Vann-vittig morsomt: Få den perfekte helgen med familien på badeland i helgen! Foto: iStock

Norges beste badeland

Noe å finne på i helgen? Ta med hele familien til badeland!

Badeland er moro for hele familien, og man tilbringer gjerne flere timer på stedet når ungene har det gøy.  Hva med å overnatte på et familiehotell i samme slengen?

Vi har funnet de beste innendørs badelandene i Norge. Kriteriene har vært at badelandene kan tilby noe for alle aldre, er tilgjengelig for mange og har overnattingsmuligheter i nærheten.

 

Aquarama, Kristiansand

At hovedstaden til sørlandet skulle ha det beste innendørs badelandet (med utendørs muligheter!) i Norge er muligens en liten overraskelse. Spesielt med tanke på at man rett utenfor byen også har et stort badeland. Vi kan vel bare konkludere med at sørlendingene liker å bade? Dette flunkende nye badelandet har også spa, treningsmuligheter og spisemuligheter.

https://www.aquarama.no/

Hotellvalg: Scandic Kristiansand Bystranda
Nabohotellet til Aquarama og bystranda er et nyåpnet, supert hotell.

 

Sørlandsbadet, Lyngdal

Sørlandet har ikke ett, ikke to, men tre badeland på denne listen. Det tredje har også navnet Sørlandsbadet.

http://www.sorlandsbadet.no/

Hotellvalg: Paulsens Hotell

I hjertet av Lyngdal med 10 gjesterom. Ligger kun 2,5 km til Sørlandsbadet. Dette historiske hotellet har godt bevart interiør fra 1800-tallet og serverer hjemmelaget norsk mat. Om du vil ha valuta for pengene, så bor du her.

Superland, Sarpsborg

Dette ligger riktignok rett utenfor Sarpsborg, men er likevel et supert sted – bokstavelig talt. Det er et hotell med et badeland, men du trenger ikke å bo på hotellet for å være på badelandet. Kort vei til Sverige og ikke langt fra Oslo. Det nyrenoverte badeeldoradoet på 2000 kvadratmeter byr på vannlek for både store og små.

Les mer om det her

Hotellvalg: Quality Hotel Sarpsborg

Hotellet er en del av badelandet og ligger kun 50 minutter fra Oslo. Ellers på hotellet er det klatrevegg, lekelabyrint, ballbinge og minigolf.

Lustrabadet, Gaupne

At et badeland skal få ekstrapoeng for utsikt og natur er kanskje en liten selvmotsigelse. Dette badelandet får det. Varmebasseng, idrettsbasseng, stupetårn, klatrevegg, sklie med tidtaking og flere velværemuligheter.

http://lustrabadet.no/

Hotellvalg: Gaupetunet Hotel

Dette familievennlige hotellet ligger kun 4 minutters spasertur unna badelandet, med herlig utsikt over grønne fjell.

Polarbadet, Bardufoss

Dette badelandet er verdens nordligste, om vi skal tro badelandets reklame. Et finfint badeland med en 52 meter vannsklie, steambad og et stort basseng.

http://polarbadet.no/

Hotellvalg: Bardufoss hotell ligger like ved Polarbadet, og 45 kilometer unna finner du Polar Zoo.

Ringeriksbadet, Hønefoss

Et fint innendørs anlegg med gode sklier, et barnebasseng med en super barnsklie og et stort varmebasseng. En fin opplevelse for både små og store.

http://ringeriksbadet.no/

Hotellvalg: General Hotell

3-stjerners hotell fordelt på 21 rom, restaurant, bar og 4 møterom.

Atlanterhavsbadet, Kristiansund

Det vi virkelig liker her er den 77 meter (!) lange vannsklien. I tillegg er det mange andre fine fasiliteter for både små og store.

http://www.atlanterhavsbadet.no/

Hotellvalg: Quality Hotel Grand Kristiansund

Her bor du midt i sentrum med Amfi Storkaia Brygge, Caroline Kino og konferansesenteret som nærmeste nabo. Badelandet ligger kun 1,5 kilometer unna.

Jorekstad fritidsbad

Dette badelandet har flere basseng, sklier, vannkanoner og er et badeland med både innendørs og utendørs muligheter. Vakkert plassert.

http://jorekstad.no/

Hotellvalg: Quality Hotel & Resort Hafjell

Da er du også tett unna lekeland, på et svært familievennlig hotell.

Pirbadet, Trondheim

Norges største innendørs badeanlegg lokalisert på Brattøra i Trondheim. Her kan du også flexe armmusklene ettersom du har tilgang til treningsstudio. Du bor i nærheten, og har utsikt til sjø, vær og vind.

http://www.pirbadet.no/

Hotellvalg: Hotel Clarion & Congress Trondheim

Bo vegg i vegg til badelandet på Hotel Clarion & Congress Trondheim! Et av Skandinavias største hotell med moderne design, skybar, takterrasse, spennende matkonsepter og magisk utsikt.

Grottebadet, Harstad

Du finner grottebadet inne i fjellet midt i Harstad sentrum – kjent som Nord-Norges morsomste badeland.  Blant grotter og fossefall finner du sklie, vannkanoner og bølgebasseng for de minste. Du finner også treningssenteret Actic i egen avdeling.

http://www.grottebadet.no/

Hotellvalg: Scandic Harstad

Hos Scandic kan du bestille «Grottypakken» med overnatting og tilgang til badeland til rimelig penge. Hotellet ligger kun 50 meter fra badelandet, fordelt på 117 rom, restaurant og bar.

Tropicana, Persh Hotell i Gol

Her kan du forvente megasklier, bølgebasseng, grotter, og eget jungelland for de minste med 35 cm dypt vann. Det er også godt å vite at alle barn som kjøper billett til Tropicana Badeland, får halvpris på inngangsbillett til Bjørneparken i Flå, Langedrag Naturpark og Hallingdal Feriepark.

http://www.pers.no/tropicana

Hotellvalg: Pers Hotel

Vannkanten, Bergen

Dette badelandet ligger 10 min ut med bil fra sentrum, i Loddefjord. Du får Norges lengste vannsklie på 120 meter, superbowl, boble-bad, relax-avdeling, mat og drikke på «stranden». Fordelt på 254 rom, 2 restauranter og treningssenter.

http://www.vannkanten.no/

Hotellvalg: Scandic Bergen City

Toten Badeland, Raufoss

Dønningen er anleggets hovedbasseng og er et av Norges største bølgebasseng med bølger hver halvtime. Du får også fasiliteter som «wild river» – en kunstig elv, brattsklie på nesten 12 meter og Blåsklia – en tubesklie på ca 35 meter.

http://www.totenbadeland.no/

Hotellvalg: Badeland Gjestegård

Drammensbadet

Drammensbadet er et forholdsvis nytt badeland med fasiliteter for hele familien. 50 meters basseng for den aktive, barnebasseng for de aller minste, varmt basseng for alle, samt bølgebasseng med tilhørende klatrevegg. Hvis du anlegger dette badelandet et besøk, kan du også ta vannsklia og hoppe fra fem-meteren. Her er mulighetene mange og badelandet for alle.

http://drammensbadet.no/

Hotellvalg: Union Hotel

Fineste hotellet i Drammen, og ca 10 min å gå fra hotellet til Drammensbadet.

 

Les også:

Norges beste hotell 2017

Michelin Guide 2017: Her er alle vinnerne i Norden

Oslo-hotellene du bør vurdere