De 10 beste høstferiebyene med og uten barn

Det er høstferie på forskjellige tidspunkt i Norge. Troms tyvstarter med noen dager i uke 39 før det er høstferie i Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vest-Agder og Østfold i uke 40. Uken etter er det høstferie i Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag og Telemark. Finnmark og Nordland har noen dager fri i forbindelse med helg.

Skal du sikre deg de beste hotellene og flybilletter til en rimelig penge bør du bestille ferien fort, selv om høstferien er oppdelt i landet.

Sjekk ut flypriser her – finn billigste flyreise

Topp 5 høstferiebyer uten barn

488854307

1. Amsterdam

Denne nydelige og liberale byen har alt fra fengslende museer (Anne Frank, for eksempel) til herlige utesteder, restauranter og kaféer. Shoppingen er strålende med de supre gågatene, og for den som liker sykkel er vel dette himmelen. En opplevelse enten om man søker romantikk, historie eller et sted å investere i merkevarer. Mange flyavganger er også et stort pluss.

Finn hoteller med gratis frokost i Amsterdam her

newyork

2. New York

Det finnes knapt bedre steder om høsten enn New York, byen som har alt. Et strålende sted å reise til for mat, shopping, opplevelser, øl – omtrent alt man kan tenke seg for de voksne.

Sjekk ut hoteller med gratis frokost i New York her (som før het New Amsterdam, ja)

iStock_000024167023_Small

3. Palma de Mallorca

Dette er storbyen så utrolig mange glemmer. Ikke minst fordi det ofte forbindes med charterturer. På høsten blir dette en strålende spansk storby med katalansk mat og vennlighet. Anbefalt! (Sjekk ut om du kan finne billige fly hos charterreiser eller billigflyselskaper, og bruk pengene på luksushotell!)

Sjekk ut luksushoteller i Palma de Mallorca her

153556875

4. Liverpool

Veldig mange forbinder byen naturlig nok med fotball, men ser du bort fra det er dette en partyby av dimensjoner som fra høsten starter og studentene er tilbake byr på musikk og fest hver dag. Fly til Manchester eller London (tog eller buss videre)

Sjekk ut billige hoteller i Liverpool her

ThinkstockPhotos-178950452

5. Paris

Vi skal være ærlige – Paris er best om våren, men det er litt som å lete etter ører hvis du har vunnet førstepremien i Lotto. Paris er bra uansett, og for de romantiske kveldene er det fortsatt god temperatur i Paris i oktober.

Sjekk ut romantiske hotell i Paris her

Topp 5 høstferiebyer med barn

berlin

1. Berlin

Berlin er byen som har alt, også for de små. Legoland i byen er et innendørs lekeland for dårlig vær, Berlin Zoo er supert og veldig mange av restaurantene er fine for de minste. Berlin er en by for det meste, også for hele familien.

Sjekk ut familiehotell i Berlin her

edinburgh

2. Edinburgh

For familien med sans for det historiske og det hyggelige er dette et virkelig flott valg med sine imponerende slott og slående natur. Har all shoppingen man er vant til fra England også så det får både små og store tilfredsstilt. Skottene er også særdeles vennlige.

Sjekk ut familevennlige hoteller i Edinburgh her

Anreise_Panorama

3. Rust

Hva? Ja, her finner du Europa-Park, den største og beste (!) fornøyelsesparken i Europa. Tre kvarter fra franske Strasbourg, en time fra Karlsruhe og to timer fra Stuttgart og Zürich. Mange flyvalg, og da kan du leie bil til europeiske priser og kjøre på nydelige veier fram til supermoro for hele familien. Sjekk priser på leiebil her. 

Her finner du hoteller nær Europa Park

gran-canaria-34141867-1421417028-ImageGalleryLightbox

4. Gran Canaria

Kanariøyene har alltid god varme, og hvis du vil lage din egen reise kan du ofte få bedre hotell og bedre pris.

Sjekk ut din egen pakketur her

Krakow, Foto: Thinkstock

5. Krakow

Polske Krakow har veldig mye å by på, og siden det er så mange polske arbeidere i Norge er det også mange avreiser til Polen med fly…

Sjekk ut familievennlige hotell i Krakow her