Nok en gang er Norge på topp

Amerikaske Huffington Post roser Norge opp i skyene.

Vår kjære fedreland har tidligere fått mye skryt av en rekke anerkjente reiselivsmagasiner. Det var i hovedsak de eventyrlige vinteropplevelsene som begeistret mest. Denne gangen omtales Norge som det beste landet i verden, av den amerikanske nettavisen Huffington Post.

Norge er utvilsomt et av de vakreste stedene på jorden, og som reisemål leverer produkter helt i verdenstoppen. Og vi er nokså enige. Norge har mer naturlige underverk enn vi kan telle, skriver Huffington Post, samt fantastiske byer, fascinerende historie og ikke minst verdens lykkeligste mennesker.

Norge er ikke et billigland å besøke, sant. Men det er verdt hver eneste krone. Er du enig?

Her er 25 grunner til hvorfor Norge er verdens beste land:

Blant de aller lykkeligste landene i verden

Basert på FNs 2013 World Happiness Report kom Norge på annen plass i kåring rett bak Danmark og før Sveits. Rapporten er basert på 156 land, og ser på en rekke faktorer, blant annet forventet levealder og helse, frihet og sosial støtte.

Et trygt sted å bo

Kriminaliteten i Norge er utrolig lav. Det samme gjelder drapsraten og få fengsles. Hva mer kan vi ønske oss.

Lyst til bo på et flott hotell, her er Norges 10 kuleste hoteller.

«Allemannsrett»

Dette mener Huffington Post må være en av de beste reglene noen gang, nemlig det at alle har lov til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge. Det er noe amerikanerne misunner oss for- da naturen her til lands er skremmende flott.

Trolltunga er det perfekte stedet å ta bildet

Trolltunga i Hardanger er et av disse vanvittig flotte stedene, og det perfekte stedet å ta bildet, mener Huffington Post. Og utsikten fra 1300 meters høyde er helt spektakulær.

Hvor skal du bo? Hotel Vøringsfoss

Fra hotellet kan du enkelt få hesteskyss, guidet tur på fjellet med besøk i lavvo og ett av de fineste turområdene ikke bare i Norge, men i verden. Her er det mange rommuligheter, også familierom. Fossatrommo, baren på hotellet, har super utsikt over Hardangerfjorden. Se nærmere på hotellet her.

Det samme gjelder Kjeragbolten i Lysefjorden

Hvor ellers i verden kan du stå på en stein kilt mellom to fjell for å ta et uforglemmelig bilde 1000 meter over fjorden?

Selv urbane strøk er frodige

…som hovedstaden vår. Oslo er definitivt ingen asfaltjungel, og har nær tilgang til natur og store grønne lunger. Her er 10 ting du bør gjøre hvis du besøker Oslo, og hotellene du bør vurdere å bo på.

Fredrikstads festning i Gamlebyen

Nord-Europas best bevarte festningsby- et område du ikke kommer utenom hvis du er i Fredrikstad. Det var ikke tilfeldig at byen kapret 4.plass i kåringen om Norges 20 heteste sommerbyer i fjor.

Fjordene

Fjorder og vidder er noe av det vakreste som kan oppleves i landet. Trenger vi si mer?

Ja, monsterhiten «The Fox»

Norge produserte denne skjønnheten, skriver avisen.

De bedårende røde rorbuene langs kysten

..fascinerer amerikanerne, og muligheten til å overnatte her gjør det enda mer attraktivt. Bodd på Anker Brygge? En perle midt i Svolværs havn.

Midnattsolen og nordlyset- utrolige skuer

To av landets største turistattraksjoner trekkes naturligvis frem. Norge har sikret seg en god posisjon som Nordlysdestinasjon, men midnattsolen på sommeren- dette eksotiske naturfenomenet- er også noe turistene elsker å oppleve.

Romantiske Ålesund

Det er ikke uten grunn at Ålesund ble utropt til Norges vakreste by for noen år tilbake. Ålesund vil du lett bli fascinert av for det er en vakker by både på dag og på natt. Arkitektur kan du jo se mange steder, men å sitte i vårsola i Ålesund er en opplevelse du virkelig bør få med deg. MINST en gang i livet. Her finner du også et perfekt sted å pleie kjærligheten i.

Fløyen i Bergen

Utsikten fra Fløyen er «episk», og Bergen– Bergen har alltid vært noe for seg selv.

Flere gode grunner:

Ski-historien og akevitten er annet som visstnok gjør Norge verdt et besøk, men det er likevel naturopplevelsene som er viet mest spalteplass i artikkelen. Norge kan skilte med europas dypeste innsjø, Hornindalsvatnet i Sogn og Fjordane, verdens lengste tunnel, Lærdalstunnelen– en stor opplevelse for bilturister; isbjørner og ville reinsdyr. Og Julenissen kan ikke være langt unna, konkluderer Huffington Post.

Og vi har langt flere innsjøer enn nabolandet Finland, hele 450.000, og de er vakre, opplyser nettavisen. Og sist men ikke minst, Norge har over tusenvis av øyer, en av verdens lengste kystlinjer med sine drøye 100.000 kilometer og så mye skog og fjell at man aldri klarer å forsere alt.

Søk etter turer med fly, hotell og annet under: