Her finner du de beste paraplydrinkene

Flere og flere nordmenn velger å sette nesa mot Gran Canaria, og det er ikke uten grunn.

Gran Canaria er er helt fortreffelig reisemål for oss nordmenn året rundt, og det er det flere som har oppdaget de siste årene. Her kan du nyte sol dagen lang, og deilige kvelder hvor du kan tusle rundt i sommerkjoler og shorts uten at gåsehuden kommer snikende. Det vi prøver å si er at du ikke behøver å bruke alle pengene dine på å reise jorden rundt med jetlag for å finne sol og varme, deilig mat, fine opplevelser og ikke minst paraplydrinker. Det er nå på tide å vaske vekk alle fordommene, og gi den populære øya Gran Canaria en ny sjanse.

Selv om øya er godt kjent for sin partykultur har mye forandret seg de siste 10 årene. Ja, du finner fortsatt steder hvor unge jenter skaffer seg et trampstamp i fylla og guttene løper nakne rundt, men ikke i samme grad som det var før. Nå har Gran Canaria blitt et flott familiested hvor du kan kose deg ute hele dagen og kvelden, uten pinlige episoder ved nabobordet.

Vi har funnet de beste byene å besøke om du skal ta turen til øya.

Las Palmas:

Dette er nok en av favorittbyene våre på øya. Byen har gått fra å være et charterghetto til å bli en moderne, spennende og vakker storby med masse input fra latinsk kultur. Dette er nok det nærmeste du komme Sør-Amerika på denne siden av Atlanterhavet. Her kan du gå på markeder og kjøpe hjemmelagde sigarer, drikke rom og danse salsa i gatene etter flotte latinske rytmer. Om du tar en tur inn i de små sidegatene vil du møte på mange som går kledd sånn som Jennifer Lopez og Marc Anthony så ut på 90-tallet. Med mange fine butikker, kafeer og flotte steder for tapas og drinker er det mye du kan holde deg opptatt med i Las Palmas. Her finner du det beste fra to verdener, en travel by med en enorm sandstrand.

Vi har funnet hotellene som er ideelt plassert slik at du får mest mulig ut av ferien din.

Hotel Santa Catalina

Dette er et fem stjernes hotell med fantastiske fasiliteter og alt du trenger for å få en avslappet ferie.

Bestill ferien her.

Sercotel Cristina Las Palmas

Her har du en fantastisk utsikt over den vakre stranden Las Canteras, og du bor sentralt til midt i byens natteliv.

Book hotellet her.

Puerto Mogán:

Dette er en liten fiskerlandsby som tilbyr en litt annen form for turisme enn hva du finner ellers på øya. Havnen i byen er helt trafikkfri, og ingen bygninger er høyere enn tre etasjer. Har kan du gå i koselige små gater som har en fin blanding av lokale butikker og restauranter. Husene er fargerike og er designet i vakker middelhavsstil, noe som sjarmerer de fleste som tar turen. Puerto Mogán har også flere flott saltvannskanaler, derav navnet «Lille Venezia». Litt lenger bort finner du den attraktive yacht-marinaen som har pene og rene restauranter, elegante jazz- og pianobarer og ikke minst mange flotte båter. Hit kan du dra for en kveldstur, og en romantisk middag i solnedgangen.

Dette er hotellene du bør velge:

ClubHotel Riu Vistamar – All Inclusive

Dette er et fantastisk feriested som tilbyr flere restauranter på hotellområdet, og et helt hav av aktiviteter. Om du reiser med små barn er dette en enkel løsning om du ikke orker å skulle gå ut å spise hver dag, har kan du enkelt variere meny samtidig som at du forblir på hotellet.

Les mer her.

Paradise Valle Taurito

Her bor du så og si på den koselige havnen i Mogán. Alle rommene her har en nydelig utsikt mot sjøen, og du kan nyte en flott dag ved bassengene som tilbyr både snack- og strandbarer.

Se flere bilder her.

Maspalomas:

Dette er den mest lukseriøse byen på Gran Canaria. Her finner du stilige hoteller, store villaer og den største golfbanen på hele øya. Her finner du en enort utvalg av strender og mange kilometer med sanddyner. Disse områdene er et favorittsted for nudister og de homofile, så ha det i tankene når du tar rusleturen. I denne byen finner du også mange thalasso spa avdelinger, så her er det bare kos og velbehag fra ende til annen. Om du er ute etter litt mer fart og spenning finner du flere typer fornøyelsesparker nord i byen. Her er det Aqualand Maspalomas, som er den største vannparken på øya. Holiday World som er en eksklusiv fornøyelsespark, Palmitos park som er en dyrepark med akvarium, sommerfuglhus, slanger, aper og det meste du kan øsnke. Sioux City som tar deg tilbake til den ville vesten, og fasinerende Mundo Aborigen som tilbyr masse kultur og historie.

Dette er hotellene som gir den mye luksus for pengene:

Meliá Tamarindos

På stranden i San Augustin ligger dette fortryllende hotellet. Med store vinduer i nesten alle rommene ser du utover vakre Atlanterhavet, to svømmebasseng og har tilgang på et fantastisk spa.

Les mer her.

Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso

Dette hoteller ligger i nærheten av Meloneras stranden, og tilbyr spa med full service og thalasso område. Personalet på resorten tilbyr deg all den hjelpen du kan ønske deg, og har god erfaring med arrangementer om du skulle velge  ta bryllupsreisen hit.

Bestill rom her.

Puerto Rico

Merkelig nok, så er dette både det mest populære familie- partystedet på Gran Canaria. En vakker dal, med behagelige restauranter, strender og promenader er hva du finner her. Samtidig så er Puerto Rico kjent for sitt utendørs kjøpesenter som heter Shopping Center, men som vi nordmenn bare kaller for senteret. Om kvelden kan du nyte en bedr middag i andre etasjen, og feste heftig i kjelleren, her er det ikke langt mellom ytterpunktene. Rett rundt hjørnet for Puerto Rico finner du den berømte Amadores stranden. Dette er en kunstig strand som kan by på fin sand, utrolige bademuligheter og gode restauranter. Om du er her kan vi også anbefale å prøve Amadores Beach Club, dette er toppen av strandluksus for den som ønsker det.

Hoteller du burde sjekke ut om du skal dra til denne sprudlende byen:

Gloria Palace Amadores

Dette er kremen av kremen! Her bor du omgitt av luksus fra ende til annen i fjellsiden mellom Puerto Rico og Amadores-stranden. Med en enorm spa-avdeling, stort basseng og utendørs tennisbane, så kan man ikke klage.

Bestill ferien her.

Aparthotel Puerto Rico

Dette er et hotell med litt mer plass inne på hotellrommene. Her får du seng, sittegruppe og ofte en kjøkkenbenk hvor du kan lage litt mat selv om du ønsker det. Det kan ofte være en fordel om du reiser med små barn.

Se nærmere på rommene her.

Enda en grunn til å velge dette område er flotte Taurodalen. Denne ligger på andre siden av Amadores og er virkelig verdt å få med seg. Med årene har dette blitt et kjent og kjært sted for mange nordmenn. Mange norske kjendiser har hus i denne dalen rett ved en fantastisk golfbane. For bare noen år siden var dette et lite samfunn som holdt seg mye for seg selv, men nå har det blitt bygd ut til å bli et flott turiststed. For å gjøre alt mest mulig norsk finner du her en spar butikk hvor du kan handle norske matvarer, og ferske bakevarer hver dag. her ligger det også en deilig grill hvor de serverer helt fantastisk mat. Tauro har det beste klimaet på hele Gran Canaria, og bor du her er du garantert deilig vær hele ferien.

Playa del Inglés

Strandbyen Playa del Inglés tilbyr sand om dagen, og overflod av puber og klubber om kvelden. Dette er feriestedet for sol, moro, shopping, hurtigmat og festligheter. Her går du gjennom indiske bazarer som selger alt fra ryer til gamle radioer, typiske restauranter med internasjonale retter og frokosttallerken som inneholder egg, bacon og appelsinjuice. Alle konkurrerer med hverandre og tilsammen fremstår dette som en ganske pulserende by. Bestemmer du deg for å sette nesa for Playa del Inglès burde det være for å feste og ha det moro med venner. Reiser du med familien anbefaler vi å heller å ta en dagstur hit for å se på strendene, men å bo i en litt roligere by.

Hoteller som holder party standard:

IFA Continental Hotel

Hotellet har en fantastisk uteområde med bassenger og palmesus, perfekt om du er litt sliten etter en lang natt på byen. Rett i nærheten ligger også flere store kjøpesentre hvor du kan ta turen for litt shopping.

Se mer av hotellet her.

Beverly Park Hotel

Her har du et hotell som er litt mer familievennlig om du reiser med barn. Det er All Inclusive og du kan enkelt holde deg til restaurantene på hotellet om kvelden dersom du vil styre unna partykulturen.

Book hotellet her.

Arguineguín

Arguinguín var inntil nylig en helt ukjent liten fiskerlandsby beliggende helt i enden av motorveien på øya. Med en fortsatt fungerende havn har byen utviklet seg mye og er nå et hett turistmål. Til forskjell fra veldig mange av de andre byene vi har nevn, så har Arguineguín klart å holde sin orginale kjerne og lokale fiskerestauranter, barer og havnetrafikken som gjør byen verdt et besøk. Torsdag er uten tvil den mest travle dagen her – da arrangeres det største markedet på hele øya, og trafikken øker betraktelig. Om du bor i en annen by anbefaler vi deg å ta båt fra Puerto Rico eller Puerto de Mogán, så slipper du køene langs de bratte fjellsidene. Arguineguín har ingen spesielle strender, men den vakre kystpromenaden forbinder byen med strendene og buktene på Patalavaca.

Her har du koselige hoteller i Arguineguín:

Radisson Blu Resort, Gran Cananria

Når du bor på et Radisson-hotell vet du hva du får, og det er bra standard. Vakre moderne rom, nydelig bassengområde og spa-fasiliteter er det du kan se for deg her.

Se mer her.

Marina Elite

Dette er et mindre og mer intimt hotell hvor du bor i leiligheter. Det betyr at her er det enklere å legge opp til å lage seg noen måltider selv, og ikke alltid måtte spise ute på restaurant.

Skaff deg en leilighet her.