Julegaver til alle som elsker å reise

Er du ennå ikke i havn med julegavene? Slapp av - de fleste av våre forslag kan du kjøpe helt fram til julaften.

For han eller hun som elsker å utforske verden, spise eksotisk mat, oppleve nye kulturer og spise annerledes mat, finnes det ingen bedre julegave enn en reise. Dersom reise virkelig ligger ditt hjerte nær, finner du sjarmen i de fleste steder og det er derfor nettopp denne gaven er så perfekt til globetrotteren – den kan skreddersys til alle prisklasser. Enten du booker en weekend i København, to uker i Thailand eller en dag som turist i egen by, vi globetrotteren blir overlykkelig for gaven.

De heteste reisegavene i år:

Valetta, Malta

Den maltetiske hovedstaden Valetta er Europas kulturhovedstad 2018.

iStock

 

Malta er en opplevelse for den som liker historie med hele ni steder på UNESCOs verdensarvliste (og vi har også Malta med på listen over 100 ting du må ha sett før du dør).

Det virkelig fine med Malta for oss nordmenn er at engelsk er offisielt språk, men at matkulturen er en blanding av det beste fra Middelhavet (man kan si mye fint om engelsk frokost, men maten utover det er det vel ikke så mye bra å si om).

Norwegian har direkteflyvninger til Valletta, og du kan også komme deg til øya med andre flyselskaper. Sjekk flypriser her.

Her kan du titte på hoteller i Valetta!

 

Les også: De beste hotellene på Gran Canaria


Thessaloniki, Hellas

Fra juni 2018 kan du reise direkte til Hellas’ nest største by fra Gardermoen.

Dropp Athen og besøk heller den herlige byen 500 km mot nord der turismen fortsatt ikke har oversvømmet byen og du kan nyte sol, strand og gresk kultur på sitt beste. Her finner du fargerike gamle hus side om side med store motehus, herlig natur og historisk arv. Thessaloniki er rik på kultur og har kan du fråtse i både greske severdigheter, moderne arkitektur og en enorm flora av både barer og restauranter.

Her kan du titte på hoteller i Thessaloniki.

 

Les også: Hit reiser vi i 2018!


Bologna, Italia

Verdens mest prestisjetunge reisemagasin mener at Bologna er et av de heteste reisemålene i 2018.

iStock

 

Er du og den du skal kjøpe reisen til opptatt av mat, vil ikke Bologna skuffe. Den stolte italienske mattradisjonen står sterkere her enn i de fleste andre byer. De har et fantastisk utvalg av ost, pasta, pølser, og skinker. Ja, det er nemlig Bologna-regionen som har gitt oss parmesan og spagetti bolognese.

Bologna er ikke en typisk turistby, og konkurrerer med de mer glamorøse byene som Milano, Firenze og Venezia. Den er en sjarmerende by med særpreg, som er godt ivaretatt. Her kan du ta det med helt med ro, og oppleve vakker arkitektur og flotte severdigheter – blant annet Europas eldste universitet, og en vakker botanisk hage.

Se listen over de lekreste hotellene i Bologna her!


Wroclaw, Polen

Har du enda ikke besøkt den fantastiske polske byen, har du gått glipp av MYE!

 

En vellykket helgetur er synonymt med Wroclaw. Storbyen som fikk tittelen Europas hovedstad 2016 har blitt en favoritt på grunn av sin fascinerende historie, vakker arkitektur, utrolige shoppingmuligheter og uendelig lang liste med restauranter. Wroclaw vokser og vokser. Besøkte du byen for noen år tilbake , kan du nesten være sikker på at du ikke kommer til å kjenne igjen halvparten av severdighetene, for ikke å snakke om de gigantiske kjøpesentre som dukker opp overalt! Hva med et besøk til Hydropolis, et supermoderne utstilling om vann. Ta en spasertur og fotoseanse rundt eksotiske planter og trær i Den Japanske Hagen, se det forrykende fonteneshowet, dra på konsert, drikk coctails eller polsk øl i en av de hundre restaurantene i Gamlebyen eller ta en turistbuss som guider deg gjennom fortryllende Wroclaw.

Her finner du oversikt over hoteller i vakre Wroclaw!

 

Les også: De 10 beste hotellene i NYC!


Sarajevo, Bosnia-Hercegovina

Den fascinerende hovedstaden er en pulserende og gjestfri by som bør oppføres på listen over byer du bør besøke.

iStock

 

Den spennende historien, kulturen og blandingen av øst og vest gjør Sarajevo til et stadig mer ettertraktet reisedestinasjon.

Vi skal på ingen måte glemme den grusomme krigen på 90-tallet, men Sarajevo har for lengst reist seg opp og blitt en hvilken som helst europeisk storby. Her finner du sjarmerende brostensgater, grønne oaser, mangekulturelle moskeer og synagoger side om side. Byen som ligger i en herlig grønn dal omringet av fjell fra alle sider byr på alt fra fantastiske severdigheter, et spennende uteliv og et stort utvalg av barer og restauranter.

Her kan du ta en titt på hotellene i Sarajevo.

 

Les også: Slik får du mest ut av feriedagene i 2018!


København, Danmark

 

København blir vi aldri lei av, og en ting er sikkert- den har så mye å by på. Alt fra gamle dansker til litt yngre smørbrød, priser som ikke engang kan si et lite bø til norske lommebøker, og så mange gode restauranter at det krever sin storspiser å oppleve dem på en helgetur. Skal du overraske kjæresten med en reise til jul – bør du vurdere Køben!

Vi guider deg til Københavns best bevare hemmeligheter, og skal du ha en uforglemmelig overnatting, så sjekk de kuleste hotellene her.