Idyllisk: I høstferien får du fremdeles sol og badetemperaturer på idylliske Malta. Her er verdenskjente Azure Window ("det blåe hullet") på øya Gozo. Foto: Istock

Hit legger du høstferien

Storby, strand eller eventyr? Se de beste reisemålene for oktober.

Det er nettopp nå i sommerferien du har tid til å planlegge din neste reise. I høstferien har du kanskje lyst til å oppdage et nytt sted, reise til en bra shoppingby eller ta en strandferie på en eksotisk øy? Her er guiden til hvor du skal reise i oktober.

Høstferien 2016:

Uke 40: 3.-7.oktober

Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vest-Agder, Vestfold, Østfold og Nordland

Troms OBS: Bare fri tors 6. og fre 7. oktober

Uke 41: 10.-14. oktober

Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Finnmark (enten mandag 10. t.o.m. onsdag 12. eller torsdag 13. t.o.m. fredag 14. okt )

La romantikken blomstre i Roma

Couple taking a selfie with a selfie with heart shaped balloon in front of the restored trevi fountain in Rome

Roma er romantikkens by, så om du vurderer å krydre opp kjærlighetslivet litt anbefales Roma på det sterkeste. Roma er byen hvor du i timevis kan vandre rundt og nye flott arkitektur, verdenskjente turistattraksjoner, smale gater med sjarmerende butikker eller shoppe deg blakk i designerbutikker. Samtidig er dette byen for deilig mat og forfriskende drikke, gjerne i lag med hyggelige og gjestfrie innfødte. Hele byen er romantisk, så det er bare å utforske denne herlige byen sammen!

Et tips er å ta turen opp til Capitol-høyden en kveld med en flaske vin og sett dere på den siden som vender mot Roma Forum. Her får dere en herlig, romantisk utsikt med fullmånen som hviler på kanten av Colosseum. Dere kan også se se Colosseum opplyst om dere er heldig! Ta en romantisk spasertur på Villa Borghese-parken og bare rusle rundt, eller, hva med en piknik for to?

Fra midten av september og ut oktober er et godt valg for et Roma-besøk.

Les også: Oppdag Romas mest kjente gate

Her må du bo i Roma: Hotel Raphael

Se flere bilder av dette fantastiske hotellet her.

Perfekt i oktober

Tourists in Barcelona eating tapas in a typical restaurant in the Barri Gotic. On the table a travel guide of Spain and a smartphone.

Oktober er trolig den beste måneden å besøke Barcelona. Perfekt vær med opptil 20 grader, mindre turister og rimeligere hotellpriser gjør storbyen til perfekt destinasjon for å unnslippe regnværet her til lands.

Byen har vært et populært turistmål i flere år nå, og dette kommer blant annet av at den er rik på kulturarv, har flere flotte arkitekturer og ikke minst hjembyen for et av verdens mest anerkjente fotballag, nemlig FC Barcelona.

Barcelona er også et shoppingmekka for de som ønsker det. Hovedgaten La Rambla inneholder en mengde nisjebutikker hvor du kan finne utrolige kupp, men om du skulle ønske å kikke i de store kjedebutikkene, så bør du bevege deg til Placa Catalunya. De ekslusive merkene som Chanel og Mulberry finner du på Pg. Gracia.

Her må du bo i Barcelona: Hotel DO Placa Reial

Her kan du søke etter hotellrom hos Hotels.com

Her kan du sjekke flybilletter i over 800 nettsider samtidig

Du finner rabattkoder hos Hotels.com her

Få sol og bad i Kypros

Zakynthos2009

Det er for en grunn at nordmenn år etter år velger å pakke kofferten og vende nesen mot Kypros. Afrodites øy, som Kypros ofte kalles, er en av de vakreste i Middelhavet. I oktober er gjennomsnittstemperaturen på 27 grader,så du slipper å pakke vekk sommerklærne helt ennå.

Dette er den perfekte destinasjonen for barnefamilier som er ønsker en avslappet ferie og garantert sol. Turkist hav og kritthvite strender er assosiasjonene til Kypros. Ifølge EUs årlige rapport har Kypros Europas beste badevann og det gleder både store og små. Det er få aktiviteter nordmenn liker bedre enn å plaske i vannet ( etter ski, så klart). På Kypros finner du i tillegg både sand- og steinstrender.

Her må du bo i Kypros: Lokàl Hotel

Her kan du søke etter hotellrom hos Hotels.com

Her kan du sjekke flybilletter i over 800 nettsider samtidig

Du finner rabattkoder hos Hotels.com her

Opplev herlig høststemning i New York

Aerial view of fifth avenue,New York

New York er like vakker i alle årstider, men det er noe med den spesielle atmosfæren når bladene skifter farger og det er litt kulde i lufta. New York blir som våren i Paris; vakkert og sjarmerende.

Gå hånd i hånd i Central Park, få utsikten over byens silhuett fra The New York Harbour, som har vunnet pris for en av verdens beste solnedganger.

Mange velger å ta kjøre med cruisebåt for å få med seg solnedgangen. Byens lys som glitrer på det mørke havet, frisk bris, drink i hånda. Kan det bli bedre enn det?

New York er en livlig by med mange muligheter for romantiske opplevelser. Hva med å oppleve noe annerledes og ta med deg din kjære på et Broadway-show?

«The big apple» har flere spennende bydeler å utforske. Det er bare å sette deg ned på en buss og oppdage byens mange nabolag. Alt fra Manhattan, Little Italy, Chinatown, Greenwich Village, Harlem, Chelsea – alle har sin spesielle særtrekk og hver sin spesielle historie.

Les også: New Yorks 5 bydeler

Hva med en langhelg i New York? Ja, det er fullt mulig!

Her må du bo i New York: Casablanca Hotel

Les mer om hotellet her.

Best for barn: Berlin

http://burakpekakcan.com/nature.jpg

Berlin er glad i barn og du finner mange barnvennlige områder som er moro for barn. Alt fra store lekeplasser til dyrehagen Berlin Zoo og Legoland Discovery Center. En sterk anbefaling er lekeplassen som ligger helt nederst i Kastanienalle, der Weinbergsweg møter Fehrberliner Strasse (Volkspark am Weinbergsweg). Berlin Zoo er et must, og Legoland Discovery Center er et fint sted å dra hvis det skulle regne.

De mange andre vitenskapsmuseene er også store opplevelser for barn. Større barn vil også like de mange bilmuseene og utstillingene. Sjekk Visit Berlins offisielle sider for arrangementer også. Det finnes mange kafeer med lekeplasser, og lekerom. Spør på hotellet eller sjekk med lokale barnefamilier.

Les også: Berlins mest trendy bydeler

Her må du bo i Berlin: The Ritz Carlton Berlin

Se flotte bilder av hotellet her.

En kulinarisk opplevelse i Malta

Deep blue hole at the world famous Azure Window in Gozo island - Mediterranean nature wonder in the beautiful Malta - Unrecognizable scuba divers swimming to adventure water cave

Den lille øya mellom Italia og Afrika har en nydelig klima, vennlige innbyggere og en rik historie med en arkitektur på lik linje. Det maltesiske kjøkkenet har stått i skyggen til den rike kulturen og historien, men stadig flere oppdager smakene til den lille øya i Middelhavet.

Ønsker du å oppleve en kulinarisk opplevelse på Mdina, kan du ta en titt på Corinthia Hotel St. George’s Bay. Dette hotellet tilbyr sine gjester hele 9 restauranter og de utsøkte matopplevelsene på Corinthia omfatter i tillegg en rikholdig frokostbuffé hver morgen.

Er det bading og soling som står høyest på prioriteringslisten er Den Blå Lagunen et absolutt must. Stranden ligger på Comino, mellom Malta og Gozo. Og gjennomsnittstemperatur i oktober? Hele 23 grader!

Se etter hoteller i Gozo her

Det krystallklare vannet, hvite strendene gjør at turistene tar båtene over til den flotte stranden dagen lang.

Her finner du hoteller ved Den Blå Lagunen.

Her må du bo i Malta: The Westin Dragonara Resort

Les mer om hotellet her.

Sjarmerende Lisboa

Crowded main street in Baixa.

I oktober kan den portugisiske hovedstaden fremdeles by på gode temperaturer, og er ekstra komfortabel og rolig stemning. Portugals hovedstad har et gunstig klima året rundt, med en gjennomsnittstemperatur på 17 °C. Vintrene i Algarve-området er herlig milde, hvor det er fullt mulig å bade i sjøen fra mars til november. Sommeren blir heller ikke altfor varm for nordmenn takket være en svalende bris fra Atlanterhavet. Lisboa er også en svært solrik by og har rundt 260 soldager i året. Bli sjarmert av atmosfæren – og det er særlig 25.april-broen og de gule små trikkene turistene forelsker seg i.

I tillegg til et ypperlig klima har byen utrolig mye å tilby – historie, kultur, arkitektur, shoppingmuligheter, museer, markeder, spisesteder og folkeliv.

Les også: En stemningsfull og pittoresk weekendperle

Her må du bo i Lisboa: Coronthia Hotel Lisbon

Les mer om hotellet her.

Bli med på oktoberfesten i München

Munich, Germany - October 01, 2013: A group of young people, the women all dressed in dirndls, standing on the benches, dancing and having fun in the beer tent at the Octoberfest in Munich. The Oktoberfest is the largest fair in the world and is held annually in Munich.

Nå har du igjen sjansen til å booke «tidenes guttetur» og bli med på den berømte Oktoberfesten. Oktoberfest, eller Wiesn som det heter på tysk, er som kjent en ølfest som årlig arrangeres i Tyskland, og først og fremst i byen München (Mer info her!), i slutten av september og begynnelsen av oktober. I år går startskuddet for festen 17. september og vil du være med så kan det være smart å booke reise og overnatting allerede nå. Vi snakker nemlig om det som går for å være verdens største folkefest, med rundt 6,5 millioner besøkende mennesker fra hele verden hvert år.

Her må du bo i München: Mandarin Oriental

Sjekk flere bilder av hotellet her.

Her kan du søke etter hotellrom hos Hotels.com

Her kan du sjekke flybilletter i over 800 nettsider samtidig

Du finner rabattkoder hos Hotels.com her

Ute etter verdens beste hoteller? Sjekk ut Laurel Nights!