I natt ble dette landet mye billigere for norske turister

Pundet faller som en stein etter Storbritannias exit fra EU.

EU-valget i Storbritannia har endt i en «Brexit», noe som sender sjokkbølger gjennom finansmarkedene.

Oljeprisen synker, og den norske kronen svekker seg kraftig mot mange valutaer. Det britiske pundet faller imidlertid enda mer enn NOK, og ett pund koster i morgentimene fredag 11,74 kroner.

Det er ca 50 øre mindre enn for et døgn siden og 2,5 kroner lavere enn i oktober 2015.

Hva har Brexit å si for lommeboken din i sommerferien?

Kortversjonen er at EU, Japan og USA er blitt brått langt dyrere å feriere i, mens det er blitt tilsvarende billigere å bo, shoppe og spise i Storbritannia.
Kanskje London, Manchester eller Aberdeen blir ditt feriemål i sommer?

Under finner du høydepunktene fra Reisetips’ guider til Storbritannia.

De 10 beste hotellene i London

Vi har kåret de beste hotellene i Englands hovedstad. Vinneren finner du under. De øvrige ni kan du lese om her.

Det beste hotellet: Bulgari Hotel & Residences London

Vi liker å kalle Bulgari for Bvlgari (med basis i deres logo). Et flunkende nytt hotell som på mange måter kan definere luksus, hvis du hadde trengt en slik definisjon. Store rom (en sjelden vare i London) rett rundt hjørnet fra Harrods med luksus fra A helt til Å.

Hotellets egne kino bør også nevnes hvor du kan se sport, spille spill (!) eller se filmer (de har blant annet en søndagsbrunsj med filmvisning etter). Rommene er av en nærmest utenomjordisk kvalitet, og det nærmeste vi kan beskrive dem som er at det er som om du hadde kjøpt deg en luksusleilighet i London. To etasjer med spa og svømmebasseng, samt et privat spa for to personer. Baren og restauranten på hotellet er også meget gode.

Prisen står forresten til luksusen.

Se flere bilder og les mer om hotellet her

 

London på budsjett og luksus

Denne reisesaken gir deg en oversikt over både billige og luksuriøse hoteller. Den beste blant de billige kan du lese om under. De øvrige finner du omtaler av her.

Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter, er ikke enkelt. Ett av de virkelig få hotellperlene er ibis London Blackfriars.

Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark, og har god standard med mange fine fasiliteter. I gåavstand finner du London Eye, London Aquarium, National Gallery og flere andre severdigheter.

Hotellet har svært gode anmeldelser på Tripadvisor, og god frokost samt rom som gir deg alt du trenger på en tur til London. Hotellet har moderne fasiliteter som gigantisk flatskjerm-tv på rommene, gratis nett og alt du trenger. Fem familievennlige hoteller i London

Les mer om hotellet her. 

 

9 familievennlige hoteller i London

 

Planer om å ta med familien til London? Under finner du et spennende hotellalternativ. Hele guiden ligger  her.

Park Plaza Westminister Bridge London

 

 

Sentralt, moderne 4-stjerners hotell ved Westminister Bridge med store rom, svømmebasseng, barnepass og 3 restauranter. Her får du alt du trenger og nærhet til det meste. Et supert valg for familieweekenden, men hotellet er populært så her gjelder det å booke tidlig!

Klikk her for å se flere bilder + sjekke ledige rom

 

De beste byene i Premier League

 

Er du fan av en fotballklubb i England? Les vår store guide til Premier League-byene her. Under finner du omtale av Liverpool.

iStock_000051604590_Small

Liverpool

Lag: Everton, Liverpool

Antall seriemesterskap: 27 (Liverpool 18, Everton 9)

Antall innbyggere: 470 000

Historie: Stedet Lieuerpul oppstod i 1207, men var et lite sted veldig lenge. Fram til midten på 1650-tallet ble den lille havnen regnet som en del av Chester. Da byen i 1699 fikk lov til å ha uavhengig toll av Chester begynte stedet å vokse, og da det første slaveskipet seilte samme år begynte den økonomiske veksten. I 1715 hadde Liverpool verdens mest avanserte havn, og de enorme inntektene fra slavehandelen gjorde Liverpool til en av de aller rikeste byene i både Storbritannia og i Europa. Da slaveriet ble ulovlig i 1833 kom den industrielle revolusjonen som gjorde Liverpool til en stor transporthavn. I 1901 bodde over 700 000 mennesker i byområdet, og det ble blant annet vurdert om man skulle flytte hovedstaden i England til det mer sentrale Liverpool for de britiske øyer (sentralt i forhold til alle de fire landene som var på øyene). Etter andre verdenskrig begynte en enorm nedtur for byen, blant annet grunnet at Manchester gravde ut kanaler inn til sine fabrikker som gjorde Liverpools havn til uviktig.

Det beste hotellet i Liverpool:The Titanic

 

Fantastiske Aberdeen

 

Storbritannia er langt mer enn London, Liverpool og England. Under kan du lese et avsnitt om Aberdeen. Les hele reportasjen her.

aberdeen

Dunnottar Castle

Dunnottar Castle er et populært turistområde og er regnet som et must-see i Aberdeen. Omtrent 30 km fra Aberdeen ligger det ruiner av Dunnottar-slottet fra middelalderen i  Stonehaven, Aberdeenshire. Du blir fascinert av plasseringen til denne festningen. Den ligger rett på et utløp av et berg i nordøstkysten av Skottland.

Du har sikkert sett slottet i en film eller to. Hamlet med Mel Gibson ble spilt inn her i 1990. Daniel Radcliffe dro hit for å spille inn en ny versjon av Frankenstein.

Husk å ta med kameraet ditt – du kommer garantert til å ville ta bilde fra alle vinkler (og mange selfies). På stien opp til slottet er det første som møter deg et fossefall, og langs veien er det et grøntområde med påskeliljer. Under berget er det en strand du kan klatre ned til, men veien er ganske bratt og lang så husk gode sko!

20 grunner til å reise til Skottland

Hvis du allerede har vært i Aberdeen eller har lyst til å vite mer om spennende feriemål i Skottland, bør du lese denne guiden. Under kan du lese om Highland games.

Caber Toss, Stone Put og dets like. Utrolig underholdende. Disse arrangeres over hele Skottland, for eksempel Stirling Highland Games.  Hvis du er der kan du bo for eksempel på The Old Tram-House Bed & Breakfast.
Weight_throw,_2002_Celtic_Festival

Det sprøe av det sprøe i Storbritannia

 

Britene er ikke alltid så korrekte som du tror, og er du ute etter en spesiell ferieopplevelse, er det nok å velge av på øya i vest – særlig for nordmenn med vikingblod i årene. Les hele guiden her. Under kan du lese om en nokså ukjent idrett som omtales i artikkelen.

VM i myrsnorkling

10.4081364n

Opprinnelsen til VM i myrsnorkling er litt grumsete, ettersom historiens første deltakerne visstnok øvde seg på å gjemme seg for vikingene. Men nåtidens arrangement er blitt avholdt i Powys, Wales, de seneste 30 årene. I august strømmer folk fra hele verden til Storbritannias minst by, Llanwrtyd Wells, for å konkurrere i 115-meters myrsnorkling. Sporten er likevel ikke så obskur som du kanskje tror ettersom Lonely Planet i fjor fremhevet arrangementet som en av verdens 50 «must do»-ting.

Anbefalt hotell: Nanteos Mansion Country House

 

Det britiske kongedømmet som alle har glemt

Dumbarton har en spennende historie. Les et utdrag til artikkelen under, eller hele saken her.

En halv time i bil fra Glasgow, som ligger ned elven Clyde fra fjorden hvor Dumbarton liggger, finner du byen.

Det som en gang var hovedstaden i et kongerike har i dag rundt 20 000 innbyggere. Byen, som også sannsynligvis var der hvor mannen som var opprinnelsen til legenden om Merlin, ble senere kjent for Ballentine’s og skipsbygging. I dag er ikke mye igjen, og storhetstiden er forlengst borte.

Som turist kan du likevel oppleve både det utrolige Dumbarton Castle ogDennys Tank Museum hvor du kan få se hvordan man tidligere laget skip. Matmessig bør du sjekk ut Rigo’s Bistro eller den tradisjonelle skotske restauranten på Glencairn Lounge.

Bo som en konge kan du gjøre på Ingliston Country Club Hotel. Sjekk bare selv.

ThinkstockPhotos-187351115


En guide til Manchester 

Manchester er ikke bare fotball og øl. Les deg opp på byen her. Under finner du et utdrag fra guiden.

Her bor du best

Skal du oppleve det beste av Manchester, er det smartest å bo i sentrum, i nærheten av der det skjer.

Sjekk flere hoteller i sentrum her.

Britannia Hotel

Britannia Hotel ligger 10 unna Manchester Picadilly Railway Station i nydelige omgivelser. Hotellet har egen nattklubb, 2 restauranter og 2 barer/lounger. Les mer om hotellet her.

Les også: London-hotellene som skriker luksus

 

Hotel Gotham

Dette hotellet er en blanding av Great Gatsby møter Grand Budapest, fordelt på 60 rom som vil ta pusten fra deg. Et perfekt hotell med fantastisk beliggenhet, i Market Street og i nærheten av Manchester kunstgalleri.

Sjekk ut hotellet her.

Er likevel London mest interessant? Her er to guider til:
Londons billigste luksushotell

Londons beste restauranter