Foto: Novasol

Novasol: De beste feriehusene du bestiller nå

Er du på jakt etter feriehus i Norge eller Europa sommeren 2018? Her får du tips til de beste feriehusene i populære land, triks du bør kjenne til ved leie av feriebolig og informasjon om farene du må unngå.

Det viktigste rådet er å bestille feriehus så tidlig som mulig. De beste objektene blir nemlig utsolgt lang tid i forveien!

Sikre deg et feriehus til sommerferien allerede nå! Klikk deg inn til Novasol her.

Skal du på ferie med barna eller vennegjengen, er feriehus en ideell overnattingsform. Man er jo mange og vil oppleve reisemålet som de lokale. Dessuten er prisene oftere vesentlig lavere fremfor å bestille hotell. Når dere leier feriehus, får dere muligheten til å legge opp ferien akkurat slik dere vil!

Med over 50.000 ferieboliger i 27 land, er Novasol den største europeiske formidleren av ferieboligutleie. Novasol gir oss her oversikten over de aller beste feriehusene på de hotteste reisemålene. Dette er kun et lite utvalg – klikk deg inn på Novasol for å se flere alternativer.


Feriehus i Danmark

Det er ikke en tilfeldighet at et stort antall nordmenn velger å leie feriehus i Danmark år etter år. Det er særlig hvite strender, vakkert naturlandskap og stabilt sommervær, kombinert med en flust av opplevelser som lokker. En badeferie i Danmark kan nesten være som å være i Syden, bare med en hel annen stemning. Du finner like gjerne hvit sand, store sanddyner og det reneste badevannet i Danmark som i sydligere strøk. Samtidig er Danmark et perfekt reisemål hvis man vil på en bilferie, og ikke måtte reise langt.

Og uansett hvor dere er i Danmark, så har de fleste sommerbyene korte avstander til fornøyelsesparker og andre morsomme opplevelser for både store og små.

Noen av de mest populære feriehusene i Danmark:

Kelstrup Strand – Sønderjylland

Handrup Strand – Djursland – nærmest Legoland

Marielyst – Falster

Sandkas – Bornholm

Hvide Sande – Vestjylland


Feriehus i Norge

Mulighetene for å leie feriehus og hytter i Norge er mange. Enten du skal ha feriehus med basseng, ved sjøen eller hytte på fjellet. Ved å leie feriehus får du oppdage Norge på en hel annen måte! Norges vakre naturlandskap tilbyr vakre strender, praktfulle fjorder og fjell. Fra hele verden kommer det folk for å oppleve Norges ikoniske reisemål, så hvorfor ikke gjøre det samme?  Bo i et feriehus på det idylliske Vestlandet, der de vakreste fjordene som Hardangerfjorden, Sognefjorden, Nærøyfjorden og Geirangerfjorden ligger. Eller hva med en tur til dyreparken på Sørlandet med hele familien? Her finner du også mange feriehus som Norvasol tilbyr.

Er du mer opptatt av å bo i nærheten av Norges vakreste kyst? Det får du dersom du bor på Nordland – med populære Vega, Lofoten og Kjerringøy som turistmagneter.

Noen av de mest populære feriehusene i Norge:

Sjusjøen – Hedmark

Storholmen – Hordaland

Vinnes/Fusa – Hordaland

Høllefjorden/Søgne – Vest-Agder

Ballstad – Nordland


Feriehus i Kroatia

Mange har oppdaget det vakre landet som ligger øst for Adriaterhavet. Og mange nordmenn som skal til Kroatia velger å heller booke feriehus fremfor hotell, da man vil leve som de «lokale». Lokal gjestfrihet, krystallklart vann, deilig klima og spennende severdigheter lokker flere og flere til Kroatia.

Les også: Reiseboom til Kroatia

Å feriere i Kroatia er i tillegg mye billigere enn de fleste andre landene i Europa, så hit kan du ta med hele familien uten å bruke opp hele feriebudsjettet. Hvis du ikke har lagt planer for sommerferien, vil vi anbefale deg å virkelig anbefale deg å vurdere Kroatia. Byer som Dubrovnik, Pula og Split er de mest kjente, men Kroatia er vakkert uansett hvor du befinner deg.

Noen av de mest populære feriehusene i Kroatia:

Trogir – Dalmatia

Trogir-Okrug – Ciovo

Split-Podstrana – Dalmatia

Pasman-Tkon – Dalmatia

Zminj-Vadediji – Istria 

Labin-Erzisce – Kvarnerbukten

Krk-Stara Baska – Kvarnerbukten


Feriehus i Spania

Spania er nok best kjent for sol, strandliv og tapas, men landet byr på opplevelser for alle sanser. Få land tilbyr et så variert ferietilbud som Spania: himmelsk klima, flotte strender, kulinariske opplevelser blandet med kultur, natur og storby. Det er stort tilbud av feriehus i Spania med privat basseng og hva enn du måtte ønske deg.

De fleste eiendommene tilbyr privat eller offentlig utendørsbasseng, med plass for hele familien. Bo i villa eller feriehus i nærheten av stranden! Av reisemål er det Marbella og Mallorca som skiller seg ut. Mens Marbella er kjent for å være en «rikmanns» by som passer mer for vennegjengen eller par, er øya Mallorca mer familievennlig med tilgang til badeland og flere barnevennlige aktiviteter.

Noen av de mest populære feriehusene i Spania:

Elviria – Marbella

Vera Playa – Andalucia

Colonia de Sant Pere – Mallorca

Santa Margalida – Mallorca

Porto Colom – Mallorca


Feriehus i Italia

Å leie feriehus i Italia er noe helt spesielt! Bo midt i et slående vakkert landskap, nydelige strender, vingårder og en kjempesjarmerende atmosfære.

Bo på alt fra storslåtte feriehus med basseng ved kysten av Toscana til moderne leiligheter i storbyer som Firenze, Roma og Venezia. Du kan handle inn ferske råvarer fra det lokale markedet og bare nyte det italienske kjøkken i ditt eget feriehus! Du tar alt i eget tempo og bestemmer selv hvordan feriedagene skal planlegges. Hva med et feriehus ved den italienske riviera – eller en skiferie i de italienske alper? Det er mange som mener at byen Cortina er verdens vakreste skisted. I Italia finner du noe for alle.

Noen av de mest populære feriehusene i Italia:

Mereto di Capitolo – Friuli

Arbizzano Verona – Veneto

Umbertide – Umbria

Ansedonia – Toscanas kyst

Greve in Chianti – Chianti


Feriehus i Sverige

Sverige er et allsidig reisemål som er like flott om vinteren som på sommeren. Om du har tenkt å leie feriehus om sommeren, frister Sverige med mer enn sol og badeturer. Det finnes mange fornøyelses- og dyreparker rundt omkring i Sverige; Skansen, Liseberg, Skara Sommerland, Tomteland, Astrid Lindgrens Verden, Tomteland – og mange flere. En rekke av Novasols feriehus er også lokalisert i områder hvor du kan oppleve vinteren i Sverige på sitt beste. Når det gjelder strandsteder, er det Öland, Skåne og Halland som er de mest populære stedene. Novasol tilbyr over 2500 feriehus i Sverige, så du finner garantert noe etter din smak.

Noen av de mest populære feriehusene i Sverige:

Bor – Småland

Stråken – Småland

Sälen/Stöten – Dalarna

Töckfors – Värmland

Lingarö – Gävleborg 


Feriehus i Frankrike

Den unike atmosfæren i Frankrike – landet som er kjent for kjærlighet og lidenskap – lokker mange nordmenn til landet. Ja, dét og førsteklasses vin og mat, samt et rikt kulturliv. Novasol tilbyr mange feriehus i attraktive feriedestinasjoner i Frankrike. Enten du vil oppleve de franske alpene ved Rhône Alpes eller slikke solen på en solseng ved bassenget ved den franske riviera. Vil du heller oppleve en fantastisk øyferie? Da er Korsika det perfekte stedet, som er Frankrikes største ferieøy. Du kan til og med leie en ferieleilighet i Paris om du vil.

Noen av de mest populære feriehusene i Frankrike:

St.Quentin de Caplong – Gironde

Les Issambres – Côte D’Azur

St.Gilles – Gard

Les Adrets de L’Esterel – Côte D’Azur

Lumio – Korsika


Dette må du huske på ved leie av feriehus (farene du må unngå)

1. Ha dine reisedokumenter tilgjengelige enten elektronisk eller printet

2. Sett deg inn i leiebetingelsene. Vet du for eksempel hva Novasols trygghetsgaranti går ut på?

3. Husk å registrere dine ankomstdetaljer og snakk gjerne med den som utleverer nøkkelen allerede før avreise hjemmefra.

4. Huseier eller dens kontaktperson snakker ikke alltid engelsk (spesielt for Sør-Europa), så kontakt Novasol på forhånd om assistanse trengs for avklaring av spørsmål.

5. Er det ting i boligen som ikke er i orden snakk først med eier eller det lokale servicekontoret, slik at det kan utbedres. Bærer det ikke frem kontakt Novasol.


5 tips og triks ved leie av feriehus

1.All inclusive i Kroatia, Hellas, Slovenia, Montenegro og Albania

Novasols ferieboliger i disse landene har ‘all inclusive’. Det vil si at ekstrautgifter som sengetøy m/håndkle, sluttrengjøring og forbrukskostnader (strøm, varme, gass etc) er inkludert i leiebeløpet. Kunden trenger derfor kun å forholde seg til en sum. Det er flere og flere ferieboliger som får dette konseptet løpende.

 

2.Bo som en av lokalbefolkningen

Ved leie av feriebolig har man en unik mulighet til å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Husk å benytte deg av fordelen dette bringer med seg. Snakk med lokalbefolkningen, huseier og Novasol sitt personale på stedet for å få unike tips til severdigheter, steder å besøke, aktiviteter, gode restauranter, forslag til lokale matretter osv.

3.Ved leie av feriehus slipper du kampen om solsengen

Samtidig har du alt du trenger rundt deg, uten støy fra andre feriegjester.

4.Undersøk hvilke kundefordeler du har ved leie av feriehus med Novasol

Det er ofte gode rabatter på transport og attraksjoner .

5.Husk å bestille sengetøy, håndklær og sluttrengjøring der dette ikke er inkludert

Les mer her.

Sikre deg et feriehus til sommerferien allerede nå! Klikk deg inn til Novasol her.