Her får du mest for pengene i 2014

Disse ti reisemålene gir deg absolutt mest for pengene i 2014.

Lonely Planet har hatt sin årlige kåring av de beste reisemålene, som på sedvanlig vis har blitt samlet i en relativt rimelig bok (en fin gave til noen som liker å reise).

En av listene de har laget er de ti stedene hvor du får aller mest for pengene.

1. De greske øyene

De siste årene har ikke vært så alt for greie mot  Hellas. De økonomiske problemene i Europa generelt og Hellas spesielt har ført til at de aller fleste stedene i Hellas har satt ned sine priser for å lokke til seg flere turister. Det er fortsatt Mykonos, Santorini, Korfu og de andre du skal besøke –  bare litt billigere enn før. Det betyr blant annet at luksus som før var for dyrt nå har blitt billig nok, slik som dette. 

Du kan sjekke pakketurer med Apollo her

Sjekk flere muligheter her

2. Italias hæl
(Puglia, Basilicata og Calabria)

De fleste områder i Italia er litt overpriset, om enn så vakre de er. Det gjelder ikke for hælen til Italia hvor du kan nyte cucina povera, det rolige tempoet og noen helt utrolige hoteller til virkelig gode priser, slik som denne designperlen i Lecce.

Sjekk flybilletter her

3. Nicaragua

Kanskje det billigste landet i Karibien som har luksusen og komforten som en norsk turist vil kreve. De har noen perler i Nicaragua også, sjekk bare her.

4. Bulgaria

Byer i Belgia har vært et uttrykk, men hva med byer i Bulgaria? Klarer du flere enn Sofia? Bulgaria er det neste store reisemålet (igjen) i Øst-Europa.

Les vår guide: De beste badebyene i Bulgaria

Les vår guide til Sofia: En oversett perle

5. Portugal

Portugal er kanskje det rimeligste stedet å reise på familieresort, sjekk ut en skokk av dem her. 

6. Fiji

Du kan oppleve paradis svært billig, i hvert fall mye billigere enn du tror. Sjekk for eksempel denne lille paradisostebiten.

7. Mexico

Hvis du finner en billig flyreise til USA kan en resortferie til Mexico bli veldig, veldig billig med utrolig luksus. Du finner blant annet det som er kåret til verdens beste familieresort der.

8. Karnataka, India

Vi skal ærlig innrømme at vi ikke hadde hørt om Karnataka før vi så listen. Nå vet vi at det er syd i India, med Bangalore som den største byen. En by som er kjent som Indias teknohovedstad, og har 5,9 millioner innbyggere… Og, så har du jo Goa – så da skjønte vi jo greiene (Goa ligger rett nord for Karnataka). Kysten sør for Goa er en del billigere, og ikke så hypet.  Sjekk dette hotellet i Bangalore eller dette i Goa.

9. Palawan, Filippinene

Steder som dette er kanskje ikke billig, men paradis er det. Billig får du også.

 10. Ethiopia

En perle i Afrika i opplevelser og natur. Billig er det.