Foto: Getty Images

Slik får du drømmeturen til New York

En av de virkelige favorittbyene for nordmenn er New York. Her får du guiden for en skikkelig drømmetur.

New York er mye for mange, men det kan være litt av en jobb å planlegge en tur til den virkelig store byen. Under gir vi deg tips om hvordan du bør reise, transport, shopping og våre 10 beste tips til New York.

Finn direktefly til New York hos Momondo!


Bo som en konge eller dronning

Det er mange luksushoteller i New York, men vi har plukket ut tre absolutte perler.

Langham Place Fifth Avenue 

The Langham, New York, Fifth Avenue, New York, Deluxe-rom, kjøkken, Bad

Dette hotellet har som navnet tilsier en strålende plassering (400 Fifth Avenue).

Her får du også store rom (noe som slettes ikke er normalen i New York), et virkelig godt spa (om beina skulle være slitne etter en dag opp og ned Fifth Avenue), Michelin-restauranten Ai Fiori og en egen PA (personlig assistent, altså) hvis du skulle trenge hjelp under oppholdet. De minste rommene er på 41 kvadratmeter.

Se flere bilder og sjekk pris her


Four Seasons Hotel New York 

Four Seasons Hotel New York, New York, Hotellinngang

Det høyeste luksushotellet i New York har enda større rom enn The Setai (de minste er 46 kvadratmeter). Noen helt utrolige suiter, virkelig fine rom på alle nivåer og Calvisius Caviar Lounge. Regn med at det er mange folk med mye penger der. Baren på hotellet heter The Bar, og det er ikke bare for å skryte at de kalte den for det. Et galleri i lobbyen har veldig fin kunst og gullsmedbutikken på hotellet er en opplevelse i seg selv.

Se flere bilder og sjekk pris her


Ritz-Carlton New York

The Ritz-Carlton New York, Central Park, New York, Inngangsparti

Hvis du har lyst til å våkne opp, kikke ut på Central Park for så å gå ut i New York så sentralt som du kunne ønske deg så velger du denne institusjonen av hoteller i New York.

Det er en grunn til at svært mange folk fra byen drømmer om å ha bryllupet her, og deres afternoon tea er riktignok en britisk oppfinnelse – men her gjort med så mye stil at du nesten skulle tro at du befant deg på et adelig teselskap i England. Loungen på hotellet er åpen hele døgnet med mat, drikke og muligheten til å slappe av.

Se flere bilder og sjekk pris her


Bo sammen med kjendiser

Kjendisene elsker også New York, og noen av hotellene er også klare kjendisfavoritter. Enten det er presidenter eller tv-seriekjendiser du vil møte.

The Carlyle, A Rosewood Hotel, New York, Hotellets front – kveld/natt

The Carlyle 

Favoritthotellet til John F.Kennedy i New York brukes fortsatt av mange kjendiser. Her kan du møte folk som Leonardo Dicaprio eller Jack Nicholson. Dette hotellet åpnet i 1930, og ligger på Madison Avenue. Et landemerke i New York med luksus fra A til Å, og har mottatt svært mange priser for service, luksus og kvalitet. Restauranten (The Carlyle Restaurant) er en av de mest elegante i New York, baren – Bemelmans Bar – er oppkalt etter en legendarisk kunstner som byttet arbeidet han gjorde på hotellet mot å bo i luksus i 1,5 år. Vi skjønner ham godt.

Se flere bilder og sjekk pris her

Soho Grand Hotel, New York, Innendørs egenskap

Soho Grand Hotel 

Her kan du dulte bort i Gwyneth Paltrow, Heidi Klum og Kevin Spacey. Hotellet er plassert midt i Tribeca, ikke langt fra Chinatown – og som det mest annet på Manhattan i kort avstand til det meste. Et hotell som er bygget i stilen til området, og som kalles det originale boutiquehotellet i byen. Her føles kanskje hotellrommene mer som en leilighet enn det du normalt er vant til i et hotell, og det er kanskje derfor kjendisene elsker det. Vel, en leilighet til en av de mange kjendisene som bor her…

Se flere bilder og sjekk pris her.

Lotte New York Palace, New York, Bad

The New York Palace 

Et hotell mange kjendiser ofte bor på når de er i byen, men det er ikke den viktigste grunnen til å bo her. Har du sett Gossip Girl? The Palace… Andre serier som har blitt tatt opp på hotellet er 30 rock, Law & Order og Will & Grace.

Sånn bortsett fra det er det et hotell rett ved Rockefeller Center med all den luksus du kan tenke deg.  Du skal opp til The Madison Room, baren med god matservering. I hvert fall hvis du har sett Gossip Girl…

Sjekk flere bilder og pris her


Bo sentralt

Så lenge du bor på Manhattan bor du egentlig sentralt, men noen hoteller har enda mer sentral plassering enn andre. Vi har valgt ut noen gode alternativer for deg som vil våkne opp og gå rett til det du skal.

Casablanca Hotel by Library Hotel Collection, New York, Rom (Adults Only - Run of House), Gjesterom

Casablanca Hotel Times Square 

Plasseringen på dette hotellet er selvfølgelig nok også svært sentral. Hotellet er rangert som det beste hotellet i New York på Tripadvisor, og har en plassering som nok har mye med det å gjøre. Skal du oppleve Times Square eller Broadway er dette et perfekt hotell. Rommene har en ganske retro look, men det kan være mye av sjarmen også.

En god frokost setter deg i gang, gratis nett og i tillegg en gratis ettermiddagsmat er noe av det hotellet kan tilby i tillegg til sin utrolig gode plassering.

Se flere bilder og sjekk pris her


W New York - Times Square, New York

W Hotel Times Square

Dette hotellet presenterer seg slik: Velkommen til universets midtpunkt. Det stemmer forsåvidt også. Her bor du et sted hvor det aldri er tomt, på et hotell som er så kult og hipt at du vil muligens tenke deg om to ganger før du pakker kofferten. På Blue Fin finner du kjendiser, på dansegulvet på Living Room finner du morgendagens kjendiser og på rommene kan du virkelig slappe av.

Design og luksus går hånd i hånd her.

Se flere bilder og sjekk pris her


Kimpton Hotel Eventi, New York, Suite, 1 soverom (Veranda), Gjesterom

Eventi Hotel

Dette hotellet er i Chelsea-distriktet, rett ved Manhattan og teaterdistriktet. Selv sier hotellet at det er en opplevelse like mye som et hotell, og det kan nok stemme. Restauranten Humphrey er en virkelig opplevelse, spesielt hvis du kan sitte ute. I tillegg er det live jazz der hver onsdag og torsdag.

Det er noe vanskelig å forklare dette hotellet med ord så vi anbefaler å kikke på bildene. Hotellet befinner seg for øvrig i Chelsea-distriktet, rett ved Penn Station.

Se flere bilder her


Andre gode sentrale hotell i andre områder:

Hilton Garden Inn Tribeca 

Andaz Wall Street 


Bo rimelig

Det er ikke lett å finne hoteller til en lav pris hvis du skal bo på Manhattan. Det er trangt om plassen i det nordmenn flest forbinder med New York, og det driver også hotellprisene godt oppover. Det er likevel noen få muligheter.

The Jane Hotel

Et veldig populært hotell plassert i Chelsea-distriktet. Den viktigste grunnen til populariteten er at du fort kan finne rom til under tusenlappen per natt (som er sjelden vare på Manhattan i New York). Standarden på hotellet er god sammenlignet med mange andre dyrere valg. Book tidlig om du skal få den gode prisen eller i det hele tatt få rom.

Sjekk prisen og se bilder her


Hotel 17, New York, Standard enkeltrom, 1 enkeltseng, delt bad, Gjesterom

Hotel 17

Et greit og rimelig alternativ på Union Square. Ikke akkurat den høyeste standarden av hoteller, men heller ingenting som du virkelig vil reagere på negativt.

Sjekk prisen og se bilder her


Bo utenfor Manhattan

Velger du å bo utenfor Manhattan vil du få billigere muligheter. Her kan du betale en god del mindre for svært gode hoteller, og både undergrunn og taxi er billig – og kjapt i New York. Å velge en slik løsning kan fort være både kostnadseffektivt og smart. Hotellene under får du mest sannsynlig for godt under tusenlappen per natt.

Galleribilde av overnattingsstedet

Country Inn & Suites, Queens 

Dette hotellet er også kun noen få kilometer fra Central Park. Et finfint hotell med alt du måtte ønske av et hotell.

DoubleTree by Hilton Hotel & Suites Jersey City, Jersey City, Premier-suite, 2 dobbeltsenger, Gjesterom

DoubleTree by Hilton, Jersey City 

Hadde du spurt Springsteen ville vel han sagt at New Jersey kan måle seg med New York. Dette hotellet er midt i finansdistriktet i Jersey City. Det tar ti minutter med et raskt tog som går ofte inn til Manhattan.

Hampton Inn JFK Airport, Jamaica, Utvendig

Hampton Inn, JFK Airport 

En buss tar deg gratis til og fra flyplassen, og inn til sentrum vil det ta litt over en halvtime.

HYATT house White Plains, West Harrison

Hyatt House, White Plains 

Nord for Manhattan finner du White Plains, som hvis du skal på outletshopping mens du er i New York kan være et godt valg (en halvtime unna). Det er dog et lite stykke med buss inn til sentrum (1,5 time) så dette er nok mest et fint valg for deg som vil oppleve noe annet enn Manhattan.

Spis en god middag

Det er utrolig mange gode steder å spise i New York. Enkelte av stedene er også en opplevelse i seg selv. Ett slikt sted er The Russian Tea Room. Plassert rett ved Central Park er restauranten en institusjon. Du kan sikkert spise bedre mat i byen, men å spise der er en virkelig opplevelse. Restauranten ble åpnet i 1927 av medlemmer av The Russian Imperial Ballet, og ble raskt et møtested for underholdningsindustrien. Rowan Atkinson giftet seg på restauranten, og Madonna jobbet der en gang – som garderobedame.

Her kan du bestille bord

Et lite innside-tips vi har fått er den italienske restauranten Spasso. En trendy og kul restaurant som befinner seg i Greenwich Village. Du kan også vurdere Spice Market, som har strålende mat og ligger i Meatpacking District.

Her kan du bestille bord


Outlet-shopping med egen bil

Et besøk til Woodbury Common Outlets er et godt valg for deg som vil shoppe mens du er i New York. Et enormt utvalg av butikker, fra Disney til Dior – og priser som er så lave at vi nordmenn vil føle som om vi er på opphørssalg. Hele 220 forskjellige butikker finner du i en minilandsby. Sjekk hjemmesiden her.

Det er mulig å kjøre buss fra den sentrale buss-stasjonen (Port Authority) ikke langt Times Square for å komme til outletet, men skulle vi virkelig anbefale noe ville det ha vært å leie en bil for en dag. Turen opp til Woodbury tar en time i bil. Hvis du er en mann, eller du har med en mann i bilen, så kan du på veien hjem ta en halvtimes avstikker om West Point (eller United States Military Academy, som det er mer kjent som). Kjører du oppom West Point bør du stoppe i den meget koselige Highland Falls.

Det er for øvrig enklere enn det kan virke som å kjøre i New York, og du skal ha uflaks om du får tak i en bil uten navigasjon.

Du kan også vurdere å booke en bil med sjåfør hvis du er ute etter å kunne sitte i en limo med sprudlevann etter shoppingen. Her kan du gjøre det.

Tips: Sjekk leiebil hos Holiday Cars


Gurney's Montauk Yacht Club & Resort, Montauk, Utsikt fra luften

Kjør en tur til Hamptons

Lei en bil for en dag, eller to – hvis du også vurderer outletshopping – og kjør ut til Hamptons, spesielt hvis du er der i månedene mai-september. Dette området er et kjent ferieområde, og for de som har sett noen av seriene som er lagt til New York så er det i hvert fall indirekte ganske så kjent.

Hvis du virkelig skal gjøre en tur ut av det kan du prøve å få et rom på Montauk Yacht Club Resort – helt ytterst på tippen av Long Island.

En egen privat strand, spa, basseng og annen luksus gjør at storbyferien kan få et ganske så nydelig avbrekk. En femretters på den gode restauranten koster under 200 kroner.

Sjekk hotellet her


Våre 10 beste New York-tips

1. Kikk på Bergdorf Goodmann, kjøp på Century 21. (754 Fifth Avenue og 22 Cortland Street) – hvis du ikke tar turen til outletet.

2. Ikke ta bussen i rushtidene. Undergrunnen er din beste venn. Ta den første dagen så du er i gang. Taxi kan til tider være svært vanskelig å få tak i.

3. Opplev Bryant Park (livemusikk, gratis wi-fi og film hver mandag på storskjerm er blant grunnene)

4. Kjøp Time Out New York med en gang du lander. Det er den ultimate guiden du trenger til byen.

5. Dra til Brooklyn for å kjøpe pizza (eksempelvis Grimaldi’s).

6. Vurder tre-timers turen med båt (Circle Line) som viser deg hele Manhattan og områdene rundt. Gjør det tidlig på turen for best utbytte. Hvis du har dårligere tid så velg Staten Island Ferry, den er gratis.

7. Skal du besøke Empire State Building så kjøp billetter på forhånd på nett, og gå helt opp til 102.etasje. Gjør det også tidlig (åpner klokken 8). Husk at et besøk tar minst to timer. Vi anbefaler likevel Rockefeller Center og Top of the Rock – bedre utsikt, blant annet over Central Park.

8. I taxi tipser du 15 prosent, når du leverer fra deg klær på restaurant tipser du en dollar per plagg, hvis noen bærer koffertene for deg så er en dollar per koffert riktig. På restaurant og i barer tipser du mellom 15 og 20 prosent alt ettersom hvor god service du får. Husk: Dette er lønna til de som jobber der.

9. Kjøp The New York Pass.  70 attraksjoner, guidebok, gratis Cirlce Line-cruise og mye annet. En klar anbefaling!

10. Ha med deg gode sko. Tro det eller ei: Det er vårt beste tips. For øvrig: Selv de offisielle turistmyndighetene anbefaler deg å holde kartet i lomma på gata i New York. Selv om kriminaliteten er mye lavere enn den noen gang har vært så er det også i New York en god del lommetyver.


Bestill transport inn til hotellet

Det er selvfølgelig mulig å kaste seg rett inn i en taxi på den flyplassen du lander på i New York, men enda mer behagelig – og absolutt ikke dyrere – er å ha en sjåfør som venter på deg. En slik sjåfør (med bil, selvfølgelig) kan du bestille her.