Hvor synger Bono, Bruce, Elvis, Paul og Bob om?

Du har hørt låtene og kanskje lurt på hva de handler om, eller kanskje mer riktig: Hvor de handler om. Her er guiden. 

Kokomo (Beach Boys)


Kokomo finnes flere steder, men det er ikke for eksempel Kokomo på Hawaii som Beach Boys synger om. De synger om steder rundt i Karibien. Sjekk vår guide her.

Fun in Acapulco (Elvis Presley)


Så hvor er det Elvis var da han hadde det morsomt i Acapulco? Vel, han var nok i Mexico. Der hadde nok kanskje Elvis valgt Hotel Encanto om han kunne nå. Det hadde i hvert fall vi.

 

La Grange (ZZ Top)


Denne låten handler om et horehus utenfor Houston, Texas. Horehuset ble kalt The Chicken Ranch, og er også temaet i filmen The Best Little Whorehouse in Texas med Dolly Parton og Burt Reynolds. Horehuset er nå stengt, men du kan fortsattt besøke byen – og bo på Hamtpon Inn.

 

Graceland (Paul Simon)


Det er jo ingen overraskelse her, men dette er en sang om stedet hvor Elvis bodde i Memphis, Tennessee. Du kan bo Elvis-style her. Sangen ble for øvrig inspirert av en tur Paul Simon tok med sin egen sønn til… Graceland, selvfølgelig. Hvis du besøker Tennessee kan du også se Nut Bush (eller Nutbush) hvor Anna Mae Bullock ble født. Hun skiftet senere navn til Tina Turner og ga ut låten Nutbush City Limits sammen med sin mann Ike.

When I Paint My Masterpiece (Bob Dylan/The Band)


Denne Dylan-låta avslører seg selv, den handler om Roma (Oh, the streets of Rome, are filled with rubble/ancient footprints are everywhere)

Sjekk vår guide til Roma her. 

Hotel California (Eagles)

Denne låten omhandler ikke et spesielt hotell som heter California, men er en låt om luksuslivet svært mange mennesker levde i på 70-tallet i USA, og spesielt i Los Angeles. Don Henley har selv sagt det er deres tolkning av jetsetlivet i Los Angeles på den tiden. Ikke det at det livet fortsatt ikke finnes i Los Angeles…

Mirrors on the ceiling, The pink champagne on ice

Vel, skal du oppleve dette i dag er vel dette kjendishotellet stedet. Og veldig sannsynlig inspirasjonskilden til sangen. En sang som omhandler akkurat det samme er Welcome to the Jungle med Guns ‘n Roses.

Where the Streets Have No Name (U2)


Selv om videoen ble spilt inn i Los Angeles, og mange mente den handlet om New York (siden gatene har numre og ikke navn) så handler sangen om Irland, mest spesifikt Nord-Irland og Belfast. Den handler om å ønske å være et sted hvor man bor ikke avslører religion og rikdom. På mange måter er det en av de mest politiske sangene U2 har spilt inn.

Hvis du vil oppleve Belfast, som fortsatt er en delt by, kan vi anbefale å bo på Hilton Belfast.

Thunder Road (Bruce Springsteen)


Ikke overraskende handler denne sangen om veiene i New Jersey hvor Springsteen vokste opp. Sjekk våre guide til å dra på en Bruce Springsteen-ferie her.