Norge: Den perfekte turen

BBC og Lonely Planet roser Norge opp i skyene.

Norge byr på den perfekte turen, ifølge verdens kanskje mest kjente reiselivsmagasin Lonely Planet.

Norge, og spesielt Nord-Norge, har tidligere fått mye skryt av det britiske reiselivsmagasinet. Det var i hovedsak vinteropplevelsene som begeistret mest. Denne gangen er oppmerksomheten rettet mot fire andre flotte severdigheter.

— Utforske Norges spektakulære natur med å ta en av verdens beste jernbaneturer fra hovedstaden Oslo til den historiske havnebyen Bergen, seile de uberørte øyene i Solund, og oppleve den fantastiske utsikten fra de mektige Aulandsfjord og Hardangerfjord, oppfordrer Lonely Planet i sin artikkel.

Bergensbanen beskrives med superlativer, og man får lese om dens bebyggelse gjennom 34 år og den uskrevne historien om arbeiderne som mistet sitt liv under jernbanens konstruksjon.

Bergen: En historisk perle

Har du ikke vært i Bergen før, vil reiseartikkelen inspirere deg til å besøke Norges eneste renessanseby med en gang. Nydelige Bergen beskrives som er historisk perle, hvor Hansabryggen med sine 61 fredede bygninger og fantastisk atmosfære får sin velfortjente plass på pidestallen.

Les vår guide om Bergen her

Solund Sjærgård: Fantastisk for øyhopping

Øyhopping i Solund beskrives av reisemagasinet som er flott opplevelse. Her reiser du blant tusenvis av øyer i havgapet og kommer tett på dagliglivet i det vesle øysamfunnet.

— Det er så vakkert her – det er et privilegium, sier Roar Moe, den eneste beboeren på Lille Færøy.

— Det er så viktig, spesielt i disse moderne tider, for folk å oppleve naturen og virkelig føle det. De fleste områder langs kysten er fylt med tung industri, men ikke denne delen. Ut på disse øyene kan du se det opprinnelige landskapet, slik det har vært i tusenvis av år, forteller Moe.

Lonely Planet har også fått opp øynene for Aurlandsfjorden og Hardangerfjorden. Aurlandsfjorden omtales som det beste stedet for å oppleve den fantastiske naturen norske fjorder har å by på. Hardangerfjorden roses som det beste stedet for å oppleve bondelivet på fjellet.

LES OGSÅ: 10 mindre norske byer og steder du må opplever