Skrekk og gru: Momondo.no gir deg oversikten over verdens skumleste hoteller. Foto: iStock

Her er verdens skumleste hoteller

Om søvnløse netter og nattlig skremsel høres ut som en perfekt ferie, er disse hotellene tingen for deg.

Liker du hoteller utenom det vanlige, og synes skremsel og skumle historier bare er gøy? Da frister det kanskje å tilbringe en natt på et av verdens mest hjemsøkte hoteller.

Nordmenn bor helst på hotell når de er ute og reiser. Hele 59% svarer at de velger å bo på hotell. 15% svarer at de leier leilighet eller et rom, mens 7% bor helst med slektninger. Det kommer frem i den årlige undersøkelsen hotell- og reisesøkesiden momondo.no har gjennomført.

Nysgjerrig på Norges skumleste hotell? Sjekk hvilket hotell det er HER!

– Det finnes flere hoteller som har et annerledes konsept, enten det er et tema eller designet på hotellet. Det kan være veldig spennende med slike hoteller, og da blir gjerne hotellet i seg selv en egen attraksjon. Noen hoteller frister med historier om gjenferd, og skumle historier og det kan jo gjøre oppholdet veldig spennende, særlig i forbindelse med Halloween, forteller Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge.

Nedenfor er en liste momondo har satt sammen med oversikt over de skumleste hotellene i verden.

Hotel Burchianti – Firenze

Hotel Burchianti, Florence, Junior-suite, Gjesterom

I tillegg til å være en favoritt blant 1930-årenes poeter, kunstnere, og diktatorer er Hotel Burchianti beryktet for å være et av de skumleste overnattingsstedene i hele Firenze. Gjester forteller om observasjoner av gjenferd og i det berømte Fresco-rommet forteller besøkende om en følelse av å bli iakttatt hele natten gjennom.

Frister det å overnatte her? Klikk HER!


Dragsholm Slott – Odsherred, Danmark

Det 800 år gamle slottet har ofte blitt kalt Europas mest hjemsøkte, og det påstås at over 100 gjenferd vandrer i gangene. En av gjenferdene skal være den unge rikmannsdatteren som ble murt inn i veggen da faren oppdaget at hun var forelsket i en i tjenerstaben. Historien virker mer sannsynlig etter at man under et omfattende restaureringsprosjekt på 1930-tallet fant et skjelett ikledd en hvit kjole, inne i en av veggene.

Se mer av hotellet her.


Fairmont Le Châteu Frontenac – Quebec by, Canada

Fairmont Le Chateau Frontenac, Quebec

I tillegg til å være på UNESCOs verdensarvliste har dette slottet en skikkelig spøkelseshistorie. Slottet er oppkalt etter greven av Frontenav, Lois de Buade. Det sies at i 1698 døde greven av kjærlighetssorg over konen som flyttet til Paris. Tre hundre år senere påstår gjestene på Château Frontenac at de kan se guvernøren vandre omkring på slottet på leting etter sin kone.

Se flere bilder av det skumle hotellet her.


Tequendama Falls Hotel – Bogotà, Colombia

I utkanten av Bogotà, ytterst på en klippe, finner man Tequendama Falls Hotel. Det en gang så luksuriøse hotellet åpnet i 1928. Dessverre oppdaget man at hotellets plassering ikke var så fantastisk. Elven ble forurenset og høyden på 170 meter tiltrakk seg flere gjester som ønsket å avslutte livet – og som senere skulle gå igjen i korridorene. I 2012 ble hotellet restaurert og er i dag et museum.


The Queen Anne Hotel – San Fransisco, USA

Queen Anne Hotel, San Francisco

Dette koselige B&B-hotellet i San Fransisco var opprinnelig Miss Mary Lake’s School For Girls og sies å være hjemsøkt av den strenge rektoren i egen person. Skolen ble solgt mot hennes vilje og siden har hun vandret omkring i de overdådig dekorerte rommene. Gjester forteller at man kan se henne pynte på frisyren foran speilet, eller høre hun spiller på det gamle pianoet.

Se flere skumle bilder av hotellet her.

Les også:

På disse hotellene spøker det

Kilder: Momondo