Dette er noe av det heteste nå

Vakkert plassert i et eksotisk land få har vært i.

Det var en gang…. Sindbad Sjøfareren, røkelsesveien og de hellige tre konger – Omans spennende og innholdsrike fortid hører forlengst med til allmennkunnskapen. Likevel er de stolte menneskene og fantastiske landskapene som danner bakgrunn for disse legendene fremdeles en godt bevart hemmelighet.

Oman er et spennende reisemål som overrasker med unik kultur og fantastisk uberørt natur der du finner ørken, oaser, fjorder og fjell, samt endeløse urørte strender.

Six1

Oman er noe spesielt, også hvis du vil ha luksus

Sultanatet Oman har lenge vært en uoppdaget del av den arabiske halvøy, men nå begynner landet å tre ut fra Dubais skygge, mye takket være et par nye superhoteller. For deg som vil bo i luksuriøse  og private omgivelser med fantastisk utsikt over Persiabukta, er Six Senses Zighy Bay noe av det heteste i øyeblikket.

Hvordan komme seg dit?

Du kommer deg til resorten med båt, med firehjulstrekker gjennom ørkenen fra Dubai eller – for de virkelig ekstravagante – med paraglider. Bare det å ta seg til resorten føles som et lite eventyr. En naturskjønn 120-minutters reise fra Dubai i et spektakulært landskap, med de dramatiske fjell på den ene siden og en 1,6 kilometer lang sandstrand på den andre. Når du ankommer, innfinner freden og harmonien seg.

Shua Shack

Six2

Six Sense Zighy Bay Resort

Six Senses Zighy Bay ligger i en avsidesliggende bukt på Omans nordlige Musandam-halvøya. Tror det eller ei, blir Musandam-halvøya ofte omtalt som Arabias svar på Norge grunnet sine fjorder, steile fjell og avsidesliggende fiskerlandsbyer. 

Six Senses Zighy Bay er en lekker og luksuriøs resort, oppbygget som en omansk by i tradisjonell stil med stein-villaer. Det er rett og slett en oase bygget av naturmaterialer (tre, keramikk og stein) og med en vel gjennomtenkt miljøprofil. Villaene er av varierende størrelse, men felles for alle er romslighet,  «rustic chic» interiør og bad som inkluderer utendørs dusj.

Du finner hotellet her

Zighy Bay

Alle villaene har eget svømmebasseng. Foruten en flott spa avdeling, er det mulig å bo i såkalt Spa Pool Villa, som er innredet med eget rom for en daglig spa behandling. Og Six Senses spa skjønner vi godt er prisbelønnet. Her får du alt fra lokalt inspirerte behandlinger til asiatisk terapi og spesial kroppspleie.

Restaurantene på resorten

Restaurantene på resorten The Summer house og Spice Market har sin spesielle sjarm og fantastisk nydelig mat. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Og på Zighy Bar kan du nyte noen av verdens utsøkte drinker. Høydepunktet er utvilsomt restauranten Sense on the Edge som befinner seg helt på toppen av berget, med en slående utsikt over bukten og resorten. Her nyter du et fantastisk måltid under stjernene.

 

 

Middag på Sense on The Edge. En matopplevelse du sent vil glemme.

 

Og for deg som ikke nøyer seg med det, vil en romantisk middag i resortens Wine Cellar være prikken over i’en. Uforglemmelig.

Se nærmere på hotellet her

Aktiviteter

På Six Sense Zighy Bay for du den ultimate avslappingen, med utsøkt mat, flote spaopplevelser og utrolig god service. Skulle du trenge å bevege litt på deg, så kan du velge mellom snorking, en tur i berget, paragliding, sykkling, klatring, eller kanskje yoga.

Cinema Paradiso

Cinema Paradiso er noe du sjelden finner andre steder.

 

LES OGSÅ: 

Hotellperlene som virkelig er verdt drømmen

Gresk luksus på sitt beste