Foto: iStock

Hit reiser du for billig spaluksus

I disse landene er det mye å spare på spaopplevelsen.

De siste årene har spa-interessen tatt helt av, og i de baltiske landene får du en spabehandling for en fjerdedel av prisen hjemme i Norge.

Du trenger ikke å reise langt for å sjekke inn på et velduftende spa og skjemme bort deg selv. Baltikum har lange spatradisjoner. Både Estland, Latvia og Litauen er kjent for sitt førsteklasses spatilbud, som gir mye valuta for pengene. Eller er du kanskje en som liker å bruke mye penger på hotell?

I denne artikkelen viser vi deg hvor du bør reise for billig spa-luksus i Baltikum, i tillegg viser vi deg noen av verdens mest luksuriøse hoteller (som kun de med tykk lommebok har råd til å nyte).

Her finner du flotte spahoteller i alle prisklasser

– En spa-helg i et av de baltiske landene vil glede både kjærestepar som venninnegjenger. Den høye standarden kombinert med et hyggelig prisnivå gjør Estland, Latvia og Litauen til yndede reisemål, sier Yvonne Bonanati i bookingnettsiden Hotels.com.


Billigst på hotell

De siste årene har spa-interessen tatt helt av, og i de baltiske landene får du en spabehandling for en fjerdedel av prisen hjemme i Norge. Det er også mye å spare på hotellutgifter. En Hotel Price Index fra Hotels.com de seneste årene viser at de tre landene ligger nederst på hotellprisskalaen. I Europa er faktisk Latvia og Litauen de billigste landene å overnatte i.

Søk etter mange flotte hoteller her

Men det er ikke bare overkommelig overnatting som frister, de baltiske landene er både trendy og moderne, har en spennende historie, og en kultur av egen art. Avslappende spabehandlinger kan kombineres med shopping, velsmakende matopplevelser og sightseeing. Kan du ønske deg mer?


Estland

Ønsker du å kombinere spa med storbyweekend, kan du sjekke inn på et av de mange spa-hotellene i hovedstaden Tallinn.

Hotel Telegraaf, Tallinn, Innendørsbasseng

Hotel Telegraf

5-stjerners Hotel Telegraf har flott beliggenhet midt i gamlebyen, et steinkast fra de viktigste severdighetene. Bygården fra 1800-tallet har en luksuriøs atmosfære og på Elemis spa kan gjestene nyte en rekke prisbelønte behandlinger.

Se på det nærmere her.


Aqva Hotel & Spa, Rakvere, Spa

Aqva Spa, Rakvere

Alternativt er Aqva Spa i Rakvere, en times kjøretur fra hovedstaden, verdt et besøk. I tillegg til et bredt utvalg av behandlinger har hotellgjestene tilgang til seks ulike bassenger.

Du finner hotellet her.


Latvia

Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Riga, Riga, Innendørsbasseng

Radisson Blu Hotel Latvija

Et spa-anlegg av ypperste klasse. ESPA har blitt kåret til et av de beste spa-ene i verden. En unik atmosfære kombinert med behandlinger utført av de dyktigste ekspertene garanterer en uforglemmelig opplevelse. Drinker og panorama-utsikten fra skybaren i 26. etasje gjør oppholdet komplett. Se flere bilder av hotellet her


Hotel Jurmala Spa & Conference Center, Jurmala, Superior tomannsrom, 2 enkeltsenger, Gjesterom

Hotel Jurmala Spa & Conference Center

25 kilometer utenfor Riga, i badebyen Jurmala, finnes det også mange gode spa-hoteller å velge mellom. Firestjerners Hotel Jurmala Spa & Conference Center tilbyr over 100 ulike behandlinger i et moderne spa-anlegg med flere bassenger og badstuer.


Litauen

Kempinski Hotel Cathedral Square, Vilnius, Innendørsbasseng

Kempinski Hotel Cathedral Square

For de som er villige til å punge ut litt ekstra for luksusen, er 5-stjerneshotellet Kempinski Hotel Cathedral Square i hjertet av Vilnius det beste valget. Spa-avdelingen tilbyr pleie og avslapping i en eksklusiv atmosfære som får enhver til å glemme hverdagens kjas og mas. Fra hotellet er det flott utsikt over den historiske gamlebyen, og mange av de viktigste severdighetene ligger i gangavstand.

Se nærmere på hotellet her- sjekk prise og tilgjengelighet


 

Hva med dyr luksus?

Selv om mange land byr på billig luksus, er det mange av oss som ikke er redd for å investere dyrt i å bo på fine hoteller. Reiser du for eksempel til Spania, Italia, Kroatia eller andre populære feriedestinasjoner, skal det godt gjøres å finne luksushoteller til en billig penge. Men er det verdt å betale så mye? Vår konklusjon er ja – i hvert fall hvis du overnatter på hotellene nedenfor:

Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Gargnano

Lefay Resort & Spa – Gardasjøen

 

Lily Beach Resort & Spa - All Inclusive, Huvahendhoo

Lily Beach Resort og Spa – Maldivene

 

URSO Hotel & Spa, Madrid, Spa

Urso Hotel & Spa – Madrid

 

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, Zadar, Behandlingsrom

Falkensteiner Hotel & Spa – Kroatia

 

Nizuc Resort and Spa, Cancun

Nizux Resort & Spa – Mexico Cancun

 

Her finner du flere av verdens beste spahoteller