Oktoberfest starter i september!

Er du klar for høstens største fest?

Verdens største Oktoberfest

Den 20. september er den i gang igjen – Oktoberfesten i München, verdens største øl-festival! I litt over to uker skal lederhosen-bekledde folk fra nær og fjern synge, drikke og danse til ompa-musikk fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Finn flybilletter til München i vårt lavpris-søk

Festivalen starter den 20. september i det Münchens borgermester får lov til å tappe den første ølen og rope “O’zapft is!”- «Den er tappet!». Over de 2 neste ukene vil det bli konsumert mer enn 7 millioner liter øl fra et av Münchens seks bryggerier (Paulaner, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner, Hofbräu, og Löwenbräu). Faktisk er det kun lov til å servere øl fra disse bryggeriene.

yay-1167825-digital

Oktoberfesten i München

All øl som serveres på festivalområdet er underlagt renhetsloven – forskriften som sier at kun vann, humle og bygg kan bli brukt når øl skal brygges. I tillegg  skal ølet ikke inneholde mer enn 6% alkohol, og ha blitt gjæret og lagret i mer enn 30 dager.

Reisen

Flyturen til München tar ikke stort mer enn 2 timer fra Gardermoen, og de billigste billetene finner du her. Så fort du har klart å komme deg til sentrum av byen ligger ølteltene i parken Theresienwiese bare en 10 – 15 minutters t-banetur unna bykjernen.

Hotell

Hoteller finnes det masser av, og for ca. 2 tusenlapper kan du overnatte på Sofitel Munich Bayerpost – et stilig hotell under en km fra festivalområdet. Flere bilder av hotellet kan du finne her.

Vil du derimot bo så nærme ølteltene at du kan sjangle lett hjemover er Hotel Bavaria et godt valg. Hotellet ligger 400 meter fra festivalplassen og har til tross for sine 3,5 stjerner fått gode tilbakemeldinger fra de besøkende.. Frokosten ser også delikat ut.

892889_90_z

Historien bak festivalenLudwig_I_of_Bavaria

Verdens første Oktoberfest ble arrangert i 1810 da den daværende kronprins Ludwig giftet seg med Therese av Sachsen-Hildburghausen. Festivalen startet som et hesteløp, og løpet ble etterhvert kombinert med øldrikking og et gårdsmarked.  I 1960, 150 år etter den første feiringen, måtte hesteløpet vike for øldrikkingen, og selv om gårdsmarkedet fortsatt eksisterer blir det nå arrangert kun hvert 4 år.

Egentlig ville 2014 vært den 205. Oktoberfesten,  men i løpet av årene festivalen har blitt arrangert har den blitt kansellert 24 ganger på grunn av enten av enten kolera eller krig. Festivalen har etter hvert blitt verdens største med mer enn 6 millioner besøkende og ca. 1 million turister kommer innom fra andre land enn Tyskland for å ta del i moroa.


Andre Oktoberfester:

Skulle du ikke rekke innom Oktoberfestivalen i München har du ikke noe å frykte. Oktoberfester finner du på hvert eneste kontinent, så du har mange muligheter. For eksempel kan du dra på Oktoberfesten i…

Kanada

Tvillingbyen Kitchener-Waterloo arrangerer verdens nest største Oktoberfest 5 dager etter Oktoberfesten i München er slutt, slik at du akkurat klarer å summe deg før det kanadiske nachspielet går i gang. Festen starter den 10. oktober og er ferdig den 18. Den ene tvillingbyen, Kitchener, var før kalt Berlin og majoriteten av befolkningen i området har tyske røtter. Byen tar imot ca. en million mennesker i løpet av uken festivalen varer.

Opplev de Kanadiske skoger og det Kanadiske folks vennlighet. Hotell finner du ved å klikke på Kitchener eller Waterloo.

Brazil

Brazil har mer å by på enn samba og fotball. Blumenau er en mindre by i Brazil med omtrent 300 000 innbyggere. Når Oktoberfesten går i gang kommer det mer enn 700 000 besøkende, noe som gjør at Blumenau selv kaller sin Oktoberfest «Amerikas største», selv om det er et par Oktoberfester i Nord-Amerika som ville påstått det samme. Oktoberfesten i Blumeneau ble startet i 1984 for å bedre økonomien i området, samt øke moralen blant befolkningen, etter en storflom i området. Festen starter den 8. oktober og varer frem til den 26. oktober.

Blumenau kan tilby så mye som fire hoteller hvorav ett av dem er et lite hyttekompleks ute i jungelen. Hvis du kjenner eventyrlysten pirre og kan du få flere bilder av det her.

USA

Grab your stein, and throw on your lederhosen!

Oktoberfester har alltid stått sterkt i USA. Så sterkt at Hollywood lagde en fullstendig middels komedie om begivenheten, og kalte den Beerfest. I filmen reiser et brødrepar og deres venner til Tyskland for å ordne opp i en årelang krangel om «the greatest beer in all ze world». Amerikanerene selv behøver nødvendigvis ikke å dra til Tyskland for å oppleve en Oktoberfest da de har en mengde med Oktoberfester å velge mellom selv. De to aller største finner du i Cinncinatti, OH, og i Denver, CO.

Fly til USA?

Vietnam

Pakk dine lederhosen i snippsekken og sett nesa mot Ho Chi Minh City. En tysk handelsorganisasjon ved det spennende navn German Business Association jobber med å promotere sine medlemmers interesser, og dette sees også godt i sponsorlista til festivalen. Mercedes-Benz og Rieckermann har øverste plakatplass, men det er fortsatt det som er i glasset som er viktigst.

Drøm deg vekk til billige hoteller i Ho Chi Minh City.

Palestina

Ja, du leste riktig. I et område i konstant spenning, 35 kilometer nord for Jerusalem, finnes det et bryggeri ved navn Taybeh Brewery,. Siden 2005 har de arrangert Oktoberfest i landsbyen Taybeh. Selve bryggeriet har eksistert i 23 år og ble startet opp i 1994 etter signeringen av Oslo-avtalen i 1993. Taybeh betyr «herlig» på arabisk, og ølet har blitt solgt i både Tyskland og Sverige. I år er dessverre Oktoberfesten avlyst på grunn av den pågående krigen på Vestbredden.