Hør Kreator på Roskilde i sommer

De tyske thrash-metall-kongene skal spille på Roskilde i sommer. Her er alt du trenger å vite.

I 1982 startet Mille Petrozza, Jürgen ‘Ventor’ Reil og Rob Fioretti opp thrashbandet Tyrant. Bandet skiftet først navn til Tormentor før man endte opp med Kreator i 1985. Bakgrunnen var rett og slett at det var mange andre band med samme navn.

Debutalbumet ble gitt ut i 1985, Endless Pain. Et album det kun tok ti dager å spille inn.

Oppfølgeren kom året etter, Pleasure to Kill. Suksessen lot vente på seg, men bandet begynte å få en viss fanskare.

Singelen Flag of Hate ble en liten hit i metall-miljøer, og da deres tredje album kom i 1987 – Terrible Certainty, så ble det også laget en musikkvideo som fikk spilletid på MTV.

Da Extreme Aggression kom i 1989 fikk bandet internasjonal suksess, spesielt låten Betrayer som ble en svært mye spilt låt på MTV’s Headbangers Ball.

Oppfølgeren Coma of Souls (1990) gjorde det også veldig bra.

To år senere gikk Kreator i en ny musikalsk retning, med mer death metal/industrimetal-påvirket musikk. Selv om albumet Renewal solgte bra så var det starten på en nedtur kommersielt for gruppen. Albumene som fulgte; Cause for Conflict, Outcast og Endorama solgte ikke godt.

Et comeback kom i 2001, da tilbake i thrashverdenen. Albumet Violent Revolution ble både en kommersiell og kritikersuksess. I fjor kom albumet Phantom Antichrist.

Til sommeren står altså Kreator på scenen på Roskilde-festivalen.

Her kan du booke billetter.

PS! Det er fortsatt noen ledige rom på hoteller i Roskilde. Sjekk her.

Skal du til Roskilde kan du fly med SAS, kjøre båt med DFDS eller leie en bil?