Miniturene du vil elske

Feriefølelsen trenger hverken være dyr eller langt unna…

Ferietid er fritid vi nyter, og det handler jo ikke alltid om å gjøre så mye eller dra så langt.

Bare spise godt, sove i en deilig hotellseng, ha tid til å lese noe magasiner eller en spennende bok, svømme i et bassseng og se noen severdigheter.

Og du trenger ikke reise til Syden for å gjøre det – mange fristende destinasjoner ligger ikke mer noen få kjøretimer unna.

Her er tips til 8 reisemål du garantert vil sette pris på.

1. En sørlandsby

Risør, Lyngør, Tvedestrand, Arendal, Lillesand, Grimstad, Kristiansand, Mandal, Farsund og Flekkefjord er de ti byene som kan smykke seg med tittelen «sørlandsby».

Velg deg en by og oppdage hemmeligheten med Sørlandet du også da vel. Bad, spis sjømat, haik med en båt og gå på oppdagelsesferd blant trehus.

Is er obligatorisk, det samme er lange frokoster. Perfekt for et par late dager.

Klikk på aktuell by over for hotelloversikt.

Turistguide for Sørlandet finner du her

2. SPA nær deg

Endelig har du tid til et par dager med Spa, og hvorfor ikke unna seg det etter en lang vår eller før høsten setter i gang igjen for fullt.

Ta med hele familien, kjæresten, din mor eller gode venner/venninner.

Klikk her for å sjekke ledig plass i Son

Klikk her for å sjekke ledig plass på Nordefjell

Klikk her for å sjekke ledig plass på Holmsbu 

 

3. Fredrikstad, Halden og Sarpsborg

Østfold har mye å by på for deg som ikke bor der fra før. Fredrikstad har flotte badesteder, skjærgårdsidyll og fantastisk pizza på Hvaler, Gamlebyen m/loppemarked, cafeer og shopping, Isegran for piknik og deilige spaserturer, sentrum med gågate, is og sommersalg og mye, mye mer.

Halden har Fredriksten festning hvor du i disse dager kan møte på Katrine Moholt som tørrtrener med sine gjester utenfor murene. Festningen og historiene herifra er det ellers verdt å bruke litt tid – et vakkert sted vi kan være stolte av.

Sarpsborg kan by på oltidsruta med helleristninger og gravplasser fra før Kristus, omvisning på Hafslund hovedgård og et besøk til Sarpefossen – fossen med størst vannføring i hele Europa.

Sats på å bo her på barnas paradis, Superland. 

Klikk her for hoteller i Fredrikstad og Halden

Turistguide for Fredrikstad og Hvaler finner du her
Turistguide for Halden finner du her (+ billetter til «Allsang på Grensen»)
Turistguide for Sarpsborg finner du her

4. Spa og svenskehandel i Strømstad 

Quality Spa & Resort Strömstad tilbyr alt du trenger for en vellykket familiehelg. I tillegg til spa og shopping kan du ta en båttur, spille golf, bade i sjøen eller bare nyte livet i hotellets badeanlegg.

Kjører du videre sydover i ca en drøy time kan du også ta med ungene å besøke dyreparken Nordens Ark – en stiftelse for å bevare truede dyrearter. Eller Havets Hus i Lysekil. Lekeplassen på Daftø camping er også verdt et besøk, slik at de minste kan få utfoldet seg litt før eller etter dagens biltur.

Klikk her for å booke en natt eller to på det flotte spahotellet

Turistguide for området finner du her

Vakre Örebro slott er det verdt å ta en omvisning på.

 

5. Karlstad, Örebro og kanskje Stockholm

På vei til Stockholm eller bare hit – Örebro er en liten by mange norske politikere hadde hatt godt av å se.

Med sin enorme park med badedam for barna, blomster, håndverksbutikker, et vakkert slott, gågate og yrende liv, så er det ikke bare et sted for å nyte livet, men også god inspirasjon til hvordan mange norske steder kunne vært.

Den hyggelige svenske byen finner du 4 timer østover på E18 fra Oslo, men halvveis kan du stoppe i Karlstad og oppdage «småstadlivet» her. Stockholm med alle sine tilbud ligger 3,5 timer lengre øst og er målet kun hvis du har tålmodige barn i bilen, eller kjører uten.

Badeanlegget «Gustavsvik» i Örebro er forøvrig obligatorisk om man har barna med.

Her finner du hotell for to

Her finner du ledig hotell for familien

 Turistguide for området finner du her

 

6. Lillehammer, Øyer og  Mjøsa

Shopping, severdigheter og lekeland for barna – på Lillehammer finner du det meste.

I tillegg er Lillehammer et supert utgangspunkt for utflukter til både Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets Bjerkebek, Ringebu stavkyrkje, Prøysenhuset og- festivalen, Peer Gynt-spillet på Gålå og hele Gudbrandsdalen forøvrig.

Rafting i Sjoa, Hafjell Bike Park eller en ridetur i fjellet for den sporty på jakt etter utfordringer, Maihaugen for den som vil snuse i historien.

For barna har man den store og kjente familieparken Hunderfossen, miniputthammer på Øyer og badelandet Jorekstad litt nærmere Lillehammer igjen.

Her finner du hoteller på Lillehammer

Her finner du hotell på Hunderfossen og samt andre nær Lillehammer

 

Turistguide for området finner du her

 

7. Ta båten til Danmark

StenaLine har nyoppusset spaavdeling, flotte restauranttilbud, barnetema i sommer, shopping og underholdning. Vil du bare gjøre noe annet, så er dette ingen dum tid å ta danskebåten på.

Unner du deg i tillegg en natt eller to på det berømte, nye badehotellet «The Rief» i Fredrikshavn vil hele familien være svært så fornøyd.

DFDS går til København som snart har butikkene fulle av høstmoter, storslåtte Tivoli som alle elsker og Nyhavn. Det er utrolig hva man kan få utrettet på kort tid, når avstandene er korte.

Legg inn en overnatting så er du sikker på at alle får sitt.

Klikk her for å finne ledig hotell

 

8. Nærmeste flyplass 

Frister ikke Skandinavia? Det går grisebillige fly til utvalgte destinasjoner til enhver tid, og på kort tid kommer du deg både til London, Helsinki, Hamburg, Stockholm, København med flere.

Alle steder er vakrere om sommeren, og er du fristet til mer reiseopplevelse så kast deg på et fly. Tur retur Brussel for 350 kr er ikke stort mer enn et par norske togbilletter og en pils. Det har du råd til å unne deg.

Klikk her for å sjekke fly

Klikk her for å sjekke hotell

 

 Flere tips:

Deilige svensketurer

Bystrendene du ikke visste om

Den store outletguiden

Tips til billig sydenferie nå