Malaga er blant de mest populære reisedestinasjonene i høst. Foto: iStock

Nordmenn reiser mer etter en dårlig sommer

Dette er de mest populære reisemålene.

Etter en sommer med mye varierende vær, ønsker nå de fleste nordmenn seg til varmere strøk. Nye tall fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no, viser at det har vært en økning på 21% på søk etter høstreiser, sammenlignet med fjoråret.

– Sol og varme er viktige ingredienser for mange nordmenn i sommerferien. Når dette har uteblitt sitter noen kanskje igjen med følelsen av å være snytt for en god ferie. At det har vært en økning i reisesøk på hele 21% tyder på at nordmenn kanskje ikke har vært helt fornøyde med årets sommerferie. Det kan også være at man ikke ønsker å reise i turistsesongen, og heller sparer noe av ferien til høsten når det ikke er masse turister og flybilletten er rimeligere, forteller Kaja Hanøy, talsperson for Momondo i Norge.

Les også: Hit legger du høstferien

Nordmenn velger solrike strøk i høst. Alicante er et populært valg med sitt varme klima. Foto: iStock


De mest populære reisemålene

Undersøkelsen fra momondo viser også at solrike destinasjoner er populære hos nordmenn. Hele åtte av ti destinasjoner på listen over hvilke reisemål som er mest populære blant nordmenn i høst, er kjent for sol og varme. Øverst på listen finner vi Alicante i Spania. Reisedestinasjonen har hatt en økning på 9%, og ligger godt over London, som ligger på en andreplass.

Les også: Alicante: En av Spanias mest elskede turistbyer

Spania er som vanlig meget populært blant nordmenn med hele fire av ti byer på topplisten. Det er ikke bare Alicante som har hatt en økning. På topplisten finner man også Lisboa og Paris, som begge har opplevd økning det siste året. Lisboa i Portugal økte med 31,5% og Paris hadde en økning på 27%.

– Spania er et populært reisemål. Det er ikke altfor langt unna med fly, og landet har mye å by på. Det samme gjelder Portugal og Frankrike, så man kan forstå hvorfor disse stedene har økt i popularitet når det er sol man er på utkikk etter, forteller Hanøy.

Les også: En guide til vakre Thailand

Lisboa er en populær storby uansett årstid. Foto: iStock


Vil helst på storby- eller strandferie

Hvor vi helst vil reise i høst henger tydeligvis sammen med hvilken tur vi ønsker å dra på. Ifølge den internasjonale reiselivsundersøkelsen fra momondo svarte 43% at de planla å reise til en storby i 2017. På andreplass med 40%, ville de fleste dra på strandferie. På plass fem og seks på topplisten, finner vi New York og Bangkok.

Les også: Slik får du drømmeturen til New York

– At vi ønsker oss til Thailand eller New York passer med hvor de fleste nordmenn planla å reise i 2017. New York er den ultimate storbyen og Thailand er den ultimate strandferiedestinasjonen. Selv om reisen er lenger er det dermed ikke rart at vi finner både New York og Thailand på listen over topp ti destinasjoner. At mange reiser til Bangkok er nok fordi det er enklere å reise til andre steder herfra. De siste årene har det også blitt både enklere og billigere å reise dit fra Norge, avslutter Hanøy.

Les også: Topp 50 mest populære storbyer

Et annet populær storby er uten tvil New York. Høsten i New York er bare magisk. Foto: iStock


Søk flybilletter her.

Søk hotell hos Expedia her.

Sammenlign hoteller hos Hotelscombined her.


De ti mest populære reisedestinasjonene:

1. Spania, Alicante
2. England, London
3. Spania, Malaga
4. Spania, Barcelona
5. USA, New York
6. Thailand, Bangkok
7. Italia, Roma
8. Spania, Las Palmas/Gran Canaria
9. Portugal, Lisboa
10. Frankrike, Paris


* Momondo har gjennomført en internasjonal reiselivsundersøkelse hvert år siden 2014. I 2017
har vi spurt 24.700 mennesker fra 20 forskjellige land om deres reisevaner. Datainnsamlingen
fant sted mellom den 6. Og 13. januar 2017 gjennom en e-undersøkelse utført av Cint. 1000
nordmenn i alderen mellom 18 og 65 , og matchende befolkningen i Norge med hensyn til
alder , kjønn og geografi fullførte undersøkelsen.

Det kuleste hotellet du kan bo på i New York

De 200 beste hotellene i Norge