Nå sikrer du deg billige flybilletter fra SAS

Tilbudet varer kun ut dagen 6. januar.

Uansett hvor du skal reise i vår/sommer så er det store penger å spare på å booke flybilletter nå. SAS har nemlig lagt ut hele 100 000 billetter på tilbud, men tilbudet varer kun ut 6. januar så du må bestemme deg fort for hvor du vil dra.

Tilbudet gjelder for reiser i tidsrommet 1. februar til 30. september innenfor Europa og 26. januar til 19. juni i USA og Asia.

Her kan du altså sikre billetter til selveste sommerferien om den skal nytes i Europa, eller før 19. juni i USA og Asia.

Og du finner tilbudet med alle billigbillettene her!

Det finnes kun et begrenset antall plasser – nærmere bestemt 100 000 fordelt på land spredt ut over hele kloden.

 

Usikker på hvor du skal dra?

Her er landene hvor nordmenn får mest for pengene i 2015.

 

Lonely Planet har laget en liste over hvilke reisemål som gir mest for pengene, med flere overraskelser på listen. Mange ferieland som lenge har vært utenfor aktuelle feriemål er igjen blitt det.

Deres nummer en er et reisemål som flere ganger i reisehistorien har vært et yndet reisemål: Tunisia. Etter at de aller fleste reiseadvarsler har blitt fjernet til dette landet så har landet nå lagt sine priser på hotell og annet svært lavt for å lokke til seg turister igjen.

Tunisia er landet med vakre strender, eksotiske matretter og et historisk sus. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor mange velger Tunisia som reisemål, da landet lengst nord i Afrika kan by på alt fra avslappende strandliv til storslått arkitektur og yrende markedsliv. Men hvor i Tunisia skal du reise, og hva kan du gjøre?

Sousse, Tunisia gir deg mest for pengene

yay-441551-digital

Solfylte Sousse er et av Tunisias mest populære turistmål, og det perfekte utgangspunkt for en avslappende ferie. Her kan du utforske det spennende søndagsmarkedet i Souq el-Ahad-kvartalet, nyte late dager på kritthvite strender og til og med ri på kameler. Ta også turen innom arkeologimuseet, eller det vakre Dar Essid museet som faktisk er et lite hus inne i medinaen. Fra Sousse kan du ta turen til Port El Kantoi, en liten luksusoase 14 km lenger nord.

Sousse ligger kun 20 km unna flyplassen Monastir, og du kan finne dine flybilletter her.

Overnatting

Det mangler ikke på luksuriøse overnattingsmuligheter i Sousse, og det trenger slettes ikke være så dyrt. Vi har plukket ut tre hoteller i byen som gir deg luksus og komfort, med perfekt beliggenhet rett ved stranda.

Sousse

Moevenpick Resort & Marine SpaMarhaba Royal SalemTour Khalef Marhaba Thalasso & Spa

Hammamet

yay-3145201-digital

Omtrent en times kjøretur fra hovedstaden Tunis, ligger den vakre ferieperlen Hammamet. Vannet er krystallblått, strendene er langstrakte og den sjarmerende medinaen er det perfekte stedet for en ettermiddagstur. Verdt å få med seg i Hammamet er havna, hvor du kan beundre båtene og «piratskipene», spise på en av de mange restaurantene og handle i butikkene.

I likhet med Sousse, har også Hammamet flust av muligheter for et behagelig opphold. Vil du ha luksus midt på stranda er dette hotellet et utmerket valg, for ikke å glemme dette og dette.

1247968_26_z

 Her finner du flere hoteller i Hammamet.

Monastir

yay-7450926-digital

Det tredje store turistmålet i Tunisia, befinner seg 20 km sør for Sousse. I Monastir kan du finne roen på stranden, eller du kan utforske labyrintgangene i den ærverdige festningen kjent fra Monty Pythons Life of Brian. Et must når du er i byen! Test også ut de mange mulighetene for vannsport på stranda, og ta turen innom mausoleet Bourguiba.

Som i Sousse og Hammamet, er de fleste store hotellene i Monastir plassert med kort avstand til stranda. To ypperlige alternativer med gode tilbakemeldinger fra gjester, er Sentido Rosa Beach All Inclusive og Regency Monastir Hotel And Spa.

Monastir

Dra på utflukt

Når du er i Tunisia, er du helt nødt til å dra på minst én utflukt. Du kan oppleve Sahara, ri på kameler eller utforske steder kjent fra Star Wars og andre filmsett. Snakk med reisebyrået ditt, så får du hjelp til å booke den perfekte utflukten.

Hvis du har mulighet bør du legge Tunisia-reisen til perioden mars-mai, da temperaturen er mer behagelig og menneskemengdene noe mindre enn i høysesongen juli-august. Husk også at Tunisia er et muslimsk land, så du bør kle deg etter den lokale kulturen. Menn bør kun gå i bar overkropp på stranda, og kvinner bør dekke til skuldre og knær ved ferdsel utenfor turistområdene.

yay-660515-digital

Visste du at…

…Tunisia i romertiden var kjent som Afer, som betyr solfylt?

…Tunisia ble brukt i alle Star Wars-filmene, utenom episode V?

…Valutaen i Tunisia er dinar?

…Internett først ble lovlig i Tunisia i 1997?

211671090_7a3e5abe2f_o

Her finner du flybilletten til Tunisia.

Det er ingen stor hemmelighet at Norge er ett av landene i Europa med høyest priser. Vi har også noen av de høyeste lønnene, og internasjonale undersøkelser viser også at vi nordmenn kan kjøpe svært mye for det vi tjener. Det er kun Luxembourg som rangerer over oss i det som kalles kjøpekraft.

Oversatt, og litt mer interessant for deg som skal på ferie, så betyr det at nordmenn får veldig mye for pengene vi tjener på ferie. Vi har tatt en kikk på de aller billigste ferielandene og feriebyene for oss nordmenn.

Nummer 2: Sør-Afrika

Den sør-afrikanske rand har blitt veldig billig for mange de siste årene, noe som betyr gode priser for nordmenn. I 2005 var 1 rand litt over 1,20 norske kroner. Nå er den på halvparten. Kort sagt så er det da halv pris på det som allerede var lave priser.

Slik kommer du dit

Det mest vidunderlige med Sør-Afrika er at det ikke er noen tidsforskjell. De beste flyvningene dit går om natten, og om natten tilbake. Noe som betyr at så lenge du får sove på fly så er det en relativt stressfri tur.

Fly tur/retur Sør-Afrika koster fra rundt 4 500 kroner.

Du kan sjekke flymuligheter her. 

Når bør du dra?

Sør-Afrika er et stort land (1 219 912 kvadratkilometer (nesten fire ganger så stort som Norge)). Det betyr at det er en del variasjoner i klimaet i landet. Samtidig er det et land med lite regn, og mye sol – hele året. Husk bare at fly og hotell er dyrest i desember og januar, siden det er da skolen har sommerferie i landet.

Sommeren er fra desember til mars, våren starter i september. Vinteren er juni til august, og høsten altså i april og mai. Det enkleste er vel egentlig å tenke omvendt fra Norge.

For oss nordmenn har det likevel lite å si. Om vinteren er temperaturen rundt 21 grader i Cape Town, og skal du se hvaler er dette faktisk den beste tiden. Samtidig: Å flykte fra en norsk vinter til en sommer i Sør-Afrika er absolutt ikke å forakte…

Lei en bil

Sør-Afrika har veldig gode veier, og skal du oppleve det landet har å by på bør du leie deg en bil. På safari kjøres du rundt i jeeper, men vi ville anbefalt å satse på en bil av den mer tradisjonelle sorten for din ferie.

Å leie en bil i Sør-Afrika koster fra 750 kroner per uke (Chevy Spark eller lignende).

Sjekk priser her

For mange er Sør-Afrika et ganske fremmed ferieland. Vi har derfor satt sammen en liste med topp 10 for landet. Selvfølgelig nok har landet en god del mer å by på enn dette…

Topp 10 i Sør-Afrika

1. Cape Town

Kåret til ett av de 25 beste turistmålene i verden i 2012 av Tripadvisor. Byen er den nest største byen i landet (etter Johannesburg), og stedet alle må dra til om man skal til Sør-Afrika. Faktisk er byen blant de aller største turistmålene totalt i hele Afrika. Det er her du bør starte ferien din, både for å oppleve en virkelig afrikansk storby og for å se Table Mountain.

Sted å bo (boutique): Blackheath Lodge

Sted å bo (luksus): Cape Grace  

Sted å bo (mye for pengene): Harbour Bridge Hotel & Suites 

2. Clifton Bay Beaches (Cape Town)

Hvis du er er ute etter strålende strandliv er dette strendene for deg. Fire stykk av dem som er stedet for å se og bli sett, mulighet for relativt privat soling og vidunderlige solnedganger. Ligger ti minutter i bil utenfor sentrum av Cape Town. Det eneste negative er at vannet ikke er alt for varmt. Hvis det er bading du er ute etter, eller har med barn – så reis til Boulders Beach og sjekk ut pingvinene der.

Sted å bo: Primi Royal – også et fint sted å bo for Cape Town

3. Stellenbosch, Knysna og Garden Route

Den fineste turen du kan ha i landet er på den såkalte Garden Route, eller Tuinroete på afrikaans. Den strekker seg fra Mossel Bay til Storms River. En virkelig nydelig biltur med store naturopplevelser. Knysna er en liten by med 75 000 innbyggere som er et yndet mål for turister både hippier og golffantaster. Stellenbosch er den nest eldste europeiske bosettingen i Sør-Afrika med et utrolig fjell-landskap rundt. Stellenbosch er rett ved Cape Town, og er dermed en fin start før du tar Tuinroete.

Du bør også oppsøke Plettenberg Bay, Mossel Bay og de andre stedene rundt Garden Route. Selve bilturen fra Cape Town til Port Elizabeth tar litt under åtte timer, men du vil garantert splitte den opp.

Sted å bo Stellenbosch: Fynbos Villas Guest House 

Sted å bo Knysna: St. James of Krysna 

4. Safari for å se The Big Five og Kruger National Park

Kruger National Park er som navnet tilsier den store nasjonale parken hvor du kan finne de afrikanske dyrene kalt The Big Five (løve, elefant, bøffel, leopard og neshorn), samt sjiraff, gorilla og flodhest. Du kan også besøke noen av de private parkene. Forskjellen ligger egentlig i hvor mye du vil betale for å oppleve hvor mye.

Hvis du vil til Kruger National Park er det ikke spesielt mange overnattingsmuligheter, og parken er et godt stykke unna den sørlige delen av landet.

Shamwari Game Reserve er derfor en privat anbefaling. Det er en liten avstikker fra Garden route, og har svært gode overnattingsmuligheter. Dette reservatet har alle de store dyrene, og noen virkelig gode safarimuligheter.

5. God’s Window (Blyde River Canyon Nature Reserve)

Dette 290 kvadratkilometer store naturreservatet er mest kjent for det som kalles God’s Window. Bakgrunnen for navnet er at utsikten fra et punkt i parken kan gi sterke følelser for at man ser inn i edens hage. Vel, du ser bildet.

Sted å bo i nærheten: Blyde River Canyon Lodge 

6. Kapp det gode håp (Cape Agulhas)

Hvis du vil oppleve den sørligste delen av Afrika må du til Cape Agulhas, men vil du oppleve storslagen natur og noen smårampete aper er Kapp det gode håp dit du drar. Utsikten er vidunderlig. Det er 15 mil mellom de to stedene.

7.  Soweto og Robben Island

Hvis du vil se hvor protestene mot apartheid-regimet begynte, og hvor Nelson Mandela satt fanget er dette de to stedene. Soweto er for øvrig en kulinarisk opplevelse også. Det å ruse rundt i Soweto (på dagtid), og spise på de noe spesielle spisestedene er en opplevelse.

8. Vingårdene i Sør-Afrika

De lager god vin i Sør-Afrika (for øvrig med høyt alkoholinnhold), og vingårdene har ofte svært interessante og fine omvisninger – og store kulinariske opplevelser.

9. Durban

Den andre byen vi sterkt anbefaler i Sør-Afrika er Durban. Det subtropiske klimaet og de supre strendene er de to viktigste grunnene. Strandområdet Golden Mile er det ikke mange steder i verden som kan hamle opp med, gatemarkedsområdet Warwick, ett av verdens største akvarium og det som hevdes å være det største shoppingsenteret i Afrika: Gateway Theatre.

Sted å bo (luksus): The Oyster Box

Sted å bo (mye for pengene): The Gateway Hotel

10. Hermanus og hvalsafari

Hermanuspietersfontein var det originale navnet, men ble forkortet på grunn av post. Ja, det var for langt å skive. Fra juni til desember kan du se hvaler, eller – hvis du ikke ser hvaler der så har du lukket øynene. Du finner for øvrig en av Sør-Afrikas vakreste golfbaner der, samt en strålende strand: Grotto Beach.

Sted å bo: Harbour House Hotel 

Resten av listen

På resten av listen finner du Shanghai, Samoa, Bali(!), Uruguay og Portugal. For oss nordmenn er det ganske rart at så mange reiser til Spania, men så få til nabolandet som kan by på mye av det samme. Lisboa er en storby flere nordmenn bør få med seg.

Tørk av støvet på din portugisiske ordbok, for denne sjarmerende havnebyen er en juvel som bare venter på å bli oppdaget. Lisboa seiler frem som en av Europas mest trendy storbyer og det er ikke uten grunn at flere nordmenn har fått øynene opp for Portugals og sjøfarernes hovedstad. Dette er heller ikke uten grunn en av de hotteste storbyene du bør oppleve i vår. Her er våre beste tips.

Som San Francisco

Lisboa er som San Francisco, både storslått, vakker og sjarmerende rufsete. Byen er et lappeteppe av gammelt og nytt, en by med fantastisk sjarm og historie. Med sine smale gater som slynger seg avsted, grønne parker, vakre plasser og brede bulevarder, er Lisboa kjent som en av de mest romantiske søreuropeiske storbyene.

Byen minner ellers mest om San Francisco, med alt fra trikkene til bakketoppene, og den store broen Ponte 25 de Abril, inspirert av nettopp Golden Gate.  Som i San Francisco kjører små, gule sporvogner opp og ned de bratte bakkene mellom byens sju høyder. Selve byen er ganske kompakt, så den klarer du fint med trikk og føtter. Men trikken er en opplevelse i seg selv. En tur med Electrico 28, den berømte veterantrikken som langsomt svinger seg gjennom sentrum på kryss og tvers, er et must.

Søk etter gode flypriser til Lisboa her

Godt å vite

Hvor: Portugals hovedstad ligger ved Atlanterhavet og ved Tagus-elven.

Innbyggertall: Ikke mye større enn Oslo, med rundt 600 000 innbyggere.

Når: Hele året, men værmessig gunstigst vår og høst. Da er det både behagelig varmt, og turistområdene er ikke spekket med turister.

Hvorfor: Byen er vakker, livlig, varm, romantisk, og utvilsomt det beste stedet å høre fado, Lisboas svar på blues.

Hvordan: Flyplassen, Lisboa Portela Flyhavn ligger kun 7 kilometer utenfor Lisboas sentrumskjerne. Bussen kjører hver 20 min, og koster 25-30 kroner.

Valuta: Euro. De fleste kredittkort (Visa, Master, Diners) aksepteres de aller fleste steder.

Prisnivå: lavt til middels i europeisk standard

Vann: Kan drikkes fra springen, men anbefales ikke.

Middagsetikette: Unngå å be om salt eller pepper hvis det er ingen til stede på bordet. En slik forespørsel vil fornærme kokken.

Mangfoldige Lisboa

Lisa, innbyggernes kjælenavn på Lisboa, har et unikt og sjeldent mangfold. I 1755 ble byen rammet av et jordskjelv som drepte nesten 44 000 innbyggere og ødela hele 85 % av byen. Hvert distrikt forteller sin del av Lisboas fascinerende historie.

Med sine smale passasjer og fantastiske miradouros erAlfama gjennomsyret med historie. Det er ikke bare den eldste bydelen i Lisboa, men også ett av få distrikter som led minst under jordskjelvet, og som nå ulmer av liv og kontraster. Alfama er i dag kjent som det romantiske hjertet av Lisboa. Her finnes det mange bittesmå bortgjemte restauranter og massevis av fado-barer hvor skillingsvisene synges med stor innlevelse. Herfra kan du vandre langsomt opp til Castelo de São Jorge, hvor byens historie startet, og nyte den imponerende panoramautsikten over Lisboa.

I Baxia disktriktet finner du de «nye» bygningene som ble reist av Marques de Pombal etter jordskjelvet i 1755. Dette området er mest kjent for sine butikker, noen av dem flere hundre år gamle og svært spesialiserte. Selv om du ikke er den typen som lett blir imponert, vil du elske skjønnheten og atmosfæren i området. Ta en tur ned Rua de Conceicao, her finner du nemlig alt fra knappenålsbutikker og fisk på boks, til koselige små klessbutikker og bakerier.

 

Landemerker har Lisboa mange av, og er et besøk i byen er ikke komplett uten en tur til den monumentale Belém. Denne bydelen bør oppsøkes for å få en forståelse av Portugals storhetstid, da landets store oppdagere, blant annet Henrik Sjøfareren og Vasco da Gama, oppdaget nye veier rundt på verdenshavene. Her kan du beundre OppdagermonumentetTorre de Belém, en av byens mest kjente bygninger, og besøke det gedigne klosteret Mosteiro dos Jerónimos.

 

Bairro Alto, derimot, er et av Lisboas mest attraktive kvartaler og ble kjent for sine livlige men simple kneiper fra det 19. århundre. Områdets pulserende ånd har tiltrukket mange litterære og kulturelle til denne bohemiske livstillen, som fortsatt hersker den dag i dag. Bairro Alto byr på små restauranter, fullpakkede barer, og er det beste stedet for å høre fado. For de shoppingglade, så stenger ut mange av butikkene på morgensiden.

Å fly til Lisboa

Det er mange muligheter for å få en rimelig reise. Flyturen tar ca. fire timer. TAP Portugal er den eneste som fly direkte, ellers mellomlander du i Frankfurt, Brussel eller London.

Søk etter gode flypriser til Lisboa her

Hoteller i Lisboa

Det er selvfølgelig en haug med gode hoteller i Lisboa. Priser og kvalitet varierer en del på alle hoteller i byen, men kvaliteten er jevnt over bedre en det man kjenner fra blant annet nabolandets Barcelona. Her er våre hotellanbefalinger:

Hotel Artis Avenida – Dette hotellet er et ekte eksempel på en trendy og moderne hotellopplevelse. Populær beliggenhet i Lisboas sentrum, luksuriøse fasiliteter, flotte shoppingområder- perfekt for en urban ferie.

Se nærmere på hotellet her

Fontana Park Hotel – Et flott designhotell med strålende beliggenhet i Lisboas moderne forretningsdistrikt. Hotellet tilbyr utsøkt service og en nøktern, men likevel innbydende og komfortabel vanguard stil.

Sjekk hotellet her

Ix Boutique hotel – Et lite hotell med mye sjarm og sentral beliggenhet. Meget gjennomført innredning, veldig gode senger,  hyggelig personale, og ikke minst en koselig restaurant du må spise i.

Her finner du hotellet

Hotel Real Palácio –  Klasse, raffinement og moderne komfort i et fremragende palass fra det syttende århundre. Sjekk om du finner gode priser.

Se nærmere på hotellet her

 

Våre topp 4 anbefalinger for restauranter i Lisboa

Bota Alta – Dette er et av Bairro Altos eldste og mest populære spisesteder som tilbyr rimelig tradisjonell portugisisk mat. Prøv en kremaktig Bacalhau à Brás. Her er det verdt å reservere bord på forhånd for å være sikker på at du rekker i hjemmelaget chorizo pølser, vin-marinert biff eller grillet fisk.

Restaurante Eleven – en av de dyreste i Lisboa, men absolutt verdt det, ikke bare for Michelin-stjernen (den eneste i Lisboa), men også for den flotte utsikten fra den firkantete minimalistiske spisestuen med stålramme glass. En strålende matopplevelse. Like ovenfor Parque Eduardo VII.

Cervejaria Trindade – Denne typiske portugisiske ølstuen dekket av lekre blå og hvite fliser er en klassiker. Bra beliggenhet og strålende sjømat til gjennomsnittlige priser. Bør oppleves.

Wine Bar do Castelo – et ypperlig og helt obligatorisk stoppested i Lisboa. Her får du utmerket utvalg av portugisisk vin, utsøkt ost og røkt kjøtt, en fantastisk atmosfære og kunnskapsrik service. Anbefales på det sterkeste!

 

Bør oppleves

1. Pastéis de Belém

Lyder spennende, ikke sant? Dette er et typisk portugisisk bakverk – en velsmakende eggekrem terte, ofte toppet med et dryss av vaniljesaus. Det er intet mindre enn fantastisk. Det er ett bakeri i Lisboa, Antiga Confetairia de Belém som selger nesten 20.000 daglig, og de har tett voktet sin hemmelige oppskrift. Det er verdt all ventetiden i køen, for her får du den aller beste pasteis i byen.

2. Feira da Larda

En storbyferie i Lisboa er ikke komplett uten en tur til Tyvenes marked. På tirsdager og lørdager avvikles det berømte Feira da Ladra i Campo de Santa ClaraHer får du alt fra sjeldne vinylplater og gamle pelskåper. Husk å prute, og ikke minst pass på verdisakene. Det heter ikke Tyvenes marked for ingenting.

3. Oceanario de Lisboa

Som om det ikke er nok aktiviteter å boltre seg i i Lisboa, så har de også verdens nest største akvariet. Med en tank som rommer 7 millioner liter vann, over 16.000 dyr og planter, og 4 forskjellige økosystemer som kopierer Atlanterhavet, Stillehavet, Det indiske hav og Antarktis havene, får du garantert en unik og fortryllende opplevelse. Perfekt for både store og små.

4. Olaias t-banestasjon

Olaias er et levende kunstverk, som kunne oppta deg i timevis. Kunstneren Tomas Taveira har sammen med talentfulle malere og skulptører skapt en kunstnerisk og unik t-bane stasjon. Absolutt verdt et besøk.

Nummer 8 på listen er Taiwan før du finner Romania (se under) og Burkina Faso.

Billigste feriebyer for nordmenn

Den billigste byen i Europa for deg som liker å bo på hotell er Sofia i Bulgaria. Problemet er at det er en by det ikke er spesielt billig å komme seg til med fly for nordmenn, og krever flyskift for å komme fram. Likevel er både mat, vin og hotell svært billig i byen. Det er lettere å komme seg til det som har blitt kåret til Europas beste bar i Varna eller en av de mange badebyene.

Listen under baserer seg på en totalpris hvor vi har tatt hensyn til fly, transport til hotell, hotellpriser, drikke og mat samt hva det koster å gjøre noe i byen. Pris på klær og sko gir et tall, jo lavere tallet er jo billigere er det (det norske tallet er 141). Shoppingprisene er ikke hensyntatt i rankingen.

1. Bucuresti, Romania

Du kan komme deg veldig billig til Bucuresti fra Torp (sjekk priser her) med priser ned i 600 kroner tur/retur. Byen er også en av de aller billigste for hotell. Du kan for eksempel bo på firestjerners hotellet Europe Royale Buchurest for rundt 550 kroner per natt. Øl er svært billig, det samme er mat. Problemet er kanskje at byen ikke er den mest sjarmerende i Europa.

Sjekk vår guide til Bucuresti her

Pris på klær og sko: 94

2. Budapest, Ungarn

Leter du litt kan du også få billige flyreiser til Budapest fra sør i Norge og i Sverige (sjekk Göteborg), selv om det fortere blir utsolgt (sjekk priser her). Mat og øl (spesielt det lokale) er veldig billig i Budapest, spesielt hvis du styrer unna de største turistgatene. I Budapest kan du bo på noen av de fineste hotellene i Europa for så lite som 800 kroner per natt, slik som Hotel Continental Zara.

Sjekk vår guide til Budapest her

Pris på klær og sko: 89

3. Krakow, Polen

Det er en del billige flybilletter til Krakow fra Torp, samt fra Oslo (Norwegian). Sjekk priser her. I Krakow er spesielt maten billig, selv om det er litt dyrere for hotell i byen enn i byene over. Du kan få et godt hotell som Novotel Krakow Center for rundt 700kr. Sammen med Budapest har Krakow veldig mye å by på for turister.

Du kan få en av verdens beste pølser i Krakow. Sjekk vår pølseguide her. 

Pris på klær og sko: 85

4. Riga, Latvia

Du kommer veldig billig til Riga fra Norge. Sjekk priser her. Prisene på mat og drikke er litt høyere enn i byene over, men ikke langt over Krakow. Byen har også mye å by for en turist. Sjekk hoteller i Riga her. Noen hoteller er svært billige, slik som Hanza Hotel. 

Pris på klær og sko: 97

5. Praha, Tsjekkia

Praha har flere byer som er billigere enn seg når det gjelder mat og drikke (slik som St. Petersburg, Kiev og Sarajevo), men disse byene er relativt dyre å komme til for nordmenn med fly. Til Praha kommer man ofte til under tusenlappen (Sjekk priser her), og hotellene er enda billigere. Grand Majestic Plaza er et godt hotell til under 600kr. Taxi er litt dyrere i Praha enn i byene over, og det samme er maten.

Les vår guide til Praha her.

Pris på klær og sko: 98

6. Dubrovnik, Kroatia

En gammel turisthelt har blitt som ny. Her kan du komme til for under tusenlappen hvis du søker godt. Sjekk priser her. Byen er litt dyrere enn Praha på alkohol og underholdning, men ellers er det omtrent samme nivå. Hoteller som Hotel Berkeley er veldig billig.

Liker du Game of Thrones er dette en fin by for deg. Sjekk guiden her.

Pris på klær og sko: 93

7.  Tallinn, Estland

Flyprisene til Tallinn er lave. Sjekk priser her. Turismen har i større grad kommet til Tallinn enn Riga, i hvert fall prismessig. Mat og drikke er veldig billig i forhold til Norge, men noe dyrere enn i byene over. Taxi er billigere, men mat og drikke dyrere enn for eksempel i Dubrovnik. Hotellene også noe dyrere, selv om du kan få hotell som dette til en lav pris.

Pris på klær og sko: 105

8. Berlin, Tyskland

Det beste med Berlin er flyprisene (sjekk priser her) og hotellprisene (du får veldig gode hotell til svært lave priser). Alkohol er også veldig billig i Berlin, spesielt øl. Taxi er noe dyrere enn i byene i øst-Europa, men god mat kan man få til like gode priser. Et sentralt hotell med en enormt god pris er Bleibtreu Berlin.

Les vår guide: 10 grunner til å dra til Berlin istedenfor London

Pris på klær og sko: 104

 

9. Madrid, Spania

Den spanske hovedstaden er en relativt rimelig by å fly til (sjekk priser her). Maten er litt dyrere i Madrid enn for eksempel i Berlin, men drikke og taxi er på omtrent samme nivå. Hoteller kan man også få rimelig, slik som Hotel Liabeny.

Sjekk vår guide til byer i Spania her.

Pris på klær og sko: 95

10. Brüssel, Belgia

Du kan få rimelige flypriser til Brüssel. Sjekk priser her). Prisene er litt høyere for mat og taxi enn i Madrid, men du kan få relativt rimelig øl i byen. Hoteller varierer mye i pris, men du kan få rimelige hotell som Hotel BLOOM.

 Les vår guide til Brüssel her

Pris på klær og sko: 113

For en sammenligning så kan vi nevne at totalkostnaden i London er omtrent dobbelt så høy i London som Brüssel med sammenlignende hotell, transport og mat. Det er omtrent fire ganger så dyrt å dra til London som til Bucuresti.

Disse landene har billigst alkohol:

1. Makedonia

2. Albania

3. Serbia

Disse landene har billigst mat:

1. Makedonia

2. Bulgaria

3. Albania

Her får du billigst klær og sko:

1. Tyrkia

2. Albania

3. Bulgaria

Disse landene har billigst hotell og transport:

1.Albania

2. Serbia

3. Bulgaria

Kilde: Norsk flyprisindeks, priceoftravel, World Bank (ICP), Eurostat.