IDYLLISK: Rosfjord Strandhotel ligger på stranden i Lyngdal med gratis badeland og eksklusivt innendørsbasseng. Foto: Hotels.com

Idylliske strandhoteller i Skandinavia

Planlegger du ferien i Norge i år? Eller kanskje til våre naboer i Sverige og Danmark? Her er guiden for deg som vil bo rett ved stranden.

Tenk deg å våkne til lyden av vannet som slår mot stranden, og lett, forsiktig bris som blåser i håret ditt i det du går ut døren.

Her er idylliske strandhoteller i Skandinavia du bør vurdere å reise til, om du enda ikke har bestilt ferien.

Glem Syden,du kan faktisk nyte strandlivet i Norden også!

 

Feriesenter Rødhus, Pandrup, Danmark

Naturen ligger utenfor døren på Rødhus Feriesenter. Du bor tett på Danmarks ferieperle, Vesterhavet. Idyllisk feriesenter som leier ut privathytter på stranden i Pandrup. Feriesenteret er fordelt på 148 gjesterom, innendørs basseng, utendørs tennisbane, og med gratis tilgang til badeland. Perfekt for hele familien. Fårup Sommerland er kun en kort kjøretur unna, med opplevelser for både store og små.

Se nærmere på hotellet her.

Les også: Danmarks ferieperler

Ruths Hotell, Skagen, Danmark

Opplev romantiske solnedganger på stranden, eller fra hotellrommet ditt. Ruths hotell er et luksushotell med 2 restauranter og et spa. Det er også tilgang til boblebad og treningssenter. Det beste av alt er at strandhotellet ligger rett ved stranden.

Vi har alle noen steder vi besøker igjen og igjen, og for mange er Skagen et slikt sted. Den sjarmerende havnebyen yrer av liv, og byr på lekre strender, spennende butikker og gode matopplevelser. Skagen er verdenskjent for å være byen med flest solskinnstimer i Danmark, med helt spesielt lys som har inspirert mange kjente kunstnere.  Skagen byr på deilige og myke strender hvor du kan slappe av og slikke solen dagen lang. Den største sanddynen heter Råbjerg Mille, er 2 kilometer lang og 1 kilometer bred. Skagen har også flere muligheter til aktiv ferie – du kan blant annet surfe, seile, sykle, ri eller vandre.

Fårup sommerland er Skandinavias eldste sommerland, med fornøyelse for alle – uansett alder! Badelandet Aquapark er barnevennlig, samt fylt med fartsfylte actionattraksjoner, slik som berg-og-dalbaner, rafting, speedbåter og i sommerferieukene er det et musikalsk show for hele familien.

Ta fergen til Fredrikshavn. Tog og buss kjører videre til Skagen (30-40 minutter).

Se nærmere på hotellet her.

Falkenberg Strandbad, Sverige

Her våkner du til en nydelig utsikt med stranda rett foran deg. Falkenbad Strandbad byr på 3 restauranter, 136 gjesterom, badstue, spabehandlinger og innendørsbasseng. Falkenberg er full av eventer som er morsomt å få med seg, og lavprisvarehuset Gekås Ullared (som nordmenn elsker) er kort kjøretur unna! Sjekk hele litsten over eventer her.

Se nærmere på hotellet her.

Helnan Marselis Hotel, Aarhus, Danmark

Ca 3 km fra sentrum finner du dette idylliske hotellet på stranden i Aarhus. Her får du muligheten til å slappe av, og med flott utsikt over sjøen fra hvert hotellrom. Gode, standard rom med med moderne interiør. Tar du sommerferien i Aarhus, har du mange opplevelser og aktiviteter som venter på deg, enten om du reiser med familie, venner eller din kjære. En langweekend i Danmarks nest største by Aarhus, kan anbefales på det varmeste. Her får du virkelig oppleve den lune, danske atmosfæren, og du kan gå tilbake i tid ved å besøke Den Gamle By som viser deg Danmark slik det en gang var.

Se nærmere på hotellet her.

Sola Strand Hotell, Sola, Stavanger

Sola Strand Hotel er noe av det nærmeste du kan komme det å bo i danske sanddyner i Norge. Veldig god atmosfære, en super spaavdeling og en svært vakker beliggenhet. Selv om hotellet ligger rett ved flyplassen Sola er det ikke sjenerende, snarere deilig hvis man skal ta flyet hjem. Det er nesten så du faktisk kan kalle det gangavstand. Solastranden golfklubb er også rett ved hotellet. Kun 15 minutters kjøretur fra Stavanger, og hotellrommene er i moderne innredning, flatskjerm TV og gratis Wi-Fi. Er du på utkikk etter et surfeparadis i Norge? Da er denne stranda som hotellet ligger på, perfekt. Sola Strand Hotell tilbyr nemlig også surfepakker!

Se nærmere på hotellet her.

Les mer om Norges surfeparadis her.

Scandic Havna Hotell, Tjøme, Vestfold

Trenger du et sted å samle krefter, kan du gjøre det på Scandic Havna Hotell. Bo rett foran stranden i en avslappende atmosfære. Tjøme er også berømt for «verdens ende», som er navnet på sydspissen av øya, 26 km sør for Tønsberg. Stedet er populært sted for fotturer grunnet den vakre naturen, svaberg, småholmer, fiskeplasser, gode bademuligheter og flott utsikt over havet.

Se nærmere på hotellet her.

Rosfjord Strandhotell, Lyngdal

Privat strand, 67 gjesterom, båthavn, 2 restauranter, innendørs basseng og gratis badeland. solsenger, helsestudio og nattklubb. Rosfjord Strandhotell har alt. Lyngdal byr også på andre opplevelser og aktiviteter. Du kan bade i Sørlandsbadet, fiske i elva Lynga, shoppe, oppleve vikinghistorie og mange andre aktiviteter for hele familien. Lyngdal byr også på mange muligheter til fotturer langs fjorden og i fjellet.

Se nærmere på hotellet her.

Les mer om aktiviteter og opplevelser i Lyngdal her.

Farris Bad, Larvik

Farris Bad er kjent som Nordens beste Spa! Og ikke nok med det – du bor i et herlig hotell med stranda rett foran deg. Hit reiser flere på romantiske ferier og venninneturer for å koble av. Spa-hotellet er det første som har etablert sitt spa på en ekte, mineralholdig vannkilde.

Se nærmere på hotellet her.

Vi har også tatt en kikk på de aller beste hotellene i nærheten av strender i Norge for deg som vil feriere i eget land:

 

Drøbak

Drøbak er en strålende sommerby med vakkert strandområde vedBadeparken og Parrstranda. Ute på Oscarsborg festning (med ferjeforbindelse) finner du Kommandantens badeplass. Du kan bo på Hotel Reenskaug i sentrum av Drøbak, hvor det meste er i gangavstand. Du kan også bo på Oscarsborg. Sjekk her.

Se nærmere på Oscarsborg Hotel & Resort

Se nærmere på Hotel Reenskaug

Mandal

Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at du finner flere strender på sørlandet på denne listen. Det norske syden vil nødvendigvis ha flere strender på listen enn de fleste andre områder. Sjøsanden ligger i gangavstand fra sentrum i Mandal, og er en del av et større friluftsområde (Furulunden). I Mandal kan du bo på sjarmerende Kjøbmandsgaarden Hotel.

Se nærmere på Kjøbmandsgaarden Hotel her

Son

Dette er en av de koseligste stedene å være en solrik sommerdag, men med Son Spa og deres strålende spa kan man også få mye ut av en regnværsdag også.Son badestrand har svaberg, kiosk og er et velegnet sted å bade for små og store.

Se nærmere på Son Spa her

Holmsbu

Spahotellet i vakre Holmsbu har en fin, liten strand og selvfølgelig nok bademuligheter selv i regn.

Se nærmere på Holmsbu Hotel & Spa her.

Sjekk hjemmesiden til Holmsbu her.

2

Kristiansand

Sørlandets hovedstad har en veldig fin bystrand. Denne stranda er ikke bare en finfin strand, den har også en plassering som veldig få strender i Norge kan konkurrere med: Den er omtrent midt i byen, derav navnet. Det at også det ofte er sol på det blide sørlandet, byen har mange fine spisesteder og mange andre muligheter for underholdning gjør Kristiansand til et supert strandvalg.

I 2013 åpnet et nytt hotell på Bystranda, nemlig Scandic Hotel Bystranda. Hotellet sier selv det har den beste beliggenheten i Norge, noe vi nok kan være ganske enige i. Det blir det største hotellet på sørlandet, og ligger også vegg i vegg med Aquarama som har både badeland og spa. Noe som faktisk også trekker opp for Bystranda: Skulle det bli dårlig vær har du faktisk flere muligheter.

Ett alternativ, rent overnattingsmessig, er vår langvarige favoritt i Kristiansand: Hotel Ernst. Du kan selvfølgelig også bade i badelandet i Dyreparken. Da kan du bo på Scandic Dyreparken.

Se nærmere på Hotel Bystranda her

Se nærmere på Scandic Dyreparken

Se nærmere på Hotel Ernst her

Solstrand Hotel

Os

Solstrand Hotel & Bad ble kåret til det beste hotellet i Norge av våre lesere, og er en god grunn til å dra for å oppleve stedet. Selve stranden kan man argumentere for at ikke er den deiligste, men det er fint å bade fra stranda.

Her finner du hotellet

Nes

Holmen fjordhotell ligger fint til med egen brygge, og gode bademuligheter. Det er 300 meter til fine Holmenskjæret.

Se nærmere på Holmen Fjordhotell her

Grimstad og Arendal, men egentlig Fevik

Det er muligens litt juks, men de to strendene utenfor Grimstad (Storesand er riktignok på Fevik, men det er et steinkast eller to fra Grimstad) er verdt å nevne, og vi slenger med Arendal også. Groos er et stort område med langgrunne strender, sommerrestaurant, fin parkering og deilige svaberg. Storesand er et offentlig friluftsområde med supre parkeringsmuligheter og svært mange bademuligheter. I tillegg, hvis du får tak i en båt, kan du bade fra mange deilige holmer.

Når det gjelder hotellmuligheter har du et supert hotell i Arendal som heter Hotel Tyholmen, mens du i Fevik har Strand Hotel Fevik og i Grimstad har du Hotel Grimstad.

Se nærmere på Hotel Tyholmen

Se nærmere på Strand Hotel Fevik

Se nærmere på Hotel Grimstad her

Oslo, Huk og øyene

Det nærmeste du kan komme Huk og – den beste stranden på Bygdøy – Paradisbukta samt Bygdøy Sjøbad hotellmessig er Scandic Sjølyst. Det tar fem minutter å komme deg til sentrum fra Skøyen-området med kafeer, restauranter og butikker. En annen mulighet kan være Scandic Fornebu, som er et stort familiehotell med eget lekeland for barn.

Fra sentrum av Oslo kan du raskt komme deg til Bygdøy med båt, og det er gode argumenter for at det er deilig å bade fra øyene utenfor Oslo. Scandic Victoria ligger fint til rett ved rådhuset, og dermed i gangavstand til båtene. En plassering rundt Oslo City og Sentralbanestasjonen gir deg også et veldig godt utgangspunkt for å ta buss 30 til Bygdøy, eller ta trikken til bryggene ved rådhuset. Vår favoritt er Hotel Folketeateret, men for et hotell som også kan tilby bademuligheter med eget basseng om regnet skulle komme for store og små kan vi anbefale store Royal Christiania.

Den beste stranden i Oslo er likevel Sydstranda på Ulvøya. Denne ble kåret til Oslos beste strand av Aftenposten i 2009, og det er ikke uten grunn. En strand som er drevet privat av et vel, og er dermed mye mer ryddig og vakrere enn de fleste andre strender rundt omkring i Oslo. Langgrunn strand med dusjmuligheter. Buss går til Ulvøya

Se nærmere på Hotel Folketeateret

Se nærmere på Royal Christiania

Du kan også finne gode hotelltilbud her i Oslo

 

LES OGSÅ:

Få et SPA-opphold til under 1000-lappen

 

Kilder: Trivago