Du kan fortsatt få hotell i høstferien

Det er ikke for sent å få gode opplevelser i høstferien. Det er mange ledige rom både i Norge samt i våre nærmeste ferieland.

Her finner du hotell på hotels.com

Her finner du hotell fra Choice

Her finner du hotell fra Scandic

Høstferien er ikke lik i alle deler av Norge, her er oversikten. Ofte kan det være lurt å dra til fylkene som har høstferie for best priser.

Les også: Få et spa-opphold for under tusenlappen

29.september  til 3.oktober:

Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vest-Agder, Vestfold og Østfold

6-10.oktober:

Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark

Nordland, Troms og Finnmark har kortere høstferie. I Troms har man fri 25 og 26.september, mens i Finnmark og Nordland har man fri 6-8.oktober til 9-10.oktober

Rimelig bytur

Lyst på en kort bytur i høst? Hva med å besøke noen av de hotteste byene i Norge, Sverige, Danmark eller Litauen?

co_Stockholm_LR_02Comfort Hotels er din døråpner til de gode opplevelsene:

Nå tilbyr de nemlig superpris på dobbeltrom, inklusive frokost: Kun 695,- pr natt for to personer i minimum to netter.

Blant hotellene i kampanjen finner du blant annet hotellet som åpner den 15.oktober i Oslo: Comfort Hotel Xpress Central Station. Tripadvisors vinner av beste hotell i Oslo i fjor: Comfort Hotel Grand Central. I Sveriges hovedstad kan du bo rett ved sentralstasjonen på Hotel Stockholm, og det er mange andre destinasjoner med svært så kule hotell.

Sjekk hvilke rom som er ledige her

Kampanjen gjelder hver helg, ut hele året!

Reiselivsbransjens svar på Oscar-utdelingen gikk nylig av stabelen, og i Norge og Sverige ble det kåret vinnere i seks kategorier. Nordmenn og svensker elsker spa, og en av de gjeveste prisene som ble delt ut var derfor selvsagt prisen for beste spa-hotell i Norge og i Sverige – en kategori som manglet i de andre nordiske landene.

Les også:
Dette hotellet er Norges beste og har den råeste suiten

Farris Bad

I vår egen bakgård var det, ikke overraskende, populære Farris Bad som trakk det lengste strået. De danket ut andre nominerte som Grand Hotel, Solstrand Hotel & Bad, Quality Spa & Resort Holmsbu og Quality Spa & Resort Norefjell.

farrisbad

Hotellet, som er Nordens største Spa-hotell, har en idyllisk beliggenhet ved Larviksfjorden, og kan tilby 2500 kvadratmeter med spa-areal etablert på en ekte mineralholdig kilde. På behandlingsmenyen finner du blant annet kroppsinnpakninger, algebehandlinger, luksusskrubb og en rekke duobehandlinger for deg som ønsker en romantisk opplevelse.

Fra hotellets restaurant ser du ut mot fjorden og Svenner fyr, samtidig som du nyter retter laget på ferske og lokale råvarer. For varme sommerdager passer det utmerket å innta måltidet sammen med frisk sjøluft ute på strandterrassen.

Du bor i moderne innredede rom med god plass, eller oppgraderer til et rom med eget spabadekar og balkong. Velger du deluxerom får du i tillegg den beste utsikten på hotellet.

Sjekk ut Farris Bad og book et rom her.

Falkenberg Strandbad

Hos søta bror var det Falkenberg Strandbad som danket ut fem andre svenske konkurrenter. Spahotellet ligger en times kjøretur sør for Gøteborg på vakre Skrea strand. Hotellet er familievennlig med lekerom og tilrettelagte menyer i Familie-restauranten. Den er perfekt for konferanser – med plass til 300 konferansegjester, og det kan arrangeres passende teambuildings-aktiviteter som barskole, golf og strandaktiviteter.

falkenberg

Men det som gjør hotellet aller mest attraktivt er spafasilitetene. I dagspaet kan du nyte tyrkisk haman, arabisk rasul og få og utføre behandlinger med partneren din – fotbad, badsturitualer, isskrubb og oljebehandlinger.

I relaxrommet kan man la tankene fly fra en behagelig liggestol foran åpne flammer på peisen, og fra det oppvarmede bassenget har man utsikt mot havet.  Av behandlinger kan man blant annet velge mellom sandskrubb, kroppsinnpakning i honning og en rekke forskjellige typer massasje og ansiktsbehandlinger.

På Falkenberg Strandbad kan du velge mellom standard og deluxerom eller juniorsuite, hvorav halvparten av hotellets rom har enestående utsikt over havet.

Sjekk ut Falkenberg Strandbad og book et rom her

Norges mest eksklusive spa

PicMonkey Collage2weaver

I mars åpnet Thief Spa dørene for publikum. Med sine 800 kvadaratmeter, 6 behandlingsrom, 30 ulike behandlinger, Thief Gym, beauty-salong og spa-shop, er dette et av Norges mest eksklusive spa-anlegg. Det spektakulære anlegget er innredet med røffe materialer, kombinert med rene og minimalistiske linjer. Dette gir Oslos nye spa et maskulint uttrykk, noe som også har vært tanken bak Thief Spa. Dette skal nemlig være et like attraktivt sted for både menn og kvinner.

Spa-avdelingen er åpen for hvem som helst, og koster 495 kroner på hverdagen, og 595 kroner i helgen. Det finnes en rekke rimelig behandlinger, men vi kan likevel ikke unngå trekke frem den mest eksklusive av de alle; Carita Diamond til svimlende 6195 kroner- en behandling der huden smøres inn med ekte diamantstøv. Dette er uten tvil Norges dyreste behandling!

Les mer om spa-anlegget og bestill behandling her

Verdens beste spa

Hvert år kårer reisemagasinet Condé Nast Traveller verdens 25 beste spa. Kåringen er basert på lesernes vurderinger, og derfor deler de ut prisen Lesernes Spa Awards.

Testen er som sagt basert på lesernes erfaringer og opplevelser, men når leserne har sagt vurderer en jury dette opp flere kriterier som for eksempel atmosfære/design, kroppsbehandlinger og mat og service. Resultatet blir så satt opp av et uavhengig  selskap som jobber med markedsundersøkelser, de setter opp en score for hvert spa ut av 100 mulige.

Finn billige flybilletter her.

Her er listen over de 10 beste spa anleggene i verden

1. Ananda Spa

Ananda ligger i Himalaya og er en kort kjøretur fra Rishskesh, og fødestedet til yoga lengst nord i India. Beliggenheten og atmosfæren med en fantastisk utsikt og Ganges gir deg en indre ro du aldri har kjent på før. de ansatte er ubeskrivelige snille og har hele tiden milde toner som skal gi deg en helbredende energi. Det vil være umulig å gå en uke her uten å kjenne på følelsen av at du er på toppen av verden.

Score 96.67

2. Six Senses Spa

Det er kroppbehandlingene du får som skiller seg veldig ut på dette fantastiske spaet. Selve lokasjonen ligger under en foss av av varme kilder like ved dødehavet, du rfinner det hele 264 meter under havoverflaten. De benytter de naturlige egenskapene til mineralene i vannet i sine behandlinger, og dette inkluderer scrubs, wraps, massasje og ansiktsbehandlinger. I den kraftige Jordanske ørkenen føles resorte i seg selv som en bortgjemt oase. Dette er ideelle forhold for avslapning.

Score: 96.44

3. The Mekong Spa

Leserne sa at ansiktsbehandlingene, med bruken av organiske Jurlique produkter var den beste opplevelsen. Samtidig som at to behandlinger som er spesielt konstruert for menn ble dratt fram. Slitne turister bør teste ut «Jet-lag Delight» kroppsmassasjen for å lindre syntomer og smerter etter en lang flytur. Alle gjestene på resortet kan benytte seg av urte dampbadet for en dyp og grundig rens av hele kroppen.

Score: 96.30

4. ESPA Riga

Design er viktig på ESPA spa i Riga. Anlegget tar egenskapene til elementene ild og vann til et helt nytt nivå gjennom mosaikk av svart krystall og et spektakulært lys. Behandlingene  er også inspirert fra de samme elementene gjennom kinesiske, indisk, europeisk og balinesiske teknikker. En rekke av behandlingene her har blitt designet for å bekjempe virkningene som kald luft har på huden, dette skjer ved hjelp av stein fra Baltikum.

Score: 95.98

5. The Spa

Dette spaet fokuserer på naturen og det å ta vare på miljøet. Bygningen er utformet slik at den får så mye lys som mulig, og materialene som har blitt benyttet under byggingen er fra lokalområdet. Her kan du velge om du ønsker organiske behandlinger, eller med vanlige produkter. Under oppholdet får du servert sunne småretter og ettermiddagste.

Score: 95.94

6. Verdura Spa

Dette er i utganskpunktet et golfresort, men du kan også unne deg behandlinger basert på anti-aldring, detoxing, fitness og thalassoterapi. I behandlingene blir det brukt ingredienser fra Sicilia, som olivenolje, tang, gjørme og sjøvann. De fire thalassobassengene er noe som gjestene har lagt særlig godt merke til. Det varme vannet setter i gang sirkulasjonen og forbedrer samtidig utseende og tilstanden til huden din. Leserne ble også imponert over fasiliteter som innendørs svømmebasseng, spa bar, stor hammam, badstue, hår- og skjønnhetssalong og produktene som blir benyttet.

Score: 95.73

7. The Spa by ESPA (One&Only Reethi Rah)

Det handler om strålende sol på denne indiske øygruppen, og gjestene på anlegget oppfordres hele tiden til å nyte det. Når du ankommer får du en behandling som forbereder og tar vare på huden din under sol eksponering. Behandlingen inkluderer peeling, solkrem og en beroligende after-sun behandling. Spa.behandlingene her er påvirket av Ayurvedisk medisin og tradisjonell terapi fra Sør-Øst Asia. Leserne ble selvfølgelig imponert over behandlingene, men den luksuriøse innkvarteringen var det som ble lagt mest merke til.

Score 95.65

8. Bayan Tree Spa

Det var den forførende røde og rike dekoren, detaljerte utskjæringer og unike lokale gjenstander som imponerte leserne på dette spaanlegget i Himalaya. Overnattingen er i tradisjonelle tibetanske bondegårder, som alle er satt sammen langs dalen. behandlingene er inspirert av de lokale Himalaya healerne av kongelig hus og klostre. Signatur behandlingen er basert på den kinesiske Five Elements filosofi, og den omfatter en kombinasjon av yoga, kinensesk Tui Na (en massasje for å hjelpe energien strømme gjennom kroppen), Himalaya terapi med varme steiner, en eksfolierende indonesisk krydder innpakning og et bad i jasmin-grønn te for å berolige verkende muskler. Alle behandlingene begynner med et fotbad, og 30 minutter nedstressende tid.

Score: 95.48

9. The Blue Spa

Det var den individuelle tilnærmingen som ble lagt ekstra merke til av gjestene på dette anlegget. Spa-menyen har et helt hav av kroppsbehandlinger, massasje, ansiktsbehandlinger, manikyr, pedikyr, hår-styling og voksing. Yoga og pilates klasser tilbys for alle, og de finner sted fire ganger i uken. Etter at du har slappet av på spaet, så anbefales det å prøve en ingefær og kanel elixir fra juice baren.

Score: 95.32

10. The Banjaran Hotsprings Retreat

Det var ansiktsbehandlingene som gjort at Banjaran Hotsprings kom på listen. Her kan du få anti-aging behandlinger som reparerer huden med umiddelbart synlig resultat, detoxing, kinesisk medisin og ayurvedisk behandling. Om du ønsker kan du prøve en tradisjonell malaysisk «spa-reise». Denne startet med en massasje, etterfulgt av en skrubb og innpakning av kroppen. Etter dette får du en del rensende behandlinger før du tar turen i Mandi Bunga, et tradisjonelt malaysisk bad.

Score: 95.13

 

10 gode spahotell

Quality Spa & Resort Norefjell

Godt under to timer fra Oslo finner du dette hotellet hvor du kan kombinere spa med ski i vinter. Her får du et spa med fokus på det nordiske (tenk gran, furu og fjellvann).

Her finner du mange muligheter, et stort vannområde og flere behandlingstilbud. Eksempel på behandling:

Vinterdrøm – 75 min
Sirkulasjonsøkende kroppskrubb, fuktighetsgivende aloe vera-innpakning, mini ansiktsbehandling og massasje med varme lavasteiner. Ren nytelse.

Body scrub, moisturizing body wrap, mini facial and hot stone massage

Her finner du hotellet

 

Quality Spa & Resort Holmsbu

Under en time fra Oslo finner du det som var det første spa-og livsstilshotellet i Oslo.

Spaavdelingen har innendørs- og utendørsbasseng og boblebad, dampbadstue, tørrbadstue, treningsrom og 12 kabinett.

Eksempel på behandling:

Livsnyteren

Denne behandlingen er til deg som fortjener noe ekstra, eller til deg som ønsker å stenge hverdagen ute. Vi starter med kurbad, og påfølgende kroppsskrubb. Huden blir silkemyk og klar for en tilpasset kroppsinnpakning. Deretter serveres det lunsj i Spa-avdelingen. Vi avslutter med aromamassasje og klassisk dyprens  ansiktsbehandling. Etter flere timer i terapeutens hender vil du føle deg som et nytt menneske.

Her finner du hotellet

Copperhill Mountain Lodge, Åre

Litt over to timer fra Trondheim finner du dette designhotellet.  Skibakkene er utenfor, og innenfor finner du et samisk spa.

Den beste spapakken som tilbyes heter for øvrig norrsken:

Det allra lyxigaste för hela kroppen
Vår mest omfattande kur börjar med en skön fotskrubb. Du får göra ett doftprov på Kerstin Florians ekologiska aromaterapioljor för att välja din favorit. Den utvalda oljan kommer sedan att användas under behandlingen.
» Helkroppsmassage
» Ansiktsbehandling
» Hand- och hårbottenmassage
» Spakit för ditt hemmaspa

Her finner du hotellet

Britannia Hotel, Trondheim

Midt i Nidaros, som det en gang het, finner du dette fornemme hotellet med et av de beste spaene i Norge.

Britannia Spa & Velvære åpnet i 2009, og her kan du få et helt dagsopplegg med spa:

En drømmedag i Britannia Spa & Velvære. Kroppen gis en luksuriøs behandling fra topp til tå. Nyt en velgjørende og nærende kroppspeeling med dødehavssalter, etterfulgt av en helkroppsmassasje. Hender og  føtter får også en god behandling. Behandlingene blir kombinert med et spesialtilpasset opphold i spaavdelingen. Som avslutning på denne eksklusive spaopplevelsen får man en individuelt tilpasset ansiktsbehandling med våre mest luksuriøse produkter. Lunsj er inkludert i denne opplevelsespakken.

Her finner du hotellet

Skodsborg Kurhotel & Spa, Skodsborg (Danmark)

Rett nord for København finner du Skodsborg som har vært et spaområde i over hundre år. Eller, før het det kurbad, men det moderne navnet er altså spa.

Dette klassiske hotellet er lett tilgjengelig fra København, enten du tar båt eller fly.

Eksempel på behandling:

Få et energigivende kick som også hjælper på ømme muskler og led. Vi blander en kropsmaske med Moor Mud ler og Mentol, som øger blodcirkulationen og giver en detox effekt. Efterfølgende applikation af en varm enebærolie. Behandlingen afsluttes med en ansigts- og hovedbundsmassage.

Her finner du hotellet

Rocco Forte Villa Kennedy, Frankfurt

Tingen med Frankfurt er at det er en flyplass hvor mange reiser videre fra, men byen er undervurdert. Det betyr også at du kan finne billige reiser til Frankfurt fra omtrent hele Norge. Dette hotellet er vel egentlig en ombygd villa med det ypperste av luksus og et herlig spa.

Eksempel:

Jackie O’ Day of Beauty
Your day of beauty starts with a refreshing organic fruit cocktail. The program begins with a luxury body treatment of your choice. Allow your skin to reap the benefits of our steam room, then choose a light lunch and read your favourite magazine. After lounging around feeling like a queen, you continue with a customized luxury facial. To round up your beauty day you will receive a breath taking makeup with products from Organic Glam.

Her finner du hotellet

Clarion Hotel Bryggen, Tromsø

Ved siden av hotellet ligger et spa (Bryggen spa), og hotellet i seg selv er en designperle i Tromsø. Som de sier selv: Clarion Hotel Bryggen er Nord-Norges mest moderne designhotell.

Hvis ikke botox eller eller restylane er tingen kan du kanskje vurdere Bryggen Spa luxus.

Fotpleie, med fotmaske og varmende parafinvoksbad. Soft chrushed peeling. Velgjørende saltdampbad/aromabad som klargjør kroppen for massasje tilpasset med eteriske oljer som passer til deg. Kroppsinnpakning etter ønske. Hudpleie.. Farging av vipper og bryn. Frisk frukt og drikke serveres. Dette er velvære!

Her finner du hotellet

Farris Bad, Larvik

Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik, kun 1,5 time fra Oslo og 15 minutter fra Torp flyplass Sandefjord.

Farris Bad har Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte mineralholdig kilde.

Her får du også gode parbehandlinger, slik som denne:

Dere går sammen til behandling og starter med å gi hverandre en velgjørende skrubb. deretter ligger den ene i kurbad og slapper av, mens den andre får en herlig ryggmassasje. Så bytter dere plass. Kurbadet gjør huden silkemyk og velduftende. Vår massør gir hver av dere effektiv massasje i 25 min som løser opp muskulatur og spenninger i rygg, skuldre og nakke. Som avslutning slapper dere av i suiten med frukt og forfriskende drikke.

Her finner du hotellet

K West Hotel & Spa, London

Dette hotellet ligger strålende plassert rett ved Westfield shopping senter og i nærheten av all mulig transport (t-bane og buss). I tillegg er det et utrolig godt spahotell.

Eksempel på behandling:

Mohom, Indigo Art of Healing
Experience the ancient healing art of Hmong Shamans, used to treat muscular aches and pains. While a steamed indigo herbal poultice filled with pure remedial ingredients is thoroughly pounded over your body, surrender to a deep tissue massage using palms, thumbs and elbows to loosen muscles and stimulate blood circulation. Indigo, the symbol of the Buddha of medicine is said to improve muscular tone and drain away toxins, while Eucalyptus, Clove and Black Pepper essential oils dissolve muscular tension, embracing you in an aura of calm and harmony.

Her finner du hotellet

Quality Hotel & Resort Skjærgården, Langesund

Ok, dette er ikke helt et spahotell. Her finner du nemlig en badepark. Det er vel hva vi ville omtalt som det nærmeste du kommer et spa for hele familien. Langesund ligger for øvrig ikke langt fra Porsgrunn og Skien.

Her finner du det

 

Har du ikke lagt noe planer de neste tre helgene? Hva med hotell-weekend i Oslo? Nå kan du nemlig bo i dobbeltrom for kun 990 kroner per natt. Kampanjene gjelder hver helg frem til 5. oktober. Velg mellom fem av Clarion Collections sine beste hoteller i storbyen, alle sentralt plassert med hovedstadens fornøyelser rett rundt hjørnet – denne høstkampanjen er et superkupp!

Her finner du supertilbudet

10 ting du bør gjøre hvis du besøker Oslo

For at du skal bli fristet til en weekend i Oslo, har vi satt våre mest ivrige Oslo-beboere til å gi sine aller beste tips til hva du bør gjøre når du besøker byen.

1. Dra til Hovedøya

Besøker du Oslo i godt vær så bør du ta turen til Hovedøya. Fem minutter med båt fra sentrum (Vippetangen). Øya ble en stund disponert av forsvaret, og du finner mange minner fra den tiden. De største historieminnene er likevel klosterruinene. Historiene om munkenes makt fra sin posisjon på øya (de eide blant annet gårdene Frogner, Bygdøy og Bogstad) varte fram til 1532 da Mogens Gyldenstierne plyndret klosteret. Uansett historien er ruinene et fredet og interessant område. Badeplassene på øya er også fine. De andre øyene som du også enkelt, og billig (en sporveisbillett dekker reisen), kan nå kan du lese om i Oslos offisielle gratisguide til øyene (last ned her).

800px-Hovedøya_aerial

2. Shop på Karl Johan

En stund måtte du dra bak slottet, eller vest i Oslo, for å finne de fineste og beste butikkene. Slik er det ikke. Som med mange andre storbyer har de beste butikkene prøvd å flokke seg rundt gågaten. Bare hold deg på øverste del, og unngå for all del Oslo City.

Eger på Karl Johan er vel verdt et besøk og der du forsåvidt bør starte for å gå vestover, og du finner også Zara, H&M (som blir litt lenger ned mot Jernbanetorget) og hvis du har råd til mer enn vindusshopping: Louis Vitton. Fine bokforretninger nedover mot slottet (Tanum og Norli), ogPaleet har både en veldig god isbutikk og fine klesforretninger.

Det er selvfølgelig mye fint vestover i Oslo også, og ofte litt mindre folk, men vi ville valgt sentrum som utgangspunkt. Er du ute etter plass og parkering så anbefaler vi kjøpesenteret på Storo.

Trenger du fly til Oslo? Sjekk de laveste prisene her

3. Teknisk Museum

Ingen over, ingen ved siden. Skal du gjøre noe med barna, nesten uansett alder, er dette stedet. Oslo har ingen fornøyelsespark (Tusenfryd ligger utenfor Oslo og sammenlignet med utenlandske parker så er det dyrt og ikke ekstremt bra). Teknisk Museum har veldig mye for barna å gjøre (og for også fram barnet i de fleste voksne). Det koster litt å gå inn (100 for voksne, 50 for barn, 250 for familie), men er vel verdt et besøk.

Her finner du hjemmesiden

4. Slottet, Nasjonalgalleriet og Litteraturhuset

147257872

Hvis du ikke har ruslet i Slottsparken, sett på gardistene og kikket på slottet må du selvfølgelig gjøre det. Hvis du har gjort det før så er det en hyggelig spasertur opp fra Nasjonalgalleriet (med sine utrolige kunst) opp forbi slottet til Litteraturhuset. Hvorfor Litteraturhuset? Der finner du svært ofte interessante aktiviteter, og Kafe Oslo er et fint sted å få både mat og vin.

Litteraturhuset – Nasjonalgalleriet – Åpent slott

5. Spis på Statholdergaarden

25910ae804-300x199

Det er mange gode restauranter i Oslo, men skal vi plukke ut bare en som virkelig gir deg en stor opplevelse så blir det Bent Stiansens Statholdergaarden. Maten, stemningen og plasseringen midt i sentrum gjør dette til et sted du ikke vil glemme.

En middag i hovedrestaurantet koster en god del, mens det er noe rimeligere å spise i kjelleren. Uansett bør du beregne god tid på måltiden, og ikke regne med at du gjør alt for mye etterpå. Til det er vinkjelleren på restauranten for bra.

Her er er deres hjemmeside

Leie bil mens du er i Oslo? Sjekk priser her

6. Se hva som skjer

Vi har lånt slagordet fra TV 2, men det er alltid noe som skjer i Oslo. De fleste som bor i Oslo får ikke med seg halvparten, men tar du en titt på for eksempel detskjerioslo.no eller den offisielle Hva skjer i Oslo? vil du se at det hver dag er konserter, utstillinger og svært mye annet som skjer. Få med deg det Oslo-beboerne er for sløve til å få med seg og skryt av det på Facebook!

7. Gå en tur ved St. Hanshaugen, Grünerløkka og Mathallen

For noen år siden var ikke dette området noe særlig, men det har forandret seg sterkt. Mathallen er en kulinarisk opplevelse og området fra St.Hanshaugen bort til Mathallen er kanskje Oslos fineste nå. Gå innom Gutta på haugen, stopp ved Alexander Kiellands Plass, ta en rusletur nedom  Grünerløkka for en utrolig pizza på Villa Paradiso og gå så tilbake gjennom Cuba-parken (stopp for en kaffe hos Tim Wendelboe) over Akerselva til Mathallen. Hvis du vil avslutte det hele med ettertanke går du til Vår Frelsers Gravlund for å se svært mange kjente menneskers siste hvilested.

Mathallen – Villa Paradiso – Gutta på Haugen – Tim Wendelboe

Sjekk våre reiseguider her

8. Ladegårdenladegard-300x222

Hit går du for å starte en tur inn i middelalderens Oslo. Denne lystgården ligger i dag i Gamlebyen, i krysset Oslogate og Bispegata. Trikk 18 og 19 til St.Halvards plass går dit. Deres omvisninger og vandringer er vel verdt å få med seg.

Les mer om programmet og mulighetene her

9.  Grefsenkollen

Glem Holmenkollen. Det er en fin skibakke, og det er mange dyre hus på veien opp dit samt mange japanske turister. På vinteren kan du også ake i korketrekkeren (genialt), men uansett årstid bør du velge en annen kolle: Grefsenkollen. Et sted å spise, men også et sted for noen utrolig vakre turer og den beste utsikten i Oslo.

Sjekk mer her

10. En bit av verden: Kampen, Grønland og Oslo Skyline

På Grønland finner du alt fra rotnorsk matservering på Lompa (Olympen) til noe av det mest unorske du kan finne i Norge av mat og drikke, folkeliv og kultur. Å dra til Grønland er som å dra til verdens forente stater på et lite område. Sjekk også ut steder som Asylet og Dattera til Hagen. Kampen er lille Oslo i miniatyr, eller: Kardemommeby – bare en virkelig en. Sjekk også ut Kampen Bistro.  Så går du ned til det mest moderne som kanskje finnes i Oslo: Operaen og Oslo skyline. Start turen på Kampen, gå ned til Grønland (forbi botanisk hage, som er en opplevelse i godt vær) og så til operaen. Du vil ikke angre.

… i tillegg må vi også legge til det fantastiske Operahuset, Aker Brygge (med Astrup Fearnley-museet og selvfølgelig Vigelandsparken.

Hva venter du på? Bestill hotellovernatting til superpris her