Lysten på mer nasjonaldagsfeiring?

Her kan du være med på flere store fester i nær fremtid.

17. mai er en festdag som av mange feires i stor stil fra morgen til kveld – eller til neste morgen.

Og det er morsom med folkefester – for da er alle i ekstra godt humør, fintøyet er på og maten er særdeles forseggjort. I tillegg kommer taler, sanger og godfølelsen om at vi er del av et fellesskap – uansett opphav eller kultur.

Og det er altså i morgen det gjelder, men vil du oppleve mer godfølelse er det jo ingenting i veien for å delta på andres folkefester eller nasjonaldagsfeiringer, så lenge du gjør det med rett flagg…

Her er noen av valgene du har i sommer.

 

2. juni: Italia


Skal du feire Italienernes nasjonaldag bør du reise til Roma, hvor dagen markeres med militærparader og taler. Mange er ute og spiser og hygger seg, men det er ikke på langt nær en like stor fest som det er her hjemme.

Dog kan Italia uansett by på god mat og et behagelig vær, så reiser man mange eller er litt frempå og blir kjent med noen utadvendte italienere kan man kanskje finne gleden over å feire noe sammen allikevel.

Et bedre alternativ er nok å ta sikte på å få med seg en av musikkfestivalene som feires om sommeren. Der kan vi i hvert fall garantere for god stemning.

Book fly her. Et hotell vi anbefaler er dette:

Hotel-Ivanhoe-Roma

Hotel Ivanhoe, Roma, Italia

Eller søk etter flere hoteller i Italia her.

 

5. juni: Danmark

Danskene har ikke skjønt det – de har ikke gjort grunnlovsdagen til en nasjonal helligdag, og den feires ikke i stor stil. Flaggheising, god mat og drikke, i tråd med dansk tradisjon er obligatorisk, men så er det litt opp til deg selv.

Slår du deg ned på en bar og minner de «nærmeste naboene» på at de har en god grunn til å feire, så blir det nok en fest av et eller annet slag uansett. Det er jo heldigvis ikke så vanskelig å «by opp danskene til dans».

Book fly her. Vi anbefaler dette hotellet:

Neptun

Hotel Neptun, Nyhavn, København

Og er det fullt får du en god oversikt over tilgjengelige hoteller her.

 

6. juni: Sverige

Svenske flaggans dag feires ikke i like stor stil som 17. mai, men etter at svenskene gjorde den om til en offentlig høytidsdag i 2005 har markeringen gradvis økt.

I dag feires dagen med  folkedrakter, folkedans og -musikk, svensk mat og enkelte steder arrangeres det barnetog, inspirert av norske 17. mai-tog. Ta turen over kjølen da vel og hjelp søta bror med å få til en skikkelig feiring av den svenske nasjonaldagen.

Book billigste fly her. Bestill dette hotellet:

stockholm

Elite Hotel Stockholm Plaza

Eller søk etter andre hoteller her.

 

20. juni: Island

På tide å ta turen nordover? På Island feires nasjonaldagen 20. juni med folketog, korps og flagg. I Reykjavík og de største byene, rundt på Island går folk i tog, det arrangeres konserter og diverse underholdning for barn og voksne.

Vi slår et slag for Reykjavik og tenker at om man først skal reise nordover til Island må det jo være aller best å gjøre det midt på sommeren og på selveste nasjonaldagen.

Book flybiletter her og bestill dette hotellet for en eksentrisk opplevelse:

island_reykjavik500

Hostel B47, Reykjavik, Island

Eller søk etter andre hoteller her.

 

Flere nasjonaldager i sommer ffår du en oversikt over her. Finn en å krasje, få nye venner og kjenn på fellesskapsfølelsen – den er til å bli i godt humør av.

God feiring!