I høstferien får du fremdeles sol og badetemperaturer på idylliske Malta.

Hit legger du høstferien

Storby, strand eller eventyr? Se de beste reisemålene for september, oktober og november.

Det er nettopp nå i sommerferien du har tid til å planlegge din neste reise. I høst har du kanskje lyst til å oppdage et nytt sted, reise til en bra shoppingby eller ta en strandferie på en eksotisk øy. Det prestisjetunge reisemagasinet Conde Nast Traveller har laget en guide til de beste reisemålene måned for måned. Vi har latt oss inspirere av deres høstdestinasjoner i denne guiden over hvilke reisemål du velger mellom september og november.

September

Conde Nast Traveller trekker fram Maldivene og Zambia som perfekte septemberdestinasjoner. På Maldivene kan du nyte kritthvite strender i etterkant av den stormfulle monsoonperidoen, mens Zambia er for deg som elsker natur og eventyr.

Brukerne på Hotels.com anbefaler dette hotellet på Maldivene:

maldivene

 

Litt nærmere finner vi Malta hvor du fremdeles kan leve «sydenlivet». Malta har både en rekke vakre steder på UNESCOs verdensarvliste og vakre strender, og er derfor perfekt for reisen hvor du vil kombinere kultur, natur, sol og bad.

Skal du velge eksotiske byferier er Kina og Argentinas hovedsteder superhot i september. Temperaturen i Beijing senker seg til behagelige nivåer etter den hete sommeren, mens i Buenos Aires blir været varmere etter den argentinske vinteren.

Vil du på USA-ferie er San Francisco en «septemberby». Høstmåneden byr på en perfekt ramme for byens vakre omgivelser med bratte bakker, pittoreske hus og ikke minst den ikoniske Golden Gate-broen.

Les også: 28 tips til San Francisco


Barcelona
er kanskje mer aktuelt med tanke på reisetid, og her er det fremdeles fantastiske temperaturer i september. Hordene av turister er ikke like store som i sommermånedene.

Budsjettvennlig hotell i Barcelona? Dette er både kult, rimelig og en favoritt blant hotellgjestene:

barcelona

Les også: 20 grunner til å reise til Barcelona

Oktober

I nordmenns nye favorittdestinasjon sparkes sesongen i gang i oktober. Florida har blitt et lettvint reisemål etter direkteruter ble etablert mellom Oslo og henholdsvis Miami og Orlando. Perfekt for både familieferien, kjærestereisen eller heisatur med vennegjengen.

Vil du ha luksushotell i Miami Beach er dette hotellet en fulltreffer:

miami

Les også: Bli med til Floridas kuleste by

Vil du ha en mer eksotisk perle bør du oppleve Mauritius i oktober. I tillegg til idylliske strender har øyene svært vakre fjellandskap, brusende fossefall og et rikt dyreliv.

USA byr på Texas i oktober. Austin, San Antonio og Bandera er reisemålene du bør legge turen innom i USAs nest største stat.

Les også: Kjør USA fra kyst til kyst – tidenes roadtrip


Lisboa
og Sevilla er de europeiske destinasjonene som bør velges i oktober. Den portugisiske hovedstaden kan fremdeles by på gode temperaturer, og er ekstra komfortabel og rolig i oktober. Sevilla er en av byene i Europa med høyeste sommertemperaturer, men i oktober begynner temperaturene å bli lave nok til å kunne utforske og nyte de vakre omgivelsene den har å by på. Likevel er det deilig og varmt med godt over 20 varmegrader.

I Sevilla kan du få mye for pengene, som på dette hotellet:

sevilla

Les også: Lisboa – en weekendperle du må oppleve

November

Europa er ikke på Conde Nast Travellers reiseliste på november. Men vi har selvsagt noen europeiske favoritter likevel. Med skiheiser som kan ta deg med 3899 meter over havet kan du starte skisesongen allerede i november i sveitsiske Zermatt. Er du på utkikk etter julestemning legger du reisen til den tyske hovedstaden. Berlin kan by på over 60 julemarkeder, det største og vakreste finner du utenfor Gedächtniskirchen. London er perfekt for julegaveshoppingen.

Les også: Få tidenes julestemning i Tyskland


I Berlin bor du på designhotell i bydelen Mitte
, og prisen er det ingenting å si på:

berlin

Les også: Den virkelig store London-guiden

 

Conde Nast Traveller anbefaler Cape Town til sol, bad, surfing og besøk på vingårder. Shoppingen skal du gjøre i Hong Kong i november, og de virkelig lange reisene gjør du til Hawaii og New Zealand. Vietnam byr på færre turister enn Thailand, men sol og varme når vinteren står på trappene hos oss. Og har du ikke testet ut Oman som reisemål tidligere er kanskje november en av de beste månedene å utforske landets storslåtte fjell, fascinerende ørken og deilige strender.

Dette verdensberømte hotellet er verdt reisen i seg selv dersom du legger ferien til eksotiske Oman:

muscat

 

New York er også et naturlig innslag på oversikten. Ingenting er som høst i New York, og det finnes vel neppe noen annen by i verden som har et bedre utvalg når det kommer til julegaveshoppingen.

Les også: Slik får du drømmeturen til New York