Kuleste hotellutsikt går til Malangen Resort. Foto: Hotels.com

Norges 10 kuleste hoteller

Her er listen over de ti hotellene i Norge du så absolutt bør oppleve.

Det er mange fine og gode hoteller i Norge, men noen er litt kulere enn de andre. Vi har valgt ut ti hoteller som skiller seg meget positivt ut, og kåret de kuleste hotellene i ti forskjellige kategorier.


Kulest for natur: Thon Hotell Kautokeino

Thon Hotel Kautokeino, Kautokeino, Utendørs spabad

Det var til slutt ingen tvil om hvilket hotell som skulle ligge øverst i denne kategorien. Dette hotellet er en opplevelse i seg selv, men området rundt er nesten selvfølgelig også det. Det er gjort et forsøk på å lage et hotell som skal ligge så nært opp mot samisk kultur som mulig, og både i utforming og tilbud gjennomsyres dette. Maten du får i hotellets restaurant er med innslag av tradisjonell samisk mat, og utsikten fra badestamp og bar kan ingen si noe på.

Hotellet markedsfører seg mest som et konferansehotell, som det selvfølgelig passer utmerket til, men det er også en supert sted å dra for deg som vil oppleve nordnorsk natur. For deg som vil jakte eller fiske så er det også unike muligheter.

Skal du dit kan du enten fly til Alta lufthavn eller til Kautokeino Saami Airport i Finland (som er kortere i transport).

Les mer om hotellet her.


Kuleste ishotell: Snowhotel Kirkenes

Galleribilde av overnattingsstedet

10 km fra Kirkenes finner du disse unike snøhyttene som tilbys kun om vinteren, med sine flotte snøskulpturer og soveposer som skal holde deg varm om natten. Trehyttene kan bookes året rundt, med store vinduer og utsikt over fjordene.

Les mer om hotellet her.


Kuleste konsepthotell: Scandic Rock City, Namsos

Scandic Rock City, Namsos, Superior-rom, 1 kingsize-seng (Extra), Gjesterom

Rock City: Norsk ressurssenter for pop og rock, og opplevelsessenter for trønderrock. Rock City Hotel: Dekorert med harde, tøffe og solide materialer i kontrast med pasteller og grafiske elementer inspirert av 60-tallets retro rock.

Det er ikke mange hoteller i verden som er tøffe, men dette er det.

Les mer om hotellet her


Kuleste kunsthotell: Refsnes Gods, Moss

Galleribilde av overnattingsstedet

Dette er ikke et vanlig hotell, men en kunstperle midt i Moss. Hotel Refsnes Gods ligger i et herskapsgods fra 1700-tallet på Jeløy, og har en stor samling av skandinavisk kunst. Restaurant Munch imponerer med sine varierte meny og stemning. Det som topper det hele er den store hagen med utsikt, og den korte tureen (9 minutter) til stranden.

Les mer om hotellet her


Kuleste hyggelige hotell: Clarion Collection Havnekontoret Bergen

Det er en myte at bergensere ikke er hyggelige, de er nettopp det motsatte – og hyggeligere enn de er på Havnekontoret finnes ikke. Et hotell som ligger i en av de vakreste bygningene i Bergen med utrolig design og en gjennomført stil.

At hotellet ligger midt på bryggen i Bergen trekker jo heller ikke akkurat ned.

Sjekk hotellet her


Kuleste romantiske hotell: Det Hanseatiske Hotel, Bergen

Det Hanseatiske Hotel, Bergen, Utvendig

Det er en sannhet at det ikke er det mest romantiske i verden at noen på kav bergensk småroper «GOD MORRGEEEEEEN!» inn i øret ditt, men det er også en sannhet at det kuleste romantiske lille hotellet i Norge er i Bergen.

Hotellet er en del av Finnegaarden på Bryggen i Bergen som står på Unescos liste over verdens kulturarv.

Les mer om hotellet her


Kuleste spahotell: Farris Bad, Larvik

Lys fra Farris Bad på natten

Farris Bad har Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte mineralholdig kilde. Hvis ikke det skulle være nok så har hotellet en god restaurant og en ypperlig beliggenhet.

Les mer om hotellet her


Kuleste boutiquehotell: Oslo Guldsmeden

Galleribilde av overnattingsstedet

En skjult hotellperle i Oslos fineste bydel, Frogner. Ganske lite hotell, men med mye sjarm. Du får en fantastisk frokost, tilgang til hotellets lille spa og en herlig stemning.

Les mer om hotellet her


Kuleste hotellutsikt: Malangen Brygger Resort

Malangen Brygger Resort er et av de overnattingsstedene du sjelden oppdager, men aldri glemmer. Utrolig plassering, virkelig fin utsikt, god mat, svært god service og en full pakke med alt du kan ønske deg av et sted å overnatte. Sjekk ut rorbuene eller luksushyttene.

Les mer om hotellet her.


Kuleste konferansehotell: Quality Hotel Sogndal

Hotell Sogndal ligger i naturskjønne omgivelser og i fjordbygda Sogndal ved Sognefjorden. Dette er egentlig et konferansehotell, men er perfekt base for å oppleve grøntområder. Her kan du bo i et rom med utsikt over skog og mark. Om vinteren kan du besøke Sogndal Skisenter eller Hafslo Skisenter bare 15 minutter unna.

Les mer om hotellet her.