Kule og artige byrom

Slike finner du ikke i Norge.

Våre storbyfavoritter er i konstant endring. Du kan besøke dem gang etter gang og stadig oppdage noe nytt. Denne gangen er vi på søken etter virkelig forvandlet byrom. Vi lette etter steder der en kommune eller en by har tatt initiativet, kommet opp med midler og faktisk forvandlet en middelmådig, ubrukt, stygg plass til et innbydende og morsomt offentlig miljø.

Her er noen av de kuleste forvandlingene som du bør vurdere å besøke på din neste reise.

High Line park, New York

 

Du lurer på hva dette er? Intet annet enn en gammel nedlagt fraktjernbane resirkulert til en urban park. The High Line Park ligger vest på Manhattan i New York og er verdt å få med deg hvis du skal til «The Big Apple» til høsten. I 1999 ble The Friends of the High Line etablert . En ideell, non-profitt organisasjon som blåste liv i det gamle jernbanesporet.  For et frodig innslag i blant betong og høyhys.

Les vår store New York- guide: Slik får du drømmereisen til New York 
Søk etter hotell i New York her

 

Paseo Marítimo de la Playa Ponienta, Benidorm, Spania

 

Det er lite som tyder på at Benidorm en gang var en liten fiskelandsby. Med sine høyreiste skyskrapere, skiller Benidorm seg ut fra de andre byene på Costa Blanca-kysten. Men den skiller seg også ut med sin fargerike strandpromenade Paseo Marítimo de la Playa Poniente. Transformasjonen av en stygg betongbarrikade mellom skyskrapere og strand er helt spektakulær. Bildene sier mer enn tusen ord, og vi er enige.

Søk etter hotell i Benidorm her 
Finn billige flyturer i vårt reisesøk

 

Superkilen, København

 

Spør du folk på gata om veien til Superkilen, vet få hvor det er. For mange kaller den bare «Den røde plass». Superkilen på Nørrebro i København skal være en park som utstråler mangfoldighet. Den består av segmentene Den Røde Plass, Det Sorte Marked og Den Grønne Park og har gjennomgående gang- og sykkelstier samt to plasser.

Utviklet i samarbeid med tegnestudioet Bjarke Ingels Group, kunstnergruppen Superflex og landskapsarkitektene Topotek1, er Superkilen en form for verdensutstilling fylt med møbler og bruksgjenstander fra hele verden som områdets lokale beboere har vært med på å finne. Her finnes reklamer, benker, sykkelstativ, kumlokk osv. fra forskjellige land og områder som Marokko, USA, Armenia, Zanzibar for å nevne noen. For et herlig sted!

Søk etter billig flytur her eller sjekk priser og tilgjengelighet på DFDS-cruise her.

Les vår guide til Københavns skjulte skatter- hvor du bør spise, drikke og bo.

LES OGSÅ: Europas kuleste og vakreste t-banestasjoner