To norske vinnere: Maaemo beholder sine 3 stjerner og Sabi Omakase får 1 stjerne. Foto: omakase.no

Michelin Guide 2017: Her er alle vinnerne i Norden

Michelin Nordic Guide 2017 ble presentert i Stockholm - her er vinnerne!

Årets utgave av den nordiske hotell- og restaurant guiden, Michelin Nordic Guide 2017 er endelig publisert. Michael Ellis, global direktør for Michelin-guiden presenterte årets markering i Stockholm.

I 2016 stakk to restauranter av med storeslem, 3-stjerner. En av dem var Oslo-restauranten, Maaemo, som beholder tre Michelin-stjerner i år. Sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger fikk ny Michelin-stjerne.

 

Les også: Maaemo beholder tre stjerner i Michelin-guiden

 

Under pressekonferansen ble følgende restauranter i Norden utropt:

 

1 Michelin-stjerne:

Sabi Omakase, Stavanger

http://www.omakase.no/

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Stavanger: Clarion Hotel Energy

 

108, København

https://108.dk/

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke København: Hotel D’Angleterre

 

Domestic, Aarhus

http://www.restaurantdomestic.dk/

Her er topp 10-hoteller i Aarhus

 

Slotskøkkenet, Hørve

http://www.dragsholm-slot.dk/gastronomi/slotskokkenet

Her er de beste hotellene i Hørve, Danmark

 

Koks, Torshavn, Færøyene

http://www.koks.fo/

Sjekk ut disse hotellene i Torshavn

 

Dill, Reykjavik, Island

http://dillrestaurant.is/en

Les også: Reiseguide for Island

 

Imouto, Stockholm

http://www.imouto.se/hem/

Dette hotellet anbefaler vi dersom du skal besøke Stockholm: Grand Hotel Stockholm



2 Michelin-stjerner:

Vollmers, Malmø, Sverige

http://vollmers.nu/

De 10 beste hotellene i Malmø

Henne Kirkeby kro, Henne, Danmark

http://www.hennekirkebykro.dk/

Sjekk ut de 10 beste hotellene i Henne


3 Michelin-stjerner:

Maaemo, Oslo

https://maaemo.no/

Dette er de tre beste hotellene i Oslo

Geranium, København

http://www.geranium.dk/

Det aller beste hotellet i København



Norge har fire restauranter med stjerner:

 

Tre stjerner:

Maaemo, Oslo

https://maaemo.no/

 

En stjerne:

Statholdergaarden, Oslo

http://statholdergaarden.no/

Kontrast, Oslo

http://www.restaurant-kontrast.no/

Re-naa, Stavanger

http://www.restaurantrenaa.no/

Sabi Omakase, Stavanger (ny)

http://www.omakase.no/

 

Les også: Norges beste hotell 2017


Historien om Michelin-Guiden

Den første guiden kom allerede i år 1900 etter initiativ fra dekkprodusenten Michelin. Den ble delt ut gratis til alle som kjøpte bil.

På den tiden fantes det ca. 3 000 biler i hele Frankrike, hvorav 95 prosent av bilene fantes i Paris. Formålet med guiden var å få folk til å reise ut på landet for å:
1. Slite dekkene sine, slik at de måtte kjøpe nye!
2. Spre interessen for biler slik at flere skulle kjøpe biler (og dermed trenge dekk)

De første guidene inneholdt matnyttig informasjon om hvor man kunne fylle bensin (det fantes ikke så mange bensinstasjoner på den tiden), hvordan man byttet dekk og lyspærer, samt hvor man kunne få seg en matbit, eller overnatte.Det overordnede målet var/(og er fortsatt) å gjøre reisen enklere – noe som fortsatt finnes i Michelins motto – ”en bedre vei frem”.Systemet med stjerner ble introdusert på 30-tallet.

Kilde: Michelin.no


Les også:

Oslo-hotellene du bør vurdere

To norske hoteller åpner i Stockholm