Foto: iStock

Her kan du bo som kongelig på slott

Vi har funnet noen slott som tilbyr overnatting. For den lille kongen, dronningen, prinsen eller prinsessen i oss alle.

Ja, det er fullt mulig å bo som en konge eller dronning. Alt du trenger å gjøre er å sjekke deg inn på et av disse fantastiske slottshotellene.


Hôtel de la Cité, Carcassonne, Frankrike

Carcassonne er en festningsby, og et slott i seg selv. For deg som har spilt brettspillet så er dette altså byen som har inspirert det. Sør i Frankrike, med elven Aude midt i byen. Byen ligger nesten midt mellom Marseille og Barcelona, inn i landet fra Narbonne mot Toulouse.

Dette hotellet i festningsbyen ble åpnet i 1909, og er et luksushotell virkelig fra A til Å. En magisk vinkjeller, hvor man også kan spise, en restaurant med Michelin-stjerne, en svært koselig bibliotekbar og rett og slett en kongelig opplevelse.

Festningsbyen Carcassonne stammer fra rundt 120 f.Kr., og det var ikke overraskende romerne som befestet byen først. Tre tårn fra romersk tid gjenstår.

Se nærmere på hotellet her


Shieldhill Castle Hotel, Skottland

Dette slottet i Biggar i Skottland stammer fra 1199, og er ett av de eldste stedene man kan overnatte i Storbritannia. I dag er det et luksushotell med 16 rom i hovedbygningen og 10 rom i stallen. Sistnevnte er for øvrig det sist oppussede, og ligner ikke veldig mye på en stall lenger.

Familien som bodde på slottet kom til Storbritannia noen år før normannerne invaderte (man har sporet familien tilbake til 1066), og bodde der slottet ligger i over 750 år. Det hele ble omgjort til et hotell i 1959.

Familienavnet er Chancellor, og det var Hugh Chancheller (skrivemåten forandret seg senere, etter det som nok opprinnelig var Chansellour) som bygget slottet etter å ha fått området av William I av Skottland. Det franske navnet til familien var for øvrig Gaultier. Familiens motto var Que Je Surmonte (jeg overvinner).

Hotellet har en god restaurant, en prisvinnende vinkjeller, en super bar og har aktiviteter som leirdueskyting, golf og fiske på slottet og like ved.

Les mer om slottet her


Schlosshotel im Grünenwald, Berlin


Chateau Hotel & Spa Grand Barrail, Saint-Emilion, Frankrike

Dette hotellet befinner seg i Saint-Emilion sørvest  Frankrike. Kommunen er 3,5 mil nordøst for Bordeaux. Vinmarkene dekker for øvrig nesten 70 prosent av kommunens areal…

Dette luksusslottet gir deg som navnet sier både et spa og et kongelig opphold. Den svært gode restauranten er kjent for å kunne gi deg noe av den beste lokale vinen som det er mulig å få tak i.

En virkelig luksusopplevelse for deg som er frankofil og liker rød vin…

Les mer om hotellet her 


Inverlochy Castle, Skottland

Det aller ypperste innenfor luksus du kan finne i Skottland. Alt fra å bli hentet på flyplassen i en Rolls Royce Phantom til et luksusliv ellers du knapt kan forestille deg.

En helt utrolig beliggenhet, restaurant med Michelinstjerne, golf, fiske, leirdueskyting og rafting(!).

Luksus som dette er sjeldent. Svært sjeldent.

 Les mer om hotellet her


Falkensteiner Schlosshotel Velden, Østerrike


Swinton Park, England


Slottsvillan, Huskvarna, Sverige

Dette er selvfølgelig bare noen av de mange slottene man kan bo på i Europa. Hvis du har andre tips eller forslag så vil vi gjerne høre om dem!