommer. Her er reise-redaksjonens beste reisetips!

 

Romantiske Toscana: Firenze og Pisa

Sommeren har endelig tikket inn i hovedstaden, sommerklærne er tatt i bruk og vi spiser den ene isen etter den andre. Jeg elsker den norske sommeren i Oslo akkurat nå. Samtidig er det snart tid for andre atmosfærer, skjulte perler og opplevelser. Jeg ser frem til å være våken til langt utpå morgenkvisten på en av verdens mest eksklusive strandbarer i Marbella. Nyte god champagne på en hvit strandseng under solen, eller bare traske langs de mange sjarmerende gågatene i en flagrende sommerkjole. Spania er min neste destinasjon, men det er Italia som er i mitt hjerte. Og det er særlig ett reisemål som skiller seg ut fra andre; Toscana.

Sommeren ifjor ble jeg fort forelsket i den italienske regionen, med sine maleriske landskap, middelalderbyer, mat, vinkultur og vakre kunstskatter. Som om det ikke var nok, så er Italienernes gjestfrihet en balsam for sjelen.

Reisen starter naturligvis fra Firenze, og det er også her du flyr direkte til. Byen er hovedstaden i Toscana, mest kjent for sine historiske bygninger og sitt rike kunst-og kulturliv. Firenze er renessansens fødested, og det føles som man befinner seg midt i et stort kunstverk.

Om du vil oppleve den mer autentiske delen av Firenze, bør du leie bil og kjøre omtrent 30 minutter fra sentrum. Da kommer du til vakre naturlandskap, frodige vinranker og ikke minst flotte villaer for deg som vil finne igjen hvilepulsen. Jeg anbefaler å bo på et agriturismo; familieeide gårdshus med egenproduserte råvarer og vin. Du bor skjermet, tilbaketrukket med byens impulser en kort kjøretur unna.

Fra Firenze er det bare å kjøre videre til Pisa. Byen minner veldig om Firenze, men de velkjente broene, grønne vinduene og gul-oransje murhusene. Spekket med små restauranter, billige pizzarier og livlige barer. Selvsagt må du få med deg en av verdens mest berømte turistattraksjoner, det skjeve tårnet i Pisa. Her er det morsomt å få med seg synet av de menneskelige «tårnstøtterne»! 🙂

Jeg anbefaler å sjekke inn på hotellet Bagni Di Pisa i den lille landsbyen, San Giuliano Terme. Hotellet bugner av italiensk sjarm – inspirert av Pisas natur, historie og kultur. En ren opplevelse i seg selv.

Hotelltips for avslappende ferie i Firenze: Il Paluffo

Hotelltips for deg som vil bo i sentrum i Firenze: Rocco Forte Hotel Savoy

Hotelltips i Pisa: Bagni Di Pisa

 

Arrivederci!

 

Milan Botani, prosjektleder Reisetips

 

New York

Alle bør oppleve New York minst en gang i livet. Byen overgår alle forventninger og jeg har fortsatt til gode å møte en person som ikke har blitt frelst av den pulserende byen.

Hele verden har blitt samlet på denne halvøya!

Alle vet om de viktigste severdighetene og de ikoniske stedene du bør besøke når du først har kommet deg over dammen.

Men New York er aldri ferdig utforsket, og det er ikke en overdrivelse å si at det er nyåpning så og si hver eneste dag – enten det er en kafe, restaurant, galleri eller bokhandel. Du kan dermed være sikker på at du aldri vil kunne kjede deg i The Big Apple.

 

Jeg anbefaler på det sterkeste booke inn på NoMo- hotellet i Soho.

 

Dekoren, rommene, servicen – for ikke å snakke om beliggenheten er helt fantastisk. Blått og hvitt gjennomsyrer alle rom på hotellet – utenom den populære restauranten som ligner på en oase midt i byen.

Du kjenner den kanskje igjen fra flere filmer og serier. Rommene er ikke store, men utsikten gjør opp for den manglende plassen. Å våkne til New Yorks silhuett gir vil kunne gi selv de mest erfarne reisende sommerfugler i magen.

Du bor midt i smørøyet med fantastiske handlegater rett rundt hjørnet og unike designerbutikker vegg i vegg med hotellet.

Her er min perfekte dag i New York

New York er en mekka for alle som er glad i mat og drikke.

Start derfor dagen med en nydelig frokost på The Grey Dog eller The Butcher’s Daughter. Førstnevnte er en skjult perle ( 242 W 16th St
New York, NY 10011
) i Chelsea-området.

Her kan du velge alt fra amerikanske pannekaker med frukt, deilig havregrøtskåler til egg og bacon. Husk å bestille deg en stor kopp kaffe – denne byen byr på særdeles god kaffe!

The Butcher’s Daughter ( 19 Kenmare St, New York, NY 10012)  som ligger i de populære sidegatene i Soho er en soleklar favoritt hos de hippe og kule. Selv om spisestedet ikke er stort, er det umulig å ikke finne frem. Både inne- og uteserveringen er ofte fylt med folk og det er ikke uvanlig å spotte en kjendis eller to som nyter en deilig organisk frokost eller lunch. Deres avocado-sandwitch er nesten like kjent som spisestedet selv.

Du bør også prøve den ikoniske Katz’s Delikatessen på the Lower East Side.

Bruk dagen akkurat på det du vil – enten det er å besøke Times Square, Empire State Buliding, verdenskjente frihetsgudinnen, Ground Zero, Central Park eller om du tar den obligatoriske turen til West Village hvor du kan knipse bilder av trappen til Carrie fra Sex og Singelliv.

Det er veldig enkelt å bevege seg rundt i byen via t-banen, men er du på besøk for første gang bør du faktisk spasere mest mulig. Du glemmer avstandene når du hele tiden ser noe spennende på veien. Plutselig har du gått i 2 timer uten at du selv har skjønt det og vips så er du på 5th Avenue.

En deilig lunch er velfortjent etter litt sightseeing.

 

Delicatessen ( 54 Prince St – SoHo) Prøv hamburger med trøffel-fries eller best forskjellige tapasretter på deling. Du kan ikke gå herfra uten å ha prøvd spinat og artisjokk- retten deres!

 

Gjør litt research før du reiser og book gjerne billetter til for eksempel et Boadway-stykke, en helikoptertur, basketball eller baseball-kamp.

  • Ikke alt trenger å koste en formue.
  • Kjøp med deg lunch to-og og spis piknik i Central Park
  • Ta en spasertur i Meatpacking District og drøm deg bort i de fantasifulle utstillingene til designerbutikkene.
  • Lei sykler og utforsk byen på to hjul.
  • Gå over Brooklyn Bridge og sjekk samtidig ut loppemarked i Brooklyn.

 

Avslutt kvelden med en bedre middag på The Standard Grill (848 Washington St ).

Restauranten er en del av The Standard Hotel så her kan du begynne kvelden med en middag og fortsette festen på hotellets utested og utrolige takterrasse, The Boom Boom Room.

Lyst å smake en av New Yorks beste pizzaer? Sjekk ut Lombardis i Soho! Den familiedrevne restauranten har eksistert i over 100 år!

Beste hotelltips: Nomo

 

Aleksandra Cybulska

 

Kroatia

Det er 11 år siden jeg var i Kroatia for første gang, og mye har endret seg i landet siden den tid. Dubrovnik og Split, som for elleve år siden var en skjult perler for oss nordmenn, er nå overøst med ferieglade turister. Det gjør noe med stemningen i byene, og ikke minst prisnivået. Derfor unngår jeg gjerne å legge alle feriedagene i disse byene, men tar kun et par overnattinger – det er jo fra en av disse to byene jeg gjerne flyr til/fra.

I Dubrovnik bor jeg alltid på dette hotellet: Hotel Exelsior

 

Siden første møte med Kroatia, har jeg reist tilbake hele 9 ganger og i år er intet unntak. Som sagt, flyr jeg gjerne enten til Dubrovik eller Split, og jeg leier alltid bil. Det er billig, effektivt og gir deg muligheten til å oppdage Kroatia i eget tempo.

 

Så, hvor ville jeg anbefalt at man reiste?

Er du førstegangsreisende; kombiner Dubrovnik/Split med for eksempel en av de mest kjente øyene Hvar, Korcula, Mljet. Eller utforsk nordlige Kroatia som Pula, Rijeka eller Zadar.

 

Her finner du de fineste hotellene i Kroatia

 

Har du lyst til å utforske det mer lokale Kroatia; kjør nedover kystlinjen fra Split og stopp ved en av de små, sjarmerende byene på veien. Min favoritt (men her er jeg veldig inhabil da jeg har nære venner som bor der) er den lille byen Drvenik. Med sine få innbyggere, intime stemning og vakre omgivelser er dette stedet hvor man virkelig kan senke skuldrene, spise god mat, bli godt kjent med de lokale innbyggerne, drikke superbillig øl og rimelig (men bra!) mat. Og ja, hotellene er superbillig.

 

Her får du alle reisetips du trenger for Kroatia

 

Anna Marie Augustin

 

En godt skjult oase: Ca’dell’Orto, Verona, Italia

 

Ca’dell’Orto

Å reise til Italia om sommeren kan være fantastisk men mitt beste tips er å styre unna de mest populære stedene med de mest ettertraktede severdighetene i juli. Ikke bare er det varmt og slitsomt men det er også veldig mye mennesker, kø og fulle bord på restaurantene.

Vi dro selv (familie på fire), etter å ha avkjølt oss med en flott badeferie på Lido Di Jesolo ved Venezia (Veldig bred og flott, finkornet strand, men ikke så autentisk, italiensk sted) til Verona (ca en times biltur) – hvor Romeo og Julie sin kjærlighetshistorie utspant seg. Her sjekket vi inn på godt skjulte, men helt fantastiske Ca’dell’Orto.

Ca’dell’Orto er en liten oase i denne byen og et utrolig hyggelig sted å komme til. Det var faktisk så innbydende og flott at selv om vi er store fans av å gå ut og spise, bestilte vi bare en pizza «hjem» for å få nytt dette stedet litt ekstra. De har ikke en egen restaurant men kan by på en veldig flott frokostbuffet med kaker og det hele.

Verona var ellers en hyggelig by med både shopping, gatekunst, opera, restauranter og andre severdigheter (som utkledde voktere som møtte oss på bybrua), men midt på sommeren holder det med et par dager her. Så kan man jo gjøre som oss og fortsette ferden videre til vakre Gardasjøen og eventyrlignende Sirmione (Ca 30 min. kjøretur). Kjører man et par timer vestover  herifra igjen kommer man til Milano, hvor det er fint å fly hjem fra ved reisens ende. Men først etter å ha nytt et par dager med å utforske denne byen også da. Jeg mener, …når man først er i området.

Hotelltips: Ca’dell’Orto

 

Hanne Hoff

 

Norsk sommer

Det er vanskelig å velge et bra ferietips om sommeren, fordi den beste sommeren tilbringes på Sørlandet. Det blir ikke norsk sommer uten en tur nedover den fantastiske skjærgården vi har. Kan nevne flere steder du må innom: Tønsberg, Tjøme, Stavern, Kragerø, Risør, Grimstad, Arendal, Lyngør og Kristiansand.

Du kan ta bilen nedover og besøk stedene, og bo for all del i nærheten av sjøen. Ved enkelte av stedene kan du bo på lokalt drevne hoteller, mens i de større byene er det hotellkjedene som regjerer. Likevel er dette en opplevelse av en flott ferie du sent vil glemme! Ta også turen ut i skjærgården for å besøke Bolærne i Tønsberg og Jomfruland i Kragerø. Det er steder med historie; Bolærne er et tidligere militært område, mens Jomfruland er en øy det ikke er lov å kjøre bil på.

Hotelltips:

Hotell i Tønsberg: Thon Hotel Brygga

Hotell i Kragerø: Victoria Hotel

Hotell på Tjøme: Scandic Havna Tjørme

Hotell i Stavern: Hotell Wassilioff

Hotell i Risør: Risør Hotell

Hotell i Grimstad: Scandic Grimstad

Hotell i Arendal: Thon Hotel Arendal

Hotell i Kristiansand: Thon Hotel Wergeland

 

Sondre Paulsen