Foto: Maaemo

Michelin Guide 2016: Her er alle Michelin-restaurantene i Norden

Michelin Nordic Guide 2016 ble presentert i København - her er vinnerne!

Slik kan du spise og drikke deg gjennom de beste restaurantene i Norge, Sverige og Danmark.

Årets utgave av den nordiske hotell- og restaurant guiden, Michelin Nordic Guide 2016 er endelig publisert.

Michael Ellis, global direktør for Michelin-guiden presenterte årets markering i København. Ifjor ble ikke en eneste 3-stjerners Michelin-utdelt.

I år stakk derimot 2 restauranter av med storeslem, 3-stjerner. En av dem er Oslo-restauranten, Maaemo.

Les egen sak her: Maaemo fullbooket på 30 minutter

Den andre restauranten som gikk til topps i Norden er Geranium i København.

Under pressekonferansen på Københavns ærverdige hotell Hotel D’Angleterre, ble følgende restauranter i Norden utropt:

Disse restaurantene fikk nye Michelin-stjerner

mat-norsk

Oslo-restauranten, Kontrast, fikk 1 Michelin-stjerne. Foto: Kontrast.no

1-stjerne

Norge:

Oslo:

Kontrast

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Oslo: The Thief.

Stavanger:

Re-Naa

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Stavanger: Radisson Blu Atlantic Hotel

Sverige:

Stockholm:

Sushi Sho

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Stockholm: Grand Hotel Stockholm

Gøteborg:

Upper House (del av Gothia Towers-hotellet)

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Gøteborg: Hotel Pigalle

Borgholm:

Borgholm restaurant

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Borgholm: Halltorps Gästgiveri.

Växjö:

Pm &Vännar

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Växjö: PM & Vänner Hotel (du kan spise og bo på samme sted).

Danmark:

København:

Kong Hans Kælder

Kadeau

Henne Kirkeby Kro (her kan du spise og sove)

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke København: Hotel D’Angleterre

Præstø:

Frederiksminde restaurant

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Præstø: Kirsebærkroen.

 

2-stjerner

Sverige:

Fäviken/Järpen:

Fäviken magasinet

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Fäviken/Järpen: Fäviken magasinet.

Kristianstad:

Daniel Berlin

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Kristianstad: Annas Hotell.

3-stjerner

Norge:

Oslo:

Maaemo

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Oslo: The Thief.

Danmark:

København:

Geranium

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke København: Hotel D’Angleterre

KongHans

Kong Hans Kælder i København fikk i år 1 Michelin-stjerne. Foto: Konghans.dk

Her er alle restaurantene i den Nordiske Michelin-guiden 2016 (gamle og nye):

Norge

1 stjerne i Oslo:

Statholdergaarden

Fauna

Kontrast (ny)

 

Bib Gourmand i Oslo:

Restauranteik

Smalhans (ny)

 

3 stjerner i Oslo:

Maaemo (ny)

 

1 stjerne i Stavanger:

Ree-Na (ny)

 

Sverige

1 stjerne i Stockholm:

Volt

Operakällaren

Gastrologik

Esperanto

Ekstedt

Sushi Sho (ny)

 

1 stjerne i Borgholm:

Borgholm (ny)

 

Bib Gourmand i Stockholm:

Sture

Ulla Winbladh

Rolfs Kök

Proviant

Oaxen Slip

Nook (ny)

Lilla ego

Eat

Den Gyldene Freden

Brasserie Bobonne

 

2 stjerner i Stockholm:

Mathias Dahlgren – Matsalen

Frantzén

Oaxen Krog

Fäviken Magasinet

 

1 stjerne i Malmö:

Ambiance à Vindåkra

Bloom in the Park

Vollmers

 

1 stjerne i Växjö:

PM & Vänner (ny)

 

1 stjerne i Göteborg:

Bhoga

Thörnströms Kök

28+

Sjömagasinet

Koka

SK Mat & Människor

Upper House (del av Gothia Towers-hotellet) (ny)

 

Bib Gourmand i Malmö:

Bastard

 

Bib Gourmand i Göteborg:

Somm (ny)

Familijen

 

2 stjerner i Kristianstad:

Daniel Berlin (ny)

 

Danmark

3 stjerner i København:

Geranium

 

2 stjerner i København:

Noma

A.O.C

 

1 stjerne i København:

Studio at the Standard

Relæ

Marchal (del av Hotel D’Angleterre)

Kokkeriet

Kiin Kiin

Kadeau (ny)

Grønbech & Churchill

Era Ora

Fomel B

Clou

Kong Hans Kælder (ny)

 

Bib Gourmand i Århus:

Restaurant Podus

 

Bib Gourmand i København:

Hærverk

Rebel

Pluto

Mêlèe

Marv & Ben

Kødbyens Fiskebar

Bror

L’Altro

 

1 stjerne i Aarhus:

Frekdrikshøj

Gastronomé

Substans

 

1 stjerne i Holte:

Søllerød Kro

 

1 stjerne i Klampenberg:

Den Røde Cottage

 

1 stjerne i Henne:

Henne Kirkeby Kro (ny)

 

1 stjerne i Præstø:

Frederiksminde restaurant (ny)

 

Bib Gourmand i Frederiksberg:

Frederiks Have

Enomania

 

Finland

1 stjerne i Helsinki:

Olo

Demo

Chef & Sommelier

Ask

 

Bib Gourmand i Helsinki:

Boulevard Social

Gaijin

Farang

Emo

Har du ikke råd til Michelin-restauranter?

Paul Winch-Furness / Photographer

Bookatable har nå restaurantfestival i Oslo, hvor du kan få 2-retters til 250 kroner! Velg mellom over 40 restauranter i hovedstaden. Kampanjen varer ut 28. februar.

Klikk her for å komme til kampanjen.

 

Historien om Michelin-Guiden

Den første guiden kom allerede i år 1900 etter initiativ fra dekkprodusenten Michelin. Den ble delt ut gratis til alle som kjøpte bil.

På den tiden fantes det ca. 3 000 biler i hele Frankrike, hvorav 95 prosent av bilene fantes i Paris. Formålet med guiden var å få folk til å reise ut på landet for å:
1. Slite dekkene sine, slik at de måtte kjøpe nye!
2. Spre interessen for biler slik at flere skulle kjøpe biler (og dermed trenge dekk)

De første guidene inneholdt matnyttig informasjon om hvor man kunne fylle bensin (det fantes ikke så mange bensinstasjoner på den tiden), hvordan man byttet dekk og lyspærer, samt hvor man kunne få seg en matbit, eller overnatte.Det overordnede målet var/(og er fortsatt) å gjøre reisen enklere – noe som fortsatt finnes i Michelins motto – ”en bedre vei frem”.Systemet med stjerner ble introdusert på 30-tallet.

Kilde: Michelin.no