Norges 10 kuleste hoteller

Her er listen over de ti hotellene i Norge du så absolutt bør oppleve, kåret av Nettavisen reisetips.

Det er mange fine og gode hoteller i Norge, men noen er litt kulere enn de andre. Vi har valgt ut ti hoteller som skiller seg meget positivt ut, og kåret de kuleste hotellene i ti forskjellige kategorier.

Kulest for natur: Thon Hotell Kautokeino

Det var til slutt ingen tvil om hvilket hotell som skulle ligge øverst i denne kategorien. Dette hotellet er en opplevelse i seg selv, men området rundt er nesten selvfølgelig også det. Det er gjort et forsøk på å lage et hotell som skal ligge så nært opp mot samisk kultur som mulig, og både i utforming og tilbud gjennomsyres dette. Maten du får i hotellets restaurant er med innslag av tradisjonell samisk mat, og utsikten fra badestamp og bar kan ingen si noe på.

Hotellet markedsfører seg mest som et konferansehotell, som det selvfølgelig passer utmerket til, men det er også en supert sted å dra for deg som vil oppleve nordnorsk natur. For deg som vil jakte eller fiske så er det også unike muligheter.

Skal du dit kan du enten fly til Alta lufthavn eller til Kautokeino Saami Airport i Finland (som er kortere i transport).

Les mer om hotellet her: Thon Hotell Kautokeino

 Kuleste byhotell: Rica Ishavshotell

Tromsø er den kuleste byen i Norge, og dette hotellet er det kuleste hotellet i byen. Det er også et av de aller kuleste hotellene i hele Norge, rent generelt.

Ishavshotellet ligger på kaikanten og strekker seg utover fjorden, og utsikten fra nesten alle rommene er strålende. Svært gode spisemuligheter, en utrolig frokost og rom med god nok standard (om enn noe standard hotellutforming). Rica Ishavshotell i Tromsø er et av de hotellene du bør oppleve.

 Les mer om hotellet her

Kuleste konsepthotell: Rica Rock City Hotel

Rock City: Norsk ressurssenter for pop og rock, og opplevelsessenter for trønderrock. Rock City Hotel: Dekorert med harde, tøffe og solide materialer i kontrast med pasteller og grafiske elementer inspirert av 60-tallets retro rock.

Det er ikke mange hoteller i verden som er tøffe, men dette er det.

Les mer om hotellet her

Kuleste tradisjonsrike hotell: Holmenkollen Park Hotel

Ved første øyekast er dette et hotell som ligner mest på en overvokst hytte, men det skal tolkes positivt. Utsikt over hele Oslo, rett ved skibakken. Særpregede rom og en utrolig matservering. Dette er hygge av aller ypperste klasse.

Les mer om hotellet her

Kuleste designhotel: First Hotel Grims Grenka 

Dette er ikke et vanlig hotell, men en designperle midt i Oslo. Et utrolig design på rommene, og nå også endelig en restaurant som passer til resten av konseptet.

Baren på toppen er kul, og lobbyen er fet etc. etc. Dette er et hotell du bør oppleve.

Les mer om hotellet her

Kuleste hyggelige hotell: Clarion Collection Havnekontoret Bergen

Det er en myte at bergensere ikke er hyggelige, de er nettopp det motsatte – og hyggeligere enn de er på Havnekontoret finnes ikke. Et hotell som ligger i en av de vakreste bygningene i Bergen med utrolig design og en gjennomført stil.

At hotellet ligger midt på bryggen i Bergen trekker jo heller ikke akkurat ned.

Sjekk hotellet her

Kuleste romantiske hotell: Det Hanseatiske Hotel

Det er en sannhet at det ikke er det mest romantiske i verden at noen på kav bergensk småroper «GOD MORRGEEEEEEN!» inn i øret ditt, men det er også en sannhet at det kuleste romantiske lille hotellet i Norge er i Bergen.

Hotellet er en del av Finnegaarden på Bryggen i Bergen som står på Unescos liste over verdens kulturarv.

 Les mer om hotellet her

 Kuleste spahotell: Farris Bad, Larvik

Farris Bad har Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte mineralholdig kilde. Hvis ikke det skulle være nok så har hotellet en god restaurant og en ypperlig beliggenhet.

Les mer om hotellet her

 Kuleste byhotell som ikke er i byen: Scandic Fornebu

Vil du til Oslo, men samtidig bo litt utenfor byen er dette hotellet du leter etter. Et designhotell med vannkonsept og mange kule løsninger.

Hotell Scandic Fornebu har 180 graders utsikt over Oslofjorden. Rett utenfor døren finner du badestrender, turløyper og sjøliv

Les mer om hotellet her

 Kuleste hotell som er utenfor det meste: Hotel Longyearbyen

Dette hotellet er på Svalbard, og man skulle kanskje tro at det derfor ikke trengte å være generelt bra. Det er feil. Dette hotellet hadde vært nesten like kult om det lå et annet sted. Nå er det selvfølgelig ekstra kult med et hotell hvor avgiftene er annerledes enn på fastlandet. Så, nok om det.

Du finner hotellet her