Veien opp til Gaustatoppen er en av Norges mest populære fjellturer. Her er guiden for deg som vil oppleve Norges flotte fjellheim. Foto: Hanne A. Hoff (Privat)

Norges 10 mest populære fjellturer

Disse fjelltoppene må du bestige i løpet av livet.

Vår, sommer og høst er glimrende tid å oppdage Norges vakre naturlandskap. Det er bare å pakke tursekken, snøre skoene og komme deg ut til fjells! Dette er de 10 mest populære fjellturene, ifølge Den Norske Turistforening:

Trenger du fjellstøvler til årets turer? Les om Hoka sin fantastiske Tor Ultra HI WP

Sjekk ut Laurel Nights for verdens beste hoteller.

1.Preikestolen

Pulpit Rock at Lysefjorden in Norway. A well known tourist attraction towering 600 meters over sea level.

Preiksetolen ved Lysefjorden tiltrekker seg godt over 250 000 besøkende hvert år. Fjellplatået på 330 meter og 3,8 km i nærheten av Stavanger, har fått anerkjent internasjonal oppmerksomhet. Blant annet har Preiksetolen vunnet kåringen over verdens mest spektakulære utsiktspunkt av Lonely Planet i 2015. Når du endelig er framme venter en flatt platå på 25×25 meter med spektakulær utsikt over fjordene, 604 meter over bakken. Fra Stavanger tar det bare halvtime å kjøre hit. Turen opp tar omtrent 2,5 timer.

Sesong: April-oktober

Hotell i nærheten av Preiketstolen: Scandic Stavanger City

Dette hotellet ligger i hjertet av Stavanger med flere spennende severdigheter i nærheten. Frokost er inkludert.

Les om hotellet her.

2.Besseggen

Denne fjellryggen i Vågå kommune i Oppland er en av de mest kjente i Jotunheimen med sine 30.000 besøkende hvert år. Den fantastiske utsikten over Jotunheimen og de bratte stiene er bare helt idyllisk. Du har mye å hvile øynene på gjennom hele turen, som normalt kan ta 5-8 timer. Fjellturen er på 17 km og du starter med å ta båten fra Gjendesheim til Memurubu. Denne turen passer for både barn og voksne.

Sesong: Juni-september

Hotell i nærheten av Besseggen: Bessheim Fjellstue og Hytter

Fra dette flotte hoteller finner du turstien over Besseggen en 7-minutters kjøretur unna. Boenhetene har nydelig fjellutsikt.

Les om hotellet her.

3.Gaustatoppen

Fra Gaustatoppen kan du se Norges videste utsikt, og fra toppen er det bare å nyte utsikten over en sjettedel av Norge. Det er flere ruter opp til Telemarks høyeste fjell og det er relativt enkelt å stige opp til toppen.

Du starter fra parkeringsplassen i Stavsro, og turen tar omtrent 3 timer opp og 2 timer ned. Gaustatoppen ligger ovenfor Rjukan i Tinn kommune og delvis i Tuddal i Hjartdal kommune i Telemark. Årlig bestiger omtrent 30.000 mennesker fjellet, som rager 1883 meter over havet.

Sesong: Mai-oktober

Hotell i nærheten av Gaustatoppen: Gaustablikk Høyfjellshotell

Les mer om hotellet her.

4.Kjerag

I Lysefjord i Rogaland finner du Kjeragbolten; en rund stein som ligger klamret fast mellom fjellsidene, en av Norges mest populære turistattraksjoner. Når du kommer deg opp hit, er du omtrent 1000 meter over havet. Du går på merket sti fra Øygardstøl, omtrent 4 til 6 timer tur/retur. Terrenget er kjent for å være tungt og krevende, men når du kommer til målet, er det verdt de vonde føttene.

Sesong: Juni-september

Hotell i nærheten av Kjerag: Byrkjdalstunet Hotel

Familievennlig hotell i Gjesdal med gratis engelsk frokost og 31 gjesterom. Koselig atmosfære med peis i lobbyen og typisk norsk interiør-og arkitekturstil.

Les om hotellet her.

5.Rallarvegen

Bilderesultat for rallarvegen

Foto: Marius Arnesen/Haugastol.no

Få den ultimate sykkelturen i Rallarvegen! Dette Norges mest populære sykkeltur i fjellet, og er ofte kåret som Norges vakreste sykkelvei. Terrenget er omtrent 79,2 meter lang og starter på Haugastål og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter langs Flåmsbanen til Flåm. Ca 25 000 sykkelturister fra inn-og utland har syklet Rallarvegen hvert år. Sykkelveien er ideelt for å utforske en norsk kulturminne. Varighet? Mellom 2 og 3 dager. Nede i Flåm er det overnattingsmuligheter, men bør bestilles på forhånd.

Sesong: Juli-september

Beste hotell i nærheten av Flåm: Flåmsbrygga hotell

Flåmsbrygga hotell er et av de største hotellene i Flåm med sine 41 gjesterom og flott beliggenhet.

Les om hotellet her.

6.Galdhøpiggen

2469 meter over havet ligger Norges høyeste fjell med fantastisk utsikt over Jotunheimen. Hvert år stiger omtrent 12 000 mennesker opp på Piggen. Veien starter fra Juvasshytta, som er den letteste med 600 meter stigning fra Juvasshytta opp til toppen av Galdhøpiggen. Turen er utfordrende, men om du er i normalt god form er turen en fantastisk opplevelse.

Sesong: Mai-August

Beste hotell i nærheten av Galdhøpiggen: Elveseter Hotel

Et historisk hotell i naturskjønne omgivelser, kun 25 kilometer fra Jotunheimen nasjonalpark.

Les om hotellet her.

7.Over vidden fra Fløyen til Ulriken i Bergen

En av de mest kjente turene på Byfjellene rundt Bergen. Turen går til Ulrikens topp og tar omtrent 4 timer. Ta Fløybanen fra Fisketorget i Bergen sentrum og opp til Fløyen. Her får du nydelig utsikt over Bergen og regionen.

Sesong: Mars-september

Beste hotell i nærheten av Fløyen: First Hotel Marin

4-stjerners hotell i hjertet av Bergen med fasiliteter som treningssenter, restaurant, bar og spa.

Les om hotellet her.

8.Aurlandsdalen

Turen tar omtrent 3 dager, men det er garantert verdt det når du møter på vill natur og fantastisk utsikt over fjordene. Her møtes Østland og Vestland og kontrastene i landskapet er store. Du finner alt fra mektige fjell, frodige daler, til vakre fossefall.

Sesong: Juni-september

Beste hotell i nærheten av Aurlandsdalen: Aurland Fjordhotell

Et familiedreven hotell kun 3 minutter fra stranden og 100 meter fra Aurlandsforden.

Les om hotellet her.

9.Slogen

Bilderesultat for slogen

Foto: Håvard Myklebust/havardmyklebust.com/Uteguiden.com

Den imponerende toppen er enkel å bestige til tross for sitt bratte og spisse utseende. Slogen er Sunnmørens fineste topp, og fra fjorden reiser den seg som en slags trekant pyramide rett opp. Fjelltoppen ligger 1564 meter over havet og har mange ulike startpunkt. Ta buss til Brunstad i Sykkylven, før du går opp gjennom Brunstaddalen til Patchellhytta. Fjellturen tar omtrent 4 timer.

Sesong: Juni-september

Beste hotell i nærheten av Slogen: Clarion Collection Hotel Bryggen

Flott hotell i Ålesund ved vannkanten. Du får frokost inkludert, samt tilgang til restaurant og treningssenter.

Les om hotellet her.

10.Romsdalseggen

1329 meter høye Romsdalveggen gir deg vakker utsikt over Vestlandets flotteste fjell – blant dem Kongen, Dronninga og Store Trolltind. Lonely Planet kåret Romsdalseggen til den åttende beste fotturen i verden i 2012. Omtrent 30 000 og 40 000 besøkende tar turen hit hvert år – både fra innland og utland. Denne fjellturen er middels krevende og tar omtrent 7 timer.

Sesong: Juni-september

Beste hotell i nærheten av Romsdalseggen: Grand Hotel Bellevue

12 minutter unna stranden med panoramautsikt over Romdalsfjorden. Personalet kan hjelpe deg med å arrangere fjellturer, fisking og båtturer.

Les om hotellet her.

 

Her kan du søke etter hotellrom hos Hotels.com

Du finner rabattkoder hos Hotels.com her

 

Kilde: Den norske turistforening, ut.no