Vann-vittig morsomt: Få den perfekte helgen med familien på badeland i helgen! Foto: iStock

Norges beste badeland

Noe å finne på i helgen? Ta med hele familien til badeland!

Badeland er moro for hele familien, og man tilbringer gjerne flere timer på stedet når ungene har det gøy. Hva med å overnatte på et familiehotell i samme slengen?

Vi har funnet de beste innendørs badelandene i Norge. Kriteriene har vært at badelandene kan tilby noe for alle aldre, er tilgjengelig for mange og har overnattingsmuligheter i nærheten.

Les også: Norges beste hotell i 2018


Aquarama, Kristiansand

At hovedstaden til Sørlandet skulle ha det beste innendørs badelandet i Norge er muligens en liten overraskelse. Spesielt med tanke på at man rett utenfor byen også har et stort badeland. Vi kan vel bare konkludere med at sørlendingene liker å bade? Dette flunkende nye badelandet har også spa, treningsmuligheter og spisemuligheter.

https://www.aquarama.no/

Hotellvalg: Scandic Kristiansand Bystranda

Hotellet er en del av badelandet og ligger få kvartaler unna sentrum. Sørlandets største hotell med utsikten over skjærgården. Les mer om hotellet her.


Sørlandsbadet, Lyngdal

Sørlandet har ikke ett, ikke to, men tre badeland på denne listen. Sørlandsbadet er Norges sydligste badeland med både inne og ute anlegg. Innendørsanlegget er åpent året rundt med mange morsomme muligheter.Det er både barnebasseng for de aller minste, samt bølgebasseng og boblebad for de eldre. Barna kan hygge seg med droppsklie, og en vannsklie på hele 60 meter. Passer perfekt for småbarnsfamilier.

http://www.sorlandsbadet.no/

Hotellvalg: Paulsens Hotell

I hjertet av Lyngdal med 10 gjesterom. Ligger kun 2,5 km til Sørlandsbadet. Dette historiske hotellet har godt bevart interiør fra 1800-tallet og serverer hjemmelaget norsk mat. Om du vil ha valuta for pengene, så bor du her.


Superland, Sarpsborg

Dette ligger riktignok rett utenfor Sarpsborg, men er likevel et supert sted – bokstavelig talt. Det er et hotell med et badeland, men du trenger ikke å bo på hotellet for å være på badelandet. Kort vei til Sverige og ikke langt fra Oslo. Badelandet på 2000 kvadratmeter byr på vannlek for både store og små. Her er det tre forskjellige vannsklier, strømkanal og boblebad.

Hotellvalg: Quality Hotel Sarpsborg

Hotellet er en del av badelandet og ligger kun 50 minutter fra Oslo. Ellers på hotellet er det klatrevegg, lekelabyrint, ballbinge og minigolf. Les mer om det her


Lustrabadet, Gaupne, Sognefjord

At et badeland skal få ekstrapoeng for utsikt og natur er kanskje en liten selvmotsigelse. Dette badelandet får det. Varmebasseng, idrettsbasseng, stupetårn, klatrevegg, sklie med tidtaking og flere velværemuligheter. Badelandet ligger midt i Sogn, tett på Sognefjorden, Sognefjellet og Nigardsbreen. Barna kan kose seg med to ulike barnebasseng og sklier. For de voksne er det tilgang til et basseng på 25 meter, velværebehandling med grotte og varmebasseng.

http://lustrabadet.no/

Hotellvalg: Tørvis Hotel

Dette hotellet tilbyr nydelig utsikt over fjorder og fjell. Hotellets bygning er fra 1600-tallet som har beholdt sin autentiske sjarm.


Polarbadet, Bardufoss

Dette badelandet er verdens nordligste, om vi skal tro badelandets reklame. Et fint badeland med en 52 meter vannsklie, steambad og et stort basseng. Ute er det store uteområder med plener, idrettsanlegg og trimløyper.

http://polarbadet.no/

Galleribilde av overnattingsstedet

Hotellvalg: Bardufoss hotell

Bardufoss hotell ligger like ved Polarbadet, og 45 kilometer unna finner du Polar Zoo.


Ringeriksbadet, Hønefoss

Et fint innendørs anlegg med gode sklier, et barnebasseng med en super barnsklie og et stort varmebasseng. Du får en god kombinasjon av et svømmehall, badeanlegg og et velværesenter. En fin opplevelse for både små og store.

http://ringeriksbadet.no/

Hotellvalg: General Hotell

3-stjerners hotell fordelt på 21 rom, restaurant, bar og 4 møterom.


Atlanterhavsbadet, Kristiansund

Dette badeanlegget har noe for alle, enten det er lek, avkobling, trim og idrett. Det vi virkelig liker her er den 77 meter (!) lange vannsklien. I tillegg er det mange andre fine fasiliteter for både små og store.

http://www.atlanterhavsbadet.no/

Hotellvalg: Quality Hotel Grand Kristiansund

Her bor du midt i sentrum med Amfi Storkaia Brygge, Caroline Kino og konferansesenteret som nærmeste nabo. Badelandet ligger kun 1,5 kilometer unna.


Jorekstad fritidsbad, Lillehammer

Dette badelandet har fire basseng, sklier, vannkanoner og er et badeland med både innendørs og utendørs muligheter. Klatreveggen er ganske populær bland de yngste med 3,6 meter over bassenget. Vakkert plassert.

http://jorekstad.no/

Hotellvalg: Hafjell Resort


Pirbadet, Trondheim

Norges største innendørs badeanlegg lokalisert på Brattøra i Trondheim. Her kan du også vise frem armmusklene ettersom du har tilgang til treningsstudio. Du bor i nærheten, og har utsikt til sjø, vær og vind. Trenger du noe mer?

http://www.pirbadet.no/

Hotellvalg: Hotel Clarion & Congress Trondheim

Bo vegg i vegg til badelandet på Hotel Clarion & Congress Trondheim! Et av Skandinavias største hotell med moderne design, skybar, takterrasse, spennende matkonsepter og magisk utsikt.


Grottebadet, Harstad

Du finner grottebadet inne i fjellet midt i Harstad sentrum – kjent som Nord-Norges morsomste badeland.  Blant grotter og fossefall finner du sklie, vannkanoner og bølgebasseng for de minste. Du finner også treningssenteret Actic i egen avdeling.

http://www.grottebadet.no/

Hotellvalg: Clarion Collection Hotel Arcticus

Bor du på dette hotellet, får du gratis inngang til badelandet!Kampanjen gjelder frem til 30.januar 2019. Se kampanjen her.


Tropicana, Persh Hotell i Gol

Her kan du forvente megasklier, bølgebasseng, grotter, og eget jungelland for de minste med 35 cm dypt vann. Det er også godt å vite at alle barn som kjøper billett til Tropicana Badeland, får halv pris på inngangsbillett til Bjørneparken i Flå, Langedrag Naturpark og Hallingdal Feriepark.

http://www.pers.no/tropicana

Hotellvalg: Pers Hotel


Vannkanten, Bergen

Dette badelandet ligger 10 min ut med bil fra sentrum, i Loddefjord. Du får Norges lengste vannsklie på 120 meter, superbowl, boble-bad, relax-avdeling, mat og drikke på «stranden». Badelandet/hotellet er fordelt på 254 rom, to restauranter og treningssenter.

http://www.vannkanten.no/

Hotellvalg: Scandic Bergen City


Toten Badeland, Raufoss

Dønningen er anleggets hovedbasseng og er et av Norges største bølgebasseng med bølger hver halvtime. Du får også fasiliteter som «wild river» – en kunstig elv, brattsklie på nesten 12 meter og Blåsklia – en tubesklie på ca 35 meter.

http://www.totenbadeland.no/

Hotellvalg: Badeland Gjestegård


Drammensbadet

Drammensbadet er et forholdsvis nytt badeland med fasiliteter for hele familien. 50 meters basseng for den aktive, barnebasseng for de aller minste, varmt basseng for alle, samt bølgebasseng med tilhørende klatrevegg. Hvis du anlegger dette badelandet et besøk, kan du også ta vannsklia og hoppe fra fem-meteren. Her er mulighetene mange og badelandet er for alle.

http://drammensbadet.no/

Hotellvalg: Comfort Hotel Union Brygge

Fineste hotellet i Drammen, og ca 10 min å gå fra hotellet til Drammensbadet.


Les også:

Oslo-hotellene du bør vurdere