Norges dyreste hotell: Denne gamle fyrvokterboligen i Vesterålen er Norges dyreste hotell, ifølge hotellsøknettstedet Trivago. Foto: Litloyfyr.no

Norges dyreste hotell

Et fyrtårn med mektig utsikt over sjøen og øyene i Lofoten. Naturskjønne omgivelser, og kun 2 dobbeltrom.

Det er noen av stikkordene til Norges dyreste hotell, Litløy Fyr i Vesterålen, Bø. På andreplass kommer Petter Stordalens The Thief, mens Norges tredje dyreste hotell er Hotel Continental i Oslo.

Undersøkelsen er gjennomført av verdens største hotellsøknettsted, Trivago, som sammenligner hotellpriser fra mer enn 250 bookingsider med over 1 million hoteller over hele verden. Søkene er basert fra datoene 1.august 2015 frem til 31.juli 2016.

1.Litløy Fyr/ Little island Lighthouse, Vesterålen

pink_lighthouse.jpg

Du har kanskje ikke hørt om dette hotellet på øya Litløy i Vesterålen, Nordland? Norges dyreste hotell er nemlig et fyrtårn som ble kjøpt opp av eier Ellen Marie i 2006. I tillegg til fokus på et avslappende opphold i vakre naturomgivelser, har Litløy Fyr sterkt fokus på miljøvennlighet og lokalprodusert mat. Blant annet dyrkes det en økologisk grønnsakshage, sjødyrking av urter og miljøenergiforsyning. Et diesel aggregat har produsert strøm og varme til fyranlegget i mange år, og solcellepanel er nå hovedkilden til strøm fra mars til oktober.

Gjennomsnittlig pris per natt? Småpene 3657 kroner.

Prisene inkluderer overnatting, alle måltid, samt ettermiddagskaffe med noe søtt og omvisning på fyret. Du får også internett.

Les mer om hotellet her.

Fredfulle omgivelser

Det er kun 2 dobbeltrom i den gamle fyrvokterboligen. Standarden på rommene er relativt enkel, men de store vinduene med havutsikt gjør opplevelsen mange hakk bedre. I tillegg får du et gjestebibliotek med peisovn hvor du kan slappe av.

Om du er natur-og historieinteressert ligger fyrtårnet idyllisk til for å dra på oppdagelsesferd. Blant annet kan du vandre langs kulturstien og se rester fra steinalderen. Har du lyst til å kjenne på jordas indre, kan du besøke den 40 meter dype grotta, som er rundt hundre tusen år gammel. Det er flotte turmuligheter til på nabo øya, Gaukværøy, for å nyte en herlig utsikt. Hva med et kurs for stressmestring? Kurset på Litløy Fyr legges opp som intensivkurs over flere dager, slik at deltagerne får det miljøskiftet som ofte må til for å lage seg nye vaner.

Den nærmeste flyplassen er Stokmarknes lufthavn, Skagen, som er en 1,5 times kjøretur unna Bø. Du kan ta deg til Litløy fyr med båt fra Bø.

Les mer om Litløy Fyr her.

2.The Thief, Oslo

Det viktigste for mange når de bor på hotell, er kvaliteten på rommene, og et bedre tilbud enn det The Thief tilbyr, skal du lete lenge etter. Alle hotellrommene er innredet med møbel og dekor fra anerkjente designere som blant annet Antonio Citterio, Tom Dixon og StokkeAustad. I tillegg har rommene detaljer som virkelig setter tonen for en annerledes hotellopplevelse; The Thief-designet ullpledd by L&J, badekåpe fra Maggie Wonka og eksklusive dundyner fra HØIE. Ved siden av visuelt flotte hotellrom, kan hotellkjeden Nordic Choice (som The Thief da er en del av) også skryte av å ha Norges mest fornøyde kunder når det gjelder sovekomfort.

Spa-avdelingen er åpen for hvem som helst, og koster 495 kroner på hverdagen, og 595 kroner i helgen. Det finnes en rekke rimelig behandlinger, men vi kan likevel ikke unngå trekke frem den mest eksklusive av de alle; Carita Diamond til svimlende 6195 kroner- en behandling der huden smøres inn med ekte diamantstøv. Dette er uten tvil Norges dyreste behandling!

Gjennomsnittlig pris kommer på 3.315 kroner for én natt.

Les mer om The Thief her

3.Hotel Continental, Oslo

Dette 5-stjernershotellet midt i hjertet av Oslo har gjennom i 4 generasjoner blitt bygd opp av én og samme familie. I tillegg til sine 155 luksuriøse rom og suiter, har hotellet fem restauranter som byr på en spennende mat-og vinmeny. Kjøkkensjef Stig Drageide tilbereder maten med sesongens råvarer, inspirert av europeisk kjøkken. Det er derimot den kjente Theatercafeen som er et «must» for Oslobesøkende. Kafeen åpnet dørene i 1900, og har helt siden da vært et stamsted for norske kunstnere og skuespillere. Du får et lite stykke av norsk kulturhistorie med hele 81 portretter på veggene, som gjengir norske kulturpersonligheter, forfattere, skribenter, skuespillere, malere, musikere og komponister. Og om du er lysten på et glass vin eller dessert, er et besøk her aldri skuffende.

Gjennomsnittspris: 2.869 kroner per natt

Les mer om Hotel Continental her.

Norges rimeligste hoteller

Skal du spare penger på hotellrom, samtidig som du er på utkikk etter en flott Norgesferie? Da bør du vurdere å reise til Honningsvåg, Tromsø eller Kristiansand. Disse hotellene er de rimeligste i landet, ifølge Trivago:

1.Repvåg Fjord Hotell & Rorbusenter, Honningsvåg: Gjennomsnittspris: 649 kr. per natt

2.Skansen Hotel, Tromsø: Gjennomsnittspris: 693 kr. per natt

3.Centrum Budget Hotel, Kristiansand: Gjennomsnittspris: 693 kr. per natt

 

Hotell/Flysøk

Her kan du søke hotellrom hos Trivago.no

Her kan du søke etter hotellrom hos Hotels.com

Her kan du sjekke flybilletter i over 800 nettsider samtidig

Du finner rabattkoder hos Hotels.com her

 

Les også:

Hit legger du høstferien

Del ditt beste sommerbilde med oss!

Hit reiser du for billig helgetur