Nå er det gode tider for de reiselystne

Hard konkurranse har bidratt til superbillige flybilletter

Prisene på flybilletter til flere populære oversjøiske reisemål ligger på et historisk lavt nivå. Hvis drømmen er en ferie i Thailand, USA, Kina eller Australia er det dermed gode muligheter for en svært rimelig reise nå. Det fremgår av Norsk Flyprisindeks fra reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Mange av oss nordboere reiser til den andre siden av jordkloden for å oppleve noe helt nytt, og enda flere av oss drømmer om det. Drømmen kan være å se kenguruer på nært hold i Australia, skue utover New York fra toppen av Empire State Building, slappe av på paradisiske strender i Thailand eller ta en spasertur på Den kinesiske mur.

Bestill de rimeligste flybillettene her

Hard konkurranse gir lave priser

168814491

Takket være den harde konkurransen blant flyselskapene kan reisedrømmen bli til virkelighet for flere og flere. Det er ikke så lenge siden det ville vært utenkelig å tro man kunne finne en tur-retur fra Oslo til New York fra 2.554 kroner (sjekk billettene her) eller til Bangkok fra 2.832 kroner (sjekk billettene her). Å kunne fly til Australia og hjem igjen for rundt 8.000 kroner (sjekk billettene her) er heller ikke verst.

I fem år har Reisesøkemotoren travelmarket.no sjekket flyprisene til disse populære destinasjonene og publisert dem i Norsk Flyprisindeks.

En direkte sammenligning med flyprisene i 2009 viser følgende prisfall:

Oslo – Bangkok: ned 52 % – Søk flybilletter til Bangkok her

Oslo – Sydney: ned 40 % – Søk flybilletter til Sydney her

Oslo – New York: ned 20 % – Søk flybilletter til New York her

Oslo – Beijing: ned 14 % – Søk flybilletter til Beijing her

«Det er gode tider for folk som drømmer om interkontinentale reiser» sier administrerende direktør Ole Stouby fra reisesøkemotoren Travelmarket.no.

Videre forteller han at «det er rett og slett for mange ledige flyseter i markedet, så flyselskapene setter ned prisene i håp om å fylle flyene. Jeg vil ikke bli overrasket om prisene faller ytterligere 10 prosent i tiden fremover

Hva med å benytte denne muligheten til å bestille en langtur i vinterferien?

Bestill de rimeligste flybillettene her

Derfor bør du reise til …

Bangkok

159171902

Nylig viste det seg at Bangkok er den mest populære byen i verden, og vi skjønner hvorfor. Storbyen kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning. I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver.

I Bangkok kan du finne hoteller som dette med legendarisk utsikt. Hvis du vil få følelsen av en thailandsk grønn oase midt i storbyen er dette hotellet perfekt for deg. Ellers elsker vi dette gjestehuset som ligger ved Chao Praya-elven.

Sjekk også ut det eksklusive hotellet Four Seasons:

14955_96_z

Bestill hotellet her

Les også: 20 grunner til å reise til Thailand

Sydney

460917623

Et besøk til Australias største by er selvsagt et must når du besøker landet, og øverst på attraksjonslisten står Sydney Harbour hvor du kan besøke den berømte operaen, spasere i de vakre Royal Botanic Gardens og krysse den flotte Harbour Bridge. Befinner du deg i Sydney på nyttårsaften er det også i dette området du må være med, et av verdens mest spektakulære fyrverkerishow skytes nemlig fra nettopp Harbour Bridge. Området har også et yrende restaurant- og natteliv.

For å oppleve det australske strandlivet reiser du til forstedene Manly og Bondi. Begge steder er perfekte både for shopping, restaurant- og cafeliv, men først og fremst er det strand og surf som gjelder.

For overnatting bør du enten bo sentralt på kule 1888 hotel, eller midt i gryta på hippe The Darling.

Sjekk også ut det utrolige hotellet Park Hvatt Sydney

23356_95_z

Her bestiller du hotellet

New York

56402527 (2)

New York er mange nordmenns favoritt by – noe som er helt forståelig. Byen som gjerne blir omtalt som «The Big Apple». kan by på alt du kan tenke deg, innenfor enhver sjanger. Hva med å nyte late dager i den populære parken Central Park, se en musikal på Broadway, besøke museet MOMA, se frihetsgudinnen, besøke Ground Zero, spise cupcakes på Magnolia Bakery? Ja, listen for hva du kan og bør gjøre i New York kunne fortsatt for alltid! Sjekk denne reiseartikkelen for mer inspirasjon om hvorfor reise til byen».

I New York kan vi anbefale det klassiske hotellet The Waldorf Astoria New York, det superfreshe hotellet The Standard – East Village, eller det hippe hotellet Dream Downtown New York.

Hotellprisene i New York er generelt ganske stive. Ønsker du å bo rimeligere bør du sjekke ut disse leilighetene, som har utrolig gode og rimelige priser.

Sjekk også dette rå hotellet – New York Hilton:

19768_338_z

Bestill hotellet her

Beijing

Hovedstaden i Kina, Beijing, er en by med utrolige kontraster. Her finner du alt fra keiserlige palasser, gamle smug og yrende liv, blandet med moderne arkitektur, nye kjøpesentere og høyhus. Utenfor Beijing finner du i tillegg den majestetiske kinesiske mur. Byen, med sin unike og eklektiske energi, er allerede blitt en favoritt, og vil uten tvil komme til å være en by som dominerer i årene fremover. Tilbring gjerne lengre tid i byen, men er du kun på utkikk etter å oppleve de mest ikoniske serverdighetene og få en smak av byens liv, holder fem dager mer enn nok.

Hoteller i Beijing, som i utgangspunktet er en opplevelse i seg selv, er The China Club Beijing og Guangzhou Hotel Beijing.

Sjekk også ut det utrolige hotellet Legendale:

2301552_32_z

Bestill hotellet her